Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2015

Πολιτική: Πάντα διαχρονική. Ήταν 40 κι έγιναν 300 "Σβέρκοι Βωδινοί με Λαδωμένες Μπούκλες"

   

 Αυτή είναι η πρόοδος... Ήταν 40 κι έγιναν 300...!!! Όλοι οι άνθρωποι του πνεύματος, της δημιουργίας, της σκέψης και της διανόησης, ανεξάρτητα απ' το χρόνο, τον τόπο, την καταγωγή... Όλοι οι Άνθρωποι, μας τα έλεγαν, μας τα είπαν και μας τα λένε... Ενδεικτικά θυμίζω: 
1. Ισοκράτης:

Ποια Δημοκρατία;; Ντροπή...

Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. ) 
Το απόσπασμα που είναι από τον Αρεοπαγιτικό λόγο του Ισοκράτη έχει στο πρωτότυπο ως εξής:
"Οἱ γὰρ κατ' ἐκεῖνον τὸν χρόνον τὴν πόλιν διοικοῦντες κατεστήσαντο πολιτείαν οὐκ ὀνόματι μὲν τῷ κοινοτάτῳ καὶ πραοτάτῳ προσαγορευομένην, ἐπὶ δὲ τῶν πράξεων οὐ τοιαύτην τοῖς ἐντυγχάνουσι φαινομένην, οὐδ' ἣ τοῦτον τὸν τρόπον ἐπαίδευε τοὺς πολίτας ὥσθ' ἡγεῖσθαι τὴν μὲν ἀκολασίαν δημοκρατίαν, τὴν δὲ παρανομίαν ἐλευθερίαν, τὴν δὲ παρρησίαν ἰσονομίαν, τὴν δ' ἐξουσίαν τοῦ ταῦτα ποιεῖν εὐδαιμονίαν, ἀλλὰ μισοῦσα καὶ κολάζουσα τοὺς τοιούτους βελτίους καὶ σωφρονεστέρους ἅπαντας τοὺς πολίτας ἐποίησεν."
Ακριβής μετάφραση:
"Διότι εκείνοι που διοικούσαν την πόλη τότε (ενν. στην εποχή του Σόλωνα και του Κλεισθένη), δεν δημιούργησαν ένα πολίτευμα το οποίο μόνο κατ’ όνομα να θεωρείται το πιο φιλελεύθερο και το πιο πράο από όλα, ενώ στην πράξη να εμφανίζεται διαφορετικό σε όσους το ζούν,  ούτε ένα πολίτευμα που να εκπαιδεύει τους πολίτες έτσι ώστε να θεωρούν δημοκρατία την ασυδοσία, ελευθερία την παρανομία, ισονομία την αναίδεια και ευδαιμονία την εξουσία του καθενός να κάνει ό,τι θέλει, αλλά ένα πολίτευμα το οποίο, δείχνοντας την απέχθειά του για όσους τα έκαναν αυτά και τιμωρώντας τους ,  έκανε όλους τους πολίτες καλύτερους και πιο μυαλωμένους."
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ:  (Όπως τη νιώθω και διατυπωμένη ευγενικά...)
Οι "απάνθρωποι" που κυβερνούν το κράτος ( από ιδρύσεώς του ) δημιούργησαν ένα πολίτευμα που θεωρεί δημοκρατία την ασυδοσία, ελευθερία την παρανομία, ισονομία την αναίδεια και ευδαιμονία την εξουσία του καθενός να κάνει ό,τι θέλει, αλλά κι ένα πολίτευμα το οποίο, δείχνοντας την ευαρέσκειά του για όσους τα έκαναν και τα κάνουν αυτά και τιμωρώντας παραδειγματικά τους ελεύθερους κι έντιμους πολίτες, έκανε σχεδόν όλους τους πολίτες  χειρότερους απ' τα μούτρα τους, πιο άθλιους, μίζερους και απόλυτα χειραγωγημένους."  ΑΙΣΧΟΣ...
 
2. Πλάτων:

Η Αλληγορία του Σπηλαίου - Πλάτων

Ένα εξαιρετικό βίντεο. Είναι η μεταγλωττισμένη έκδοση που προορίζεται για σχολική χρήση. Διδάσκεται, ως παράθεμα, στο μάθημα των Αρχών Φιλοσοφίας της Β' Λυκείου. Ο Πλάτων (427π.Χ. - 347π.Χ.) ήταν μαθητής του Σωκράτη και δάσκαλος του Αριστοτέλη. Αυτά, που πολλοί δε γνωρίζουμε, τα είπε πριν από 2.400 χρόνια!!! Από τότε περιέγραψε τον κόσμο των σκιών... Σας συνιστώ να το δείτε προσεκτικά και να το κατεβάσετε στο αρχείο σας...  Αξίζει να το δείτε πολλές φορές και να το διαδώσετε..!!! 
3. Εμμανουήλ Ροΐδης: 

Ως οι Ινδοί εις φυλάς...

Εμμανουήλ Ροΐδης ( 1836-1904 )

Ως οι Ινδοί εις φυλάς, ούτω και οι Έλληνες διαιρούνται εις τρεις κατηγορίας: 
α) Εις συμπολιτευομένους, ήτοι έχοντας κοχλιάριον να βυθίζωσιν εις την χύτραν του προϋπολογισμού. 
β) Εις αντιπολιτευομένους, ήτοι μη έχοντας κοχλιάριον και ζητούντας εν παντί τρόπω να λάβωσιν τοιούτον. 
γ) Εις εργαζομένους, ήτοι ούτε έχοντας κοχλιάριον  ούτε ζητούντας, αλλ' επιφορισμένους να γεμίζωσι την χύτραν διά του ιδρώτος των.

Αυτά για όσους "αθώους" ελπίζουν, αγνοώντας παντελώς την ελληνική ιστορία, και προσδοκούν "Ανάσταση νεκρών" και πρωτογενές πλεόνασμα....!!!
 

4. Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης: 

Τις ημύνθη περί Πάτρις;

Τις??? Και τι πταίει η γλαυξ η θρηνούσα επί ερειπίων? Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια .... Ξέρετε πότε ειπώθηκαν αυτά??? Το 1896 από τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη ... Διαβάστε λοιπόν τι ακριβώς είπε τότε και θα ανατριχιάσετε! Γιατί η ομοιότητα (ταύτιση) με το σήμερα δεν είναι καθόλου συμπτωματική ... πατηστε 
 ...Και τέλος δεν υπάρχει... 
  Τώρα ας διαβάσουμε και τον Ύμνο των "Οικοσίτων". Με τέτοιους "ηγέτες" πώς να μην βελάζουν ενθουσιασμένα;;;;; 
Σαράντα σβέρκοι βωδινοὶ μὲ λαδωμένες μποῦκλες
σκεμπέδες, σταβροθόλωτοι καὶ βρώμιες ποδαροῦκλες
ξετσίπωτοι, ἀκαμάτηδες, τσιμπούρια καὶ κορέοι
ντυμένοι στὰ μαλάματα κ᾿ ἐπίσημοι κι ὡραῖοι.
Σαράντα λύκοι μὲ προβιὰ (γι᾿ αὐτοὺς χτυπᾷ ἡ καμπάνα)
καθένας γουρουνόπουλο, καθένας νταμιτζάνα!
Κι ἀπὲ ρεβάμενοι βαθιὰ ξαπλώσανε στὸ τζάκι,
κι ἀβάσταγες ἐνιώσανε φαγοῦρες στὸ μπατζάκι.
Ὄξ᾿ ὁ κοσμάκης φώναζε: «Πεινᾶμε τέτοιες μέρες»
γερόντοι καὶ γερόντισσες, παιδάκια καὶ μητέρες
κ᾿ οἱ τῶν ἐπίγειων ἀγαθῶν σφιχτοὶ νοικοκυρέοι
ἀνοῖξαν τὰ παράθυρα καὶ κράξαν: «Εἶστε ἀθέοι».
Κ. Βάρναλης

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg