Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2015

Τα 7 καλύτερα σνακ πριν τον ύπνο για να χάσετε βάρος.

Τα 7 καλύτερα σνακ πριν τον ύπνο για να χάσετε βάρος - Διατροφικές επιλογές με λίγες θερμίδες
 
Διατροφικές επιλογές με λίγες θερμίδες
Το φαγητό λίγο πριν κοιμηθείτε μπορεί να είναι δελεαστικό, πρέπει όμως να εξετάσετε δύο πράγματα, όπως υποστηρίζει νέα έρευνα.
Πρώτον, το γεγονός ότι το τσιμπολόγημα λίγο πριν τον ύπνο όντως οδηγεί στην αύξηση του σωματικού βάρους και δεύτερον, ότι ο ύπνος με γεμάτο το στομάχι δεν επιτρέπει στο σώμα να ξεκουραστεί όσο πρέπει, με αποτέλεσμα η επόμενη μέρα να είναι δύσκολη. Επίσης, το φαγητό αργά τη νύχτα έχει συνδεθεί με το στρες, το οποίο οδηγεί σε υπερκατανάλωση φαγητών υψηλών σε περιεκτικότητα λιπαρών.
Από την άλλη, το να προσπαθείτε να κοιμηθείτε ενώ το στομάχι σας γουργουρίζει δεν μοιάζει με λύση. Η ποιότητα του ύπνου σας δεν θα είναι καλή, θα αισθάνεστε κουρασμένοι και το πιθανότερο είναι ότι το πρωί θα πεινάτε. Η λύση είναι να πηγαίνετε για ύπνο αφού πρώτα έχετε καταναλώσει σνακ με λίγες θερμίδες. Η διατροφολόγος Janet Brill και συγγραφέας του βιβλίου «Blood Pressure Down» προτείνει τα παρακάτω.
Τυρί χαμηλό σε λιπαρά
Μπορεί να είναι επεξεργασμένο, αλλά μια μερίδα αυτού του σνακ είναι πλούσιο σε πρωτείνες και προσφέρει κορεσμό με λίγες θερμίδες. Το τυρί περιέχει επίσης το αμινοξύ τρυπτοφάνη, το οποίο βοηθάει στον ύπνο.


Γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά
Με μόλις 100-150 θερμίδες, μπορείτε να πάρετε τις πλούσιες θρεπτικές αξίες της ουσίας τρυπτοφάνης, καθώς και ικανοποιητική πρωτεΐνη. Το γιαούρτι μπορεί επίσης να βοηθήσει το στομάχι σας να συνέλθει και είναι λιγότερο πιθανό να ξυπνήσετε με καούρα ή δυσπεψία.

Γαλοπούλα
Η γαλοπούλα έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και υψηλή ποσότητα πρωτεΐνη. Τρεις φέτες βραστής γαλοπούλας δεν θα έχουν περισσότερες από 100 θερμίδες.

Μήλο με μια κουταλιά σούπας φιστικοβούτυρο
Τα μήλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Η πρωτεΐνη στο φιστίκι επίσης ή στο βούτυρο αμυγδάλου σάς δίνει το αίσθημα κορεσμού, χωρίς να βαραίνει το στομάχι.

Καρότα
Σούπερ θρεπτικά και υγιεινά! Ένα μεσαίο καρότο, μάλιστα, έχει μόλις 10 θερμίδες!

Μπανάνα
Οι μπανάνες όχι μόνο χορταίνουν, αλλά είναι το τέλειο βραδινό γεύμα, ειδικά αν έχετε ήδη καθαρίσει την κουζίνα σας. Δεν θα αφήσει τίποτα πίσω της για να πλύνετε.


 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg