Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

Δείτε τις φωτογραφίες από το δείπνο που παρέθεσε στον Φρανσουά Ολάντ ο Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Γαρίδες, ούζο χρέος, λιτότητα και πολλά... 

à votre santé

garides-ouzo-xreos-litotita-kai-polla-eis-ugeian

 

 

 

 

 

 

Ολάντ σε Τσίπρα: Ξέρω τι περνούν οι Έλληνες, είμαι στο πλευρό σας

olant-se-tsipra-kserw-ti-pernoun-oi-ellines-eimai-sto-pleuro-sas

Συνάντηση σε εγκάρδιο κλίμα του Φρ. Ολάντ με τον Αλ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. "Τιμή μας που βρίσκεστε εδώ". "Αγαπητέ Αλέξη" τον προσφώνησε ο Γάλλος πρόεδρος.
Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιείται η συνάντηση του Φρανσουά Ολάντ με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Γάλλος πρόεδρος πέρασε τις πύλες του Μεγάρου στις 10:00 το πρωί, ενώ νωρίτερα βρισκόταν σε εκδήλωση της Γαλλικής πρεσβείας.
Ο πρωθυπουργός τον υποδέχτηκε στις στρωμμένες με το κόκκινο χαλί σκάλες, αντάλλαξαν θερμή χειραψία και μπήκαν στο γραφείο του Αλ. Τσίπρα, κάνοντας τις πρώτες δηλώσεις μπροστά στις κάμερες.


“Τιμή μας που βρίσκεστε εδώ, το μήνυμα της παρουσίας σας εδώ σηματοδοτεί την ανάγκη να προστατευτεί στην Ευρώπη η δημοκρατία και η κοινωνική συνοχή”, τόνισε ο πρωθυπουργός.


Ξεκινώντας με τη φράση “αγαπητέ Αλέξη”, ο Φρ. Ολάντ επεσήμανε ότι η Γαλλία θα σταθεί δίπλα στην Ελλάδα, όπως σε όλη την ιστορία και ότι “η αλληλεγγύη δεν είναι μόνο λόγια αλλά επενδύσεις και ανάπτυξη”. 
 

Οι δηλώσεις Τσίπρα και Ολάντ

“Τιμή μας που βρίσκεστε εδώ σε μια κρίσιμη στιγμή, το μήνυμα της παρουσίας σας εδώ σηματοδοτεί την ανάγκη να προστατευτεί στην Ευρώπη η δημοκρατία και η κοινωνική συνοχή”, τόνισε ο πρωθυπουργός, “αποκαλύπτοντας” ότι η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου προετοιμαζόταν εδώ και καρό.
“Η Ευρώπη πρέπει να επιστρέψει στις ιδρυτικές της αξίες και αρχές και οι προοδευτικές δυνάμεις στην πολιτική και τα κοινωνικά κινήματα πρέπει να δώσουν αυτή τη μάχη”, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.
Ξεκινώντας με τη φράση “αγαπητέ Αλέξη”, ο Φρ. Ολάντ επεσήμανε ότι η Γαλλία θα σταθεί δίπλα στην Ελλάδα, όπως σε όλη την ιστορία και ότι “η αλληλεγγύη δεν είναι μόνο λόγια αλλά επενδύσεις και ανάπτυξη”. “Με συγκίνησε ιδιαίτερα η υποδοχή στην Ελλάδα, δείχνει το σύνδεσμο ανάμεσα στους δύο λαούς και την κοινή προσέγγιση για το τι θα πρέπει να είναι η δημοκρατία στην Ευρώπη και οι κοινές αξίες που πρέπει να προωθηθούν”, επεσήμανε ο Γάλλος πρόεδρος και πρόσθεσε:
“Ξέρω τι υπέστη ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια με την κρίση, χρειαζόταν πολύ κουράγιο και θάρρος για να διαπραγματευτεί το πρόγραμμα και τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις.
Η Γαλλία ήταν στο πλευρό της ελλάδας, όπως σε όλη την ιστορία, έχουμε κοινές αξίες. Μετά από αυτή τη φάση που ολοκληρώθηκε με τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, η Γαλλία θα είναι δίπλα στην Ελλάδα για να τη συνοδεύσει στις μεταρρυθμίσεις”.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο μεταναστευτικό/προσφυγικό, λέγοντας ότι “πρέπει να δείξουμε ανθρωπιά και αλληλεγγύη προς την Ελλάδα που τους υποδέχεται και ταυτόχρονα να προστατεύσουμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Η Γαλλία δε θα εγκαταλείψει την Ελλάδα να αντιμετωπίσει μόνη της αυτή τη δοκιμασία. Είναι θέμα ανθρωπιάς και ασφάλειας”.

"Ήρθα με επιχειρηματίες για επενδύσεις και ανάπτυξη"

Τονίζοντας ιδιαίτερα το θέμα της ανάπτυξης και των επενδύσεων, ο Φρ. Ολάντ υπογράμμισε: “Ήρθα εδώ με Γάλλους επιχειρηματίες που θέλουν να δημιουργήσουν ανάπτυξη και θέσεις απασχόλησης. Η αλληλεγγύη δεν είναι μόνο λόγια, πρέπει να επενδύσουμε στην ανάπτυξη”.
Παίρνοντας αποστάσεις από τη γερμανική ρητορική, σημείωσε ακόμη πως “πέρα από τη δημοσιονομική πειθαρχία, η Ευρώπη δεν είναι μόνο αγορά και κοινό νόμισμα, είναι αξίες, δημοκρατία και ανάπτυξη.
Υπενθύμισε μάλιστα ότι η πρώτη φορά που η Γαλλία πρότεινε στην Ελλάδα να ενταχθεί στην ενωμένη Ευρώπη ήταν το 1963 με την επίσκεψη του στρατηγού Ντε Γκωλ.
Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος δεν παρέλειψε να επισημάνει και τη βαθιά θλίψη του για το σημερινό τραγικό τροχαίο στη Γαλλία με τουλάχιστον 40 νεκρούς, ενώ και ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε το συλληπητήρια εκ μέρους της Ελλάδας.

Το σημερινό πρόγραμμα

Μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου εντός του Μαξίμου, ενώ έπειτα ο Γάλλος πρόεδρος θα μεταβεί στη Βουλή για να απευθύνει στις 12 το μεσημέρι ομιλία ενώπιον της Ολομέλειας του Σώματος. 
Ο Φρ. Ολάντ,  πριν αναχωρήσει το απόγευμα θα επισκεφτεί τα γραφεία της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών «Corallia». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία αυτή υπηρετεί την έρευνα, έναν τομέα αρωγό της επιχειρηματικής δραστηριότητας, που εδώ και χρόνια παραμένει υποβαθμισμένος. Οι ιδρυτές των start up εταιρειών που δραστηριοποιούνται υπό την ομπρέλλα του Corallia θα στείλουν μήνυμα στον Γάλλο πρόεδρο να επενδύσει η Γαλλία στο μυαλό των νέων Ελλήνων. 
Δείπνο με μενού χρέος, λιτότητα και επενδύσεις
Μήνυμα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων αλλά και για το θέμα του χρέους έστειλε ο Φ. Ολάντ κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου στο Προεδρικό Μέγαρο. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Ολάντ ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή στην Αθήνα. «Κάνατε την επιλογή της υπευθυνότητας. Η Ευρώπη έδειξε αλληλεγγύη. Αυτή η αλληλεγγύη πρέπει να ενδυναμωθεί» σημείωσε ο κ. Ολάντ, σημειώνοντας πως πρέπει να γίνει κάποια πρόοδος στο θέμα του χρέους. 
Από τον πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τους δανειστές να προχωρήσουν στις αναγκαίες διορθώσεις, ειδικά σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Χαλαρή βραδιά για Ολαντ και Τσίπρα στο Gazarte

Μετά τις επίσημες τελετές και το δείπνο, ώρα χαλάρωσης για τον Φρανσουά Ολάντ και τον ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Μετά τις επίσημες τελετές και το δείπνο, ώρα χαλάρωσης για τον Φρανσουά Ολάντ και τον ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε μια βραδιά σε κλειστό βέβαια κύκλο στον πολυχώροτέχνης και πολιτισμού «Gazarte», στο Γκάζι.

Λόγω και του επίσημου προσκεκλημένου, τα τραγούδια ασφαλώς γαλλικά.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους και ο Λάκης Λαζόπουλος, ενώ η περιοχή γύρω από τον χώρο αποκλειστηκε από νωρίς από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

Τι δώρο έφερε από το Παρίσι ο Ολάντ στον Τσίπρα

Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ο Ολάντ διάλεξε προσωπικά το δώρο που θα κάνει στον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
ti-dwro-efere-apo-to-parisi-o-olant-ston-tsipra
Δεν ήρθε με άδεια χέρια ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα. Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ο Ολάντ διάλεξε προσωπικά το δώρο που θα κάνει στον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα μας.
Πρόκειται για την περίφημη Ιστορία της Γαλλικής Επανάστασης από τον γάλλο πολιτικό και φιλειρηνιστή Jean Jaures. Για τους μυημένους το μήνυμα του δώρου είναι κάτι παραπάνω από σαφές.
Η γαλλική επανάσταση με τα ιδεώδη της ισότητας, της αδελφότητας και της δικαιοσύνης αποτελεί ένα θέμα που πάντοτε συνάρπαζε τους οπαδούς της Αριστεράς.
Ο γάλλος πρόεδρος ωστόσο δεν διάλεξε ωστόσο μια οποιαδήποτε εξιστόρηση των γεγονότων που οδήγησαν στο 1789, αλλά τη διήγηση της γαλλικής επανάστασης από έναν σοσιαλιστή και μάλιστα εκ των ιδρυτών του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος στις αρχές του 20ου αιώνα. «Πρόκειται άραγε για ένα συμβολικό δώρο προκειμένου να καλωσορίσει τον Α. Τσίπρα στη σοσιαλδημοκρατία;» διερωτώνται τα γαλλικά μέσα.
http://www.thetoc.gr/politiki/article/garides-ouzo-xreos-litotita-kai-polla-eis-ugeian 

 

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg

2 σχόλια:

Afroditi Polizou είπε...

πολύ σημαντικές οι οι ειδήσεις και τα νέα αυτής της ημέρας

Dimiourgia Epikinonia είπε...

Αγαπητή μου φίλη Αφροδίτη συμφωνώ βεβαίως και με το http://www.newsbomb.gr
Και που θα αναρτήσω άμεσα…
Χωρίς να θέλω να δώσω κομματική χροιά στο
σχόλιο μου, άλλωστε η άποψη μου και η κριτική μου θέση έχει να
κάνει με την εκάστοτε κυβερνώσα εξουσία.
Τα μμε είναι η… πρώτη εξουσία!!!!
Κατά την άποψη μου στην διαμόρφωση της πολιτικής
ρευστότητας της χώρας μας.
Απλώς θέλω να υπέρ τονίσω ότι το φερέφωνο συνδικαλιστικό όργανο
της ΕΣΗΕΑ φρόντισε για δεύτερη φορά να κάνει 24ωρη απεργία, όπως
και με την επίσκεψη την πρώτη με τον Γάλλο Πρόεδρο με κυβέρνηση Σαμαρά
Αν θυμάσαι…
Ευχαριστώ για το σχόλιο σου