Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015

Τα 5 ελληνικά εστιατόρια που κάνουν θραύση στο Λονδίνο

ta-5-ellinika-estiatoria-pou-kanoun-thrausi-sto-londino

Φρεσκομαγειρεμένα ντολμαδάκια και σιγομαγειρεμένο αρνίσιο κότσι. Σε ποιά εστιατόρια του Λονδίνου σημειώνονται ουρές και αποθεώνεται η ελληνική κουζίνα;

Δυναμική εμφάνιση στη γαστρονομική σκηνή του Λονδίνου κάνει η ελληνική κουζίνα. Οι Λονδρέζοι κάνουν ουρές για να απολαύσουν μοντέρνες εκδοχές μουσακά και παστίτσιου, πλούσιες στραπατσάδες και φρεσκομαγειρεμένα ντολμαδάκια. Τα ελληνικά εστιατόρια-delicatessen να ανοίγουν το ένα μετά το άλλο. Ιδού τα 5 Ελληνικά ετιστόρια που κάνουν θραύση στο Λονδίνο: 

Opso

    Εχετε γευτεί παστίτσιο με χυλοπίτες, μάγουλα μαριναρισμένα για 14 ώρες  και μπεσαμέλ από γραβιέρα; Δεν έχετε παρά να πεταχτείτε μέχρι το Opso. Στην καρδιά του Marylebone, το εστιατόριο με τίτλο που σημαίνει έδεσμα στα αρχαία ελληνικά είναι δημιούργημα του, μόλις 29χρονου, Ανδρέα Λαμπρίδη, βρίσκεται στην καρδιά του Marylebone, ενώ το μενού του έχουν επιλεμηθεί οι, βραβευμένοι με αστέρι Michelin σεφ, του Αθηναϊκού Funky Gourmet, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος. Εστιάζει σε ελληνικά προϊόντα και συνταγές που παρουσιάζονται σε μοντέρνα εκδοχή με κοσμοπολίτικο αέρα. 

The Little Goddes


 Φρεσκομαγειρεμένα ντολμαδάκια, τη χορταστική «σαλάτα της ελληνικής γης» και το σιγοβρασμένο χταπόδι με κόκκινο κρασί που σερβίρεται με πουρέ φάβας. Αυτά ξεχωρίζουν οι κριτικοί γεύσεων στο The Life Goddess των Θεσσαλονικιών Γιώργου Νυφούδη και Ηλία Κουλακιώτη, που βρίσκεται στη γειτονιά του Bloomsbury και εστιάζει στη "μαμαδίστη κουζίνα" με καλές ελληνικές πρώτες ύλες. Αρκετά από τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στο φαγητό (εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Λακωνίας, καπαρόφυλλα Σύρου κ.ά.) μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τα ράφια του ενημερωμένου deli που λειτουργεί στον ίδιο χώρο. 
 
 

Ergon

  Ντολμαδάκια που σερβίρονται με γιαούρτι, εξαιρετική φάβα και σιγομαγειρεμένο αρνίσιο κότσι ("ένα από τα τρία καλύτερα πιάτα με αρνί στο Λονδίνο" σύμφωνα με την Evening Standard). Αυτές είναι οι προτάσεις - σουξέ του Ergon.  Το λονδρέζικο "παιδί" των γνωστών πια αδερφών Δούζη προσγειώθηκε πριν από 2 χρόνια στη μοδάτη περιοχή Marylebone για να κατακτήσει και τη βρετανική πρωτεύουσα. Στα ράφια του delicatessen του θα βρείτε δεκάδες λιχουδιές από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Φημίζεται για τα τα brunch τα Σαββατοκύριακα.
 

Mazi

  Κέικ με κολοκυθάκια και ντιπ αγγουριού-μέντας, φέτα τεμπούρα με μαρμελάδα λεμονιού και μαρέγκα κάππαρης, πικάντικη τυρόπιτα σε βαζάκι και σιγομαγειρεμένο αρνίσιο κότσι με μπριάμ λαχανικών είναι μερικά από τα highlights του μενού.  Με το που άνοιξε, τον Ιούνιου του 2012 στο Notting Hill, αποθεώθηκε από βρετανικά αλλά και διεθνή έντυπα.  Ιδιοκτήτες του είναι η Θεσσαλονικιά Χριστίνα Μουράτογλου και ο Γάλλος φίλος της Adrien Carre, ενώ την επιμέλεια της κουζίνας έχει ο γνωστός σεφ Γιώργος Βενιέρης. Η επιτυχία συνεχίζεται.
 

The Greek Larder
 

 Στιφάδο με πιλάφι, ντολμαδάκιμοσχαράκια, χταπόδι με φάβα κι άλλους μεζέδες και παραδοσιακά πιάτα συνοδεία ελληνικών κρασιών Κοντά στον σταθμό King’s Cross St. Pancras βρίσκεται το καινούργιο εστιατόριο-delicatessen του σεφ Θοδωρή Κυριακού, γνωστού στους Εγγλέζους από το The Real Greek, το οποίο έβαλε το ελληνικό φαγητό στο γαστρονομικό χάρτη του Λονδίνου. Σε έναν μεγάλο, φωτεινό και χαρούμενο χώρο, που θυμίζει μοντέρνο μπακάλικο, θα δοκιμάσετε Arthouse, 1 York Way, King's Cross, τηλ.: 020 37802999,
ΠΗΓΗ: ART TRAVEL

 http://www.thetoc.gr/taksidia/article/ta-5-ellinika-estiatoria-pou-kanoun-thrausi-sto-londino

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg