Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015

Θεσσαλονίκη-Καλαμαριά: Τελέσθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση μνήμης στους Αδελφούς μας και συμμαθητές που 'έφυγαν"…..Την περασμένη Κυριακή 13 του μήνα έγινε με μεγάλη επιτυχία  παραμονή του Τιμίου Σταυρού η εκδήλωση του  Πολιτιστικού συλλόγου των αποφοίτων του ορφανοτροφείου, "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" στον χώρο του πρώην ορφανοτροφείου στην Εκκλησία της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού .


Η κοσμοσυρροή των πιστών των φίλων και των Αριστοτελιτών για μία ακόμα χρονιά μεγάλη που δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο.Την λειτουργία του εσπερινού της παραμονής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και την επιμνημόσυνη δέηση και περιφορά της τίμιας εικόνα γύρω από τους οδούς  από  το  χώρο του "Αριστοτέλη" στην Καλαμαριά έκανε ο νέος ποιμενάρχης της Μητρόπολης Νέας Κρήνης Καλαμαριάς κ.Ιουστίνος..Παρόν το Δ.Σ. του Συλλόγου μας με πρώτο και καλύτερο τον άξιο και αεικίνητο  Πρόεδρο Γιώργο Τσιφλόγλου.
ΔΣ του συλλόγου μας : Ο Πρόεδρος Γιώργος Τσιφλόγλου Αντιπρόεδρος Ματθαίος Ματθαιόπουλος, Μιχάλης Αποστολίδης , Κώστας Αθανασιάδης πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου μας ,τα δύο αδέλφια και υπεύθυνοι του ταμείου του Συλλόγου μας Λάκης και Άννα Σιάρκου με τεράστια προσφορά προς τον σύλλογο μας .
Παρόν και φέτος η κυρία Τασούλα,η κυρία Χρυσούλα,και η κυρία Ιωάννα σύζυγοι των μελών του ΔΣ .Αυτούς που ξεχώρισα και τους θυμάμαι τους αναφέρω και ζητάω συγνώμη κάποιους φίλους ή συμμαθητές που τυχόν παρέλειψα..
Στην επιμνημόσυνη δέηση το παρόν έδωσε σύσσωμο το ΔΣ του Δήμου Καλαμαριάς και η αντιπολίτευση και πρώην στελέχη του δήμου αντιδήμαρχοι δημοτικοί σύμβουλοι που είναι πάντα παρόν στης εκδηλώσεις του "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ διακρίναμε αρκετούς .
Τον Δήμαρχο Θεοδόση Μπακογλίδη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου  Γεώργιο Τελίδη που ο πατέρας του αποφοίτησε από το "Αριστοτέλη" ,η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κυριακή (Κούλα) Φοροπούλου ,τον Δημοσθένη  Σαρηγιάννη  ο συντάκτης της έκθεσης για να κηρυχτεί διατηρητέο το κεντρικό κτίριο του συγκροτήματος Ο ΑΡΙΣΤΤΟΤΕΛΗΣ , τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Λαμψίδη Εμμανουήλ, ο κύριος Γιώργος Αμπατζίδης ,το κλιμάκιο από την παιδόπολη "Καλή Παναγιά" Βέροιας όπου φοίτησε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας Γιώργος Τσιφλόγλου, ο σύμβουλος Γιώργος Παπαδόπουλος.
Ο Πρώην Αντιδήμαρχος και καθηγητής μας κύριος  Ευθύμιος Αντύπας, ο μάστορας μας στο μηχανουργείο του "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ" κ. Παντελής Βαφείδης, έλειπε ο καθηγητής μας Δάμπαλας Χρήστος,
Η έκπληξη ήταν οι αγαπημένοι παλαιοί συμμαθητές μου Κούρτης Χρήστος,Ασμανίδης Κώστας, Τσιμώνης Δημήτρης ,Κυριαζίδης  Παναγιώτης, Μπουφίδης, Ρουσσίδης Γιώργος, που έδωσαν το παρόν και μετά από πολλά χρόνια μία συγκινητική συνάντηση από τα παλιά.
Η μεγαλύτερη έκπληξη  ήταν η συνάντηση μου μετά 43 χρόνια με τον αγαπημένο φίλο και αξιόλογο στέλεχος στην κοινωνία της Καλαμαριάς και πρώην  Πρόεδρο του Απόλλωνα Καλαμαριάς Αχιλλέα Χαραλαμπίδη, στην λίγη ώρα που βρεθήκαμε είχαμε να πούμε τόσα πολλά που δεν προλάβαμε, έτσι δώσαμε ραντεβού να συναντηθούμε και να ξανά θυμηθούμε τα παιδικά μας όνειρα, αθλητικές εμπειρίες και αναμνήσεις που μας συνδέουν πολλές από τον Αριστοτέλη και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Η εκδήλωση τέλειωσε με τον ετήσιο λόγο  και φόρο τιμή στους αδελφούς "Αριστοτελίτες" που έφυγαν από την ζωή και όπως πάντα με πύρινο και μεστό λόγο του Προέδρου μας Γιώργο Τσιφλόγλου .
Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ του Συλλόγου μας έγινε και η απονομή πλακέτας τιμής στην κ. Μαρία Παυλίδου δικηγόρο και Δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Καλαμαριάς  χρόνια συμπαραστάτης  στο Σύλλογο μας και ιδίως στην δημιουργία του Λευκώματος του "Αριστοτέλη" από το ιστορικό αρχείο προσφυγικού Ελληνισμού του Δήμου Καλαμαριάς την τιμητική διάκριση και  απονομή κάλεσε στο βήμα ο πρόεδρος να κάνει ο νέος Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης Καλαμαριάς κύριος Ιουστίνος.Η εκδήλωσε έκλεισε με ένα ποίημα που έγραψε ο Γιώργος Τσιφλόγλου τότε στην εποχή την μεγάλη του Απόλλων Καλαμαριάς για τις νίκες που έκανε στο ποδόσφαιρο στην Αθήνα και την μεγαλύτερη αυτή επί του Παναθηναϊκού.
 
Επιμέλεια: Παύλος Π. Νούνης

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg