Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

Παρίσι: Πώς βρέθηκαν στην Ελλάδα οι δύο μακελάρηδες τζιχαντιστές - Συναγερμός για τις 3 κλήσεις που έκανε στην Αθήνα

Παρίσι: Πώς βρέθηκαν στην Ελλάδα οι δύο μακελάρηδες τζιχαντιστές - Συναγερμός για τις 3 κλήσεις που έκανε στην Αθήνα  

- Ο Βέλγος υπήκοος Αμπντέλ Χαμίντ Αμπαούντ, που θεωρείται ο «εγκέφαλος» της σφαγής στη Γαλλία και ο “καμικάζι” αυτοκτονίας Αλμοχάμεντ Αχμάντ, βρέθηκαν σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα στην Αθήνα
- Ο Αχμάντ φεύγοντας από τη Λέρο είπε: “Θα μείνω στην Αθήνα, σε κάτι φίλους μου από τη Συρία” και οι Έλληνες αξιωματούχοι κρατήσει τα στοιχεία του κινητού του τηλεφώνου
- Τι αποκάλυψε η άρση απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών του
- Οι κλήσεις που έκανε ο Βέλγος “εγκέφαλος” του ISIS προς τον αδελφό του, στις φυλακές της Λυών, “οδήγησαν” στο Παγκράτι

Από την Αθήνα πέρασαν και οι δυο δήμιοι που αιματοκύλησαν το Παρίσι στο όνομα της βαρβαρότητας του Ισλαμικού Κράτους. Τόσο ο Βέλγος υπήκοος Αμπντέλ Χαμίντ Αμπαούντ, που θεωρείται ο «εγκέφαλος» της σφαγής στη Γαλλία, όσο και ο καμικάζι αυτοκτονίας Αλμοχάμεντ Αχμάντ, βρέθηκαν σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα στην Αθήνα, αφήνοντας πίσω τους ίχνη.

Όσον αφορά τον καμικάζι του”Stant De France”, τον Αλμοχάμεντ Αχμάντ, εάν βέβαια αυτό είναι το πραγματικό του όνομα, όταν αναχώρησε από την Λέρο για Αθήνα με προορισμό την Ευρώπη, όταν ρωτήθηκε από τους αρμόδιους που τους πήραν δακτυλικά αποτυπώματα πού θα μείνει στη Συρία, τους είπε: «...σε κάτι φίλους από τη Συρία». Οι Έλληνες αξιωματούχοι είχαν φροντίσει να κρατήσουν τα στοιχεία του κινητού του τηλεφώνου.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι το διαβατήριο που καταγράφηκε στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου του 2015 βρέθηκε στην κατοχή ενός τρομοκράτη έξω από το παριζιάνικο γήπεδο ποδοσφαίρου, αμέσως οι Έλληνες αξιωματούχοι τις ΕΥΠ πραγματοποίησαν άρση απορρήτου τηλεφωνικών επαφών του κινητού που είχε στην κατοχή του ο Αλμοχάμεντ (;), και εντόπισαν τρεις διαφορετικές περιοχές του κέντρου των Αθηνών, όπου ο τζιχαντιστής πραγματοποίησε κλήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες και έπειτα από έρευνες πόρτα-πόρτα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί τις αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και στελέχη της ΕΥΠ σε αυτές τις περιοχές, κατέληξαν σε βασικά συμπεράσματα αλλά και ανθρώπους, οι οποίοι ήδη βρίσκονται σε στενό κλοιό και παρακολουθούνται.
Ο δήμιος του ISIS
«Εγκέφαλος» της σφαγής στο Παρίσι φέρεται ένας Βέλγος μουσουλμάνος, ο οποίος εδώ και τέσσερα χρόνια πολεμά στο πλευρό του ISIS και έχει εξελιχθεί σε έναν από τους ισχυρούς δήμιους τις αιματοβαμμένης οργάνωσης.
Πρόκειται για τον άνθρωπο, ο οποίος τα Χριστούγεννα του 2014 ετοίμαζε να αιματοκυλήσει το Βέλγιο, ενεργοποιώντας έναν σκληρό πυρήνα τζιχανιστών.


 
Τότε οι βελγικές αρχές είχαν καταφέρει στην κυριολεξία να αποτρέψουν το χτύπημα στο παρά πέντε, έπειτα από αιματηρή μάχη που έδωσαν με το πυρήνα των βαρβάρων, στο προάστιο 
Βερβιέ τις βελγικής πρωτεύουσας.
Τότε είχε διαπιστωθεί πως ο Αμπντέλ Χαμίτ Αμπαούντ, συνομιλούσε με συγγενή του στις 
φυλακές τις Λυών, προετοιμάζοντας το χτύπημα. Το στίγμα του κινητού που χρησιμοποιούσε
 ο Αμπαούντ, έβγαινε στην Αθήνα και αμέσως είχε ειδοποιηθεί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Μέσα σε ένα 24ωρο Έλληνες αστυνομικοί είχαν εντοπίσει διαμέρισμα στο Παγκράτι, συλλαμβάνοντας δυο Μαροκινούς κι έναν Αλγερινό, πιστεύοντας πως ανάμεσα στους

 συλληφθέντες βρίσκεται και ο «διακαής πόθος» των βελγικών αρχών.
Ωστόσο, κανείς από τους τρεις δεν ταυτοποιήθηκε με τον σκληρό τζιχαντιστή, μέχρι που διαπιστώθηκε πως το κινητό που είχε στην κατοχή του ο Αλγερινός, ήταν αυτό που είχε χρησιμοποιήσει ο Αμπαούντ, για τις συνομιλίες με τον αδελφό του στις φυλακές της Λυών.
Βέβαια ο Αλγερινός εκδόθηκε στο Βέλγιο προκειμένου να δώσει εξηγήσεις και έκτοτε δεν επέστρεψε στην Ελλάδα. 

Θεοδόσης Πάνου 

Παρίσι: Ήταν στο Παγκράτι ο εγκέφαλος των Τζιχαντιστών που αιματοκύλησαν τη Γαλλία; - Γιατί ξέφυγε; 

Παρίσι: Ήταν στο Παγκράτι ο εγκέφαλος των Τζιχαντιστών που αιματοκύλησαν τη Γαλλία; - Γιατί ξέφυγε;

Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στο Παγκράτι
- Βρήκαν μόνο το κινητό του καταζητούμενου για τρομοκρατικές επιθέσεις
- Ένας Αλγερινός συγκάτοικός του εκδόθηκε από την Ελλάδα στο Βέλγιο
- Πότε μπήκε στην Ελλάδα και που μπορεί να βρίσκεται τώρα ο μακελάρης του Παρισιού
- Θεωρείται ένας από τους πιο σκληρούς δήμιους του ISIS

Ο διαβόητος Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο 27χρονος Βέλγος που πλέον θεωρείται ότι είναι ο εγκέφαλος της τρομοκρατικής επίθεσης των φανατικών τζιχαντιστών στο Παρίσι φαίνεται ότι πέρασε από την Ελλάδα, εντοπίστηκε στην περιοχή του Παγκρατίου αλλά αν και καταδιωκόμενος κατάφερε την τελευταία στιγμή να διαφύγει.
Οι Γαλλικές αρχές έχουν ήδη στείλει στην Ελλάδα όλα τα βιομετρικά χαρακτηριστικά του υπερ-καταζητούμενου τζιχαντιστή τρομοκράτη. Πλέον όλες οι πύλες εισόδου και εξόδου από τη χώρα επιτηρούνται. Υπάρχουν φόβοι ότι ο 27χρονος Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ ίσως επιχειρήσει να βρει καταφύγιο στην Ελλάδα, είτε να διέλθει από τη χώρα μας με προορισμό τη Συρία και το χαλιφάτο του ISIS.
Άλλωστε, σύμφωνα με τα στοιχεία, δεν θα είναι η πρώτη φορά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ τον περασμένο Ιανουάριο, όταν οι βελγικές αρχές είχαν καταφέρει να αποτρέψουν ένα τρομοκρατικό χτύπημα των τζιχαντιστών στο Βέλγιο, ήταν στην Ελλάδα για κάποιο διάστημα. Οι Βέλγοι είχαν ενημερώσει τις ελληνικές αρχές πως ένας εκ των συλληφθέντων στο Βέλγιο είχε τηλεφωνικές επαφές με τον αδελφό του ο οποίος φερόταν να έχει ρόλο συντονιστή και χρηματοδότη της ομάδας των τρομοκρατών.
Το σήμα του συντονιστή τρομοκράτη οδηγούσε στην Ελλάδα. Αμέσως σήμανε συναγερμός και έτσι εντοπίστηκε το “ύποπτο κινητό”. Σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στο Παγκράτι είχαν συλληφθεί δυο Μαροκινοί και ένας Αλγερινός. Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής εντόπισαν και το ύποπτο κινητό, ωστόσο αυτό δεν ανήκε σε κανέναν από τους τρεις συλληφθέντες.
Ανήκε σε άλλο πρόσωπο. Πιθανότατα, σύμφωνα και με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στον Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο οποίος προφανώς είχε καταφέρει να διαφύγει και να καταλήξει τελικά στη Συρία. Η επιχείρηση στο Παγκράτι πάντως είχε και... ουρά. Οι βελγικές αρχές ένα 24ωρο μετά ζήτησαν να κρατηθεί και να εκδοθεί στο Βέλγιο ο Αλγερινός που είχε συλληφθεί. Η έκδοση έγινε και από τότε ο Αλγερινός βρίσκεται στα χέρια των Βέλγων...
Ο "εγκέφαλος" του μακελειού στο Παρίσι, ο πιο σκληρός δήμιος του ISIS
Σχεδόν τρία 24ωρα μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, οι γαλλικές αρχές επιβεβαιώνουν ότι ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ είναι ο άνθρωπος που οργάνωσε με κάθε λεπτομέρεια το 23 λεπτών χτύπημα στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής. Γνωστός και ως Αμπού Ομαρ αλ-Μπαλίκι, ο 27χρονος γεννήθηκε στο Μόλενμπικ, μια γειτονιά των Βρυξελλών που έχει ονομαστεί "γειτονιά των τρομοκρατών", εκεί όπου τα τελευταία 24ωρα οι βελγικές αρχές έχουν κάνει τουλάχιστον 7 συλλήψεις. Ανάμεσα στους συλληφθέντες ο Μοχάμεντ Αμπντεσλάμ, αδερφός του καταζητούμενου Σαλά Αμπντεσλάμ και του καμικάζι Ιμπραίμ Αμπντεσλάμ που ανατινάχθηκε στη Rue Voltaire.
Σήμερα, βρίσκεται στη Συρία, είναι ένας από τους "πιο δραστήριους δήμιους" του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με το RTL. Βρισκόταν σε ευθεία επικοινωνία με έναν από τους τρομοκράτες της σφαγής στο Παρίσι, που κατοικούσε στην ίδια συνοικία των Βρυξελλών. Ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ είχε καταδικαστεί τον Ιούλιο, μετά την αναχώρησή του για τη Συρία, ερήμην, σε 20 χρόνια κάθειρξης από δικαστήριο των Βρυξελλών σε υπόθεση δικτύων στρατολόγησης Βέλγων τζιχαντιστών με προορισμό τη Συρία.
Το 2014 βρισκόταν στα πρωτοσέλιδα του βελγικού Τύπου για την απαγωγή του ίδιου του 13χρονου αδελφού του, του Γιουνές, "του μικρότερου τζιχαντιστή στο κόσμο", τον οποίο και πήρε μαζί του στη Συρία. Ο πατέρας του, ο Ομαρ Αμπααούντ, έχει καταθέσει εναντίον του αγωγή για την απαγωγή.

Παρίσι – Μια τρύπα στο νερό στο Βέλγιο! Ελεύθερος ένας από τα αδέρφια Αμπντεσλάμ

Παρίσι – Μια τρύπα στο νερό στο Βέλγιο! Ελεύθερος ένας από τα αδέρφια Αμπντεσλάμ

Πολύ κακό για το τίποτα τελικά... Η γιγάντια επιχείρηση για τη σύλληψη του Σαλά Αμπντεσλάμ στην πόλη Μόλντεμπεεκ στις Βρυξέλλες ήταν μια τρύπα στο νερό. Ο φερόμενος ως ο όγδοος δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι με τους 129 νεκρούς και τους 352 τραυματίες παραμένει ελεύθερος.

Ελεύθερος είναι πλέον και ο αδερφός του Μοχάμεντ Αμπντεσλάμ, ένας δικηγόρος που συνελήφθη κατά τη διάρκεια του μπαράζ συλλήψεων της Κυριακής στο Βέλγιο. Εις βάρος του δεν βρέθηκε κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο και τη Δευτέρα τον άφησαν ελεύθερο, ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές πηγές στις Βρυξέλλες. Το ίδιο συνέβη και με άλλους τέσσερις από τους συνολικά επτά συλληφθέντες.
Ο καταζητούμενος Σαλά και ο Μοχάμεντ Αμπντεσλάμ είναι αδέρφια ενός από τους καμικάζι αυτοκτονίας που στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους ανατινάχθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής έξω από καφέ στη Rue Voltaire. Ο Ιμπραίμ ή Μπραχίμ Αμπντεσλάμ είχε στενές σχέσεις με τον 27χρονο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ που φέρεται να είναι ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και ενορχήστρωσε την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.
Ο 26χρονος αδερφός του Σαλά θεωρείται ότι είναι ο άνδρας που νοίκιασε ένα μαύρο Volkswagen Polo, το οποίο από την πρώτη στιγμή των επιθέσεων η γαλλική αστυνομία βρήκε παρκαρισμένο έξω από το θέατρο Bataclan. Το πρωί του Σαββάτου, ο Σαλά και άλλοι δυο άνδρες εντοπίστηκαν σε αυτοκινητόδρομο κοντά στα σύνορα της Γαλλίας με το Βέλγιο. Τους σταμάτησαν αλλά τα ονόματά τους δεν προέκυψαν σε καμία βάση καταζητούμενων και έτσι τους άφησαν να φύγουν.
 
Ώρες αργότερα, η γαλλική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία και τα
 στοιχεία του 26χρονου Σαλά. Εις βάρος του εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης, με 
τη σημείωση πως είναι επικίνδυνος κι αν κάποιος τον δει, να μην τον πλησιάσει ούτε 
και να επιχειρήσει να τον σταματήσει, αλλά να καλέσει τις αρχές.
Το μεσημέρι της Δευτέρας και ενώ στην περιοχή Μολντεμπεεκ των Βρυξελλών βρισκόταν
 σε πλήρη εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας, μεταδόθηκε από το RTL η 
πληροφορία πως ο Σαλά Αμπντεσλάμ είχε συλληφθεί. Πως είχε εντοπιστεί στην περιοχή,
 από την οποία φαίνεται να ξεκίνησαν και οι οκτώ δράστες και η οποία ονομάζεται
 «πρωτεύουσα των τρομοκρατών», και πως η αστυνομία τον είχε διατάξει να
 εμφανιστεί στο παράθυρο του σπιτιού με τα χέρια ψηλά.
Αλλά ο 26χρονος δράστης παραμένει ελεύθερος και καταζητούμενος. Η επιχείρηση στις 
Βρυξέλλες τελείωσε χωρίς καμία σύλληψη, χωρίς καμία άλλη εξέλιξη. Είναι τέτοιος ο 
πανικός που επικρατεί και στο Βέλγιο τις τελευταίες ώρες, που υπήρξε η πληροφορία πως
 βρέθηκε ύποπτη βαλίτσα μέσα σε αυτοκίνητο κοντά σε κτίριο της Ε.Ε. Αλλά και αυτή η πληροφορία αποδείχθηκε λανθασμένη. Γιατί η αστυνομία άνοιξε το αυτοκίνητο και τη 
βαλίτσα και δεν βρήκε τίποτα ύποπτο.
Φωτογραφίες: Reuters

Νέο μανιφέστο θανάτου από τον ISIS! Απειλούν με "νέο Παρίσι"

Νέο μανιφέστο θανάτου από τον ISIS! Απειλούν με `νέο Παρίσι`

- Νέο video με το οποίο απειλούν κι άλλες χώρες με ένα νέο... Παρίσι έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές του ISIS
- "Θα έχετε την ίδια μοίρα" απειλεί το Ισλαμικό Κράτος - Το νέο video έρχεται από ιρακινό παρακλάδι του ISIS
- "Ντύνουν" το video με εικόνες από την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι
- "Όπως χτυπήσαμε την καρδιά της Γαλλίας, το Παρίσι, έτσι θα κάνουμε και με την Ουάσινγκτον"

Νέο video με το οποίο απειλούν κι άλλες χώρες με ένα νέο... Παρίσι έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές του iSIS. "Θα έχετε την ίδια μοίρα" απειλεί το Ισλαμικό Κράτος, που χρησιμοποιεί στο νέο μανιφέστο μίσους εικόνες από την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι. "Όπως χτυπήσαμε την καρδιά της Γαλλίας, το Παρίσι, έτσι θα κάνουμε και με την Ουάσινγκτον".
Οι τζιχαντιστές απειλούν κι άλλες χώρες του διεθνούς συνασπισμού που βομβαρδίζει θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ. Το video έχει δημιουργηθεί από ένα ιρακινό παρακλάδι του ISIS, που αποκαλείται Wilayat Kirkuk.
 
Στο νέο προπαγανδιστικό τους video, οι Ιρακινοί τζιχαντιστές περιπαίζουν τη Γαλλία και «ντύνουν» την εικόνα με πλάνα από το σοκ που προκάλεσε διεθνώς η πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι και τις αγρυπνίες στη μνήμη των θυμάτων του μακελειού.
"Θα υποφέρετε την ίδια μοίρα" λέει ένας τζιχαντιστής που εμφανίζεται στο video. "Λέμε στα κράτη που παίρνουν μέρος στην εκστρατεία Σταυροφορίας πως με το θέλημα του Θεού θα πάθετε μια μέρα ό,τι και η Γαλλία. Όπως χτυπήσαμε την καρδιά της Γαλλίας, το Παρίσι, ορκιζόμαστε πως θα χτυπήσουμε την Αμερική και το κέντρο της, την Ουάσινγκτον", τόνισε.
Είναι το δεύτερο video μίσους και απειλών που δημοσιεύουν οι τζιχαντιστές. Το προηγούμενο είχε έρθει μόλις λίγες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής. Σε εκείνο το βίντεο, οι τζιχαντιστές καίνε διαβατήρια γύρω από μία φωτιά, πριν ξεκινήσει το κήρυγμα του μίσους. "Τι περιμένετε;" λένε σε κάποιο σημείο, απευθυνόμενοι στους "αδελφούς" τους και παροτρύνοντάς τους με αυτόν τον τρόπο να επιτεθούν στην Γαλλία, ακόμη και να δηλητηριάσουν το νερό!
"Σκοτώστε τους και μετά φτύστε τους στα μούτρα", λένε οι τζιχαντιστές σε κάποιο άλλο σημείο...

Παρίσι - Μητέρα βομβιστή αυτοκτονίας: Ανατινάχθηκε λόγω στρες

Παρίσι - Μητέρα βομβιστή αυτοκτονίας: Ανατινάχθηκε λόγω στρες

Ο Ibrahim Abdeslam ανατινάχθηκε έξω από το καφέ Comptoir Voltaire στο Παρίσι. Ήταν ένα από τα 3 αδέρφια που φέρονται να είναι στην καρδιά του ISIS. Από τη στιγή που αναγνωρίστηκε ο βομβιστής αυτοκτονίας, η οικογένειά του ισχυρίζεται ότι ο 31χρονος ίσως ανατινάχθηκε λόγω στρες.

"Δεν ήθελε να σκοτώσει κανέναν", υποστηρίζει η μητέρα του 31χρονου που σκόρπισε τον θάνατο στο Παρίσι. Οι αρχές συνέλαβαν τα δύο του αδέρφια Mohamed Abdeslam και Salah Abdeslam μετά τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 129 ανθρώπους. Η μητέρα του βομβιστή αυτοκτονίας υπερασπίστηκε τον γιο της τον Ibrahim, υποστηρίζοντας πως ανατινάχθηκε από ατύχημα και πως μπορεί να το έκανε επειδή ήταν αγχωμένος. Η οικογένειά του δήλωσε έκπληκτη από την είδηση πως ανατινάχθηκε κοντά στο Stade de France.
"Δεν ήταν το σχέδιό του, αυτό είναι σίγουρο. Το γεγονός πως ανατινάχθηκε χωρίς να σκοτώσει κανέναν λέει πολλά. Τον είχαμε δει δύο ημέρες πριν από τις επιθέσεις. Δεν υπήρχαν ενδείξεις πως σχεδίαζε να κάνει τίποτα βίαιο", ανέφερε χαρακτηριστικά. Η οικογένειά του παραδέχτηκε πως είχε περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα στη Συρία. "Εκπλαγήκαμε που ο Salah εμπλέκεται στις επιθέσεις. ο Ibrahim ήταν διαφορετικός. Είχε ραζοσπαστικοποιηθεί, αλλά όχι τόσο πολύ που να πιστεύουμε ότι θα έκανε μια τέτοια κτηνωδία".
Άλλο μέλος της οικογένειας των αδερφών ισχυρίστηκε ότι δεν θα ήθελε να γίνει βομβιστής αυτοκτονίας. "Ίσως τα εκρηκτικά να εξερράγησαν πρόωρα από ατύχημα. Ίσως να έφταιγε το στρες". Οι εισαγγελείς αναγνώρισαν τον Ibrahim που τραυμάτισε σοβαρά έναν διερχόμενο όταν εξερράγη η βόμβα ως τον άνθρωπο που νοίκιασε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις. Το SEAT χρησιμοποιήθηκε από τους τρομοκράτες στις επιθέσεις έξω από την πιτσαρία Casa Nostra και το καφέ La Belle Équipe. Βρέθηκε εγκαταλελειμένο σε απόσταση 20 λεπτών, στο Montreuil, και οι αστυνομικοί ανακάλυψαν μια κρύπτη με όπλα στο εσωτερικό του.
Πηγή: Dailymail

Παρίσι: Οι Γάλλοι δίνουν το αίμα τους... και με το παραπάνω!

Παρίσι: Οι Γάλλοι δίνουν το αίμα τους... και με το παραπάνω!

Οι Γάλλοι συρρέουν από την Παρασκευή, σε μία πρωτοφανή κινητοποίηση, στα νοσοκομεία για να δώσουν αίμα, αναγκάζοντας σήμερα το εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας να καλέσει τους αιμοδότες να μεταθέσουν την προσεχή εβδομάδα τη δωρεά τους. 

"Καλούμε τους δωρητές, που είναι πάρα πολλοί να έρθουν να μας δουν, να αναβάλουν τις δωρεές τους", δήλωσε ο δρ Ντζαμέλ Μπενομάρ, διευθυντής της Αιμοδοσίας στην περιοχή του Παρισιού. "Φυσικά, πρέπει να συνεχιστεί η δωρεά αίματος αλλά την κατάλληλη στιγμή", πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι "δεν τίθεται θέμα να πεταχτεί ληγμένο αίμα".
"Πρέπει να μπορούμε να βασιζόμαστε σε αυτούς (τους αιμοδότες) τους επόμενους δύο μήνες" (χρονικό διάστημα που απαιτείται μεταξύ δύο αιμοδοσιών), πρόσθεσε ο αξιωματούχος ο οποίος στα "28 χρόνια της σταδιοδρομίας του δεν είχε δει ποτέ μια τέτοια κινητοποίηση".
Το Σάββατο, το εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας είχε προβεί σε 8.500 αιμοληψίες (αίμα, αιμοπετάλια και πλάσμα) σε όλη την Γαλλία, εκ των οποίων 2.000 στην περιοχή του Παρισιού. Σήμερα ο αριθμός τους είχε ήδη τετραπλασιαστεί μέχρι το μεσημέρι σε σχέση με μια συνηθισμένη Δευτέρα, σύμφωνα με τον γιατρό.
Περισσότεροι από 350 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι, μεταξύ τους δεκάδες πολύ βαριά. Οι επιθέσεις στοίχισαν επίσης τη ζωή 129 ανθρώπων. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Γαλλία ήδη σε πόλεμο με τους τζιχαντιστές αναμένοντας το NATO

Η Γαλλία ήδη σε πόλεμο με τους τζιχαντιστές αναμένοντας το NATO

Όταν ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε ότι οι επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι ήταν μια "πράξη πολέμου", ακολουθούσε το σενάριο του Μπους στον απόηχο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου. Επικαλέστηκε τη ρητορική του πολέμου για να περιγράψει μια τρομοκρατική επίθεση. Οι συνέπειες της δήλωσης του Ολάντ κάνουν καλό στις δημόσιες σχέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης και έχουν σοβαρές συνέπειες. 

http://www.newsit.gr/kosmos/I-Gallia-idi-se-polemo-me-toys-tzixantistes-anamenontas-to-NATO/445674
 
 

Η Γαλλία ειναι ήδη σε πόλεμο με τους τζιχαντιστές αναμένοντας το NATO

16.11.2015 | 15:18
Image

 

Όταν ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε οτι οι επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι ήταν μια "πράξη πολέμου", ακολουθούσε το σενάριο του Μπους στον απόηχο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου. Επικαλέστηκε τη ρητορική του πολέμου για να περιγράψει μια τρομοκρατική επίθεση στέλνοντας ενα μήνυμα σοβαρότητας και οργής.

Αλλά όπως δείχνουν οι πολέμοι των ΗΠΑ μετα τις 11/9 , δεν είναι πάντα σοφό να ανυψώνει κανείς μια τρομοκρατική ομάδα στο επίπεδο της κυριαρχικής οντότητας δίνοντα της ετσι την εξουσία του πολέμου.

Αυτό ήταν λάθος σε σχέση με την Αλ Κάιντα, αλλά ειναι μεγαλύτερο λάθος, όταν πρόκειται για το ισλαμικό κράτος, του οποίου η κύρια επιδίωξη ειναι η δημιουργία κράτους. Λέγοντας ότι το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται σε πόλεμο με τη Γαλλία, ο Ολάντ άθελά του δίνει στην οργάνωση το διεθνές κύρος που επιδιώκει.

Οι συνέπειες της δήλωσης του Ολάντ κάνουν καλό στις δημόσιες σχέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης, η οποία αγωνίζεται να παραμείνει στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και να αποκτήσει αρκετούς οπάδους για τον εδαφικό έλεγχο που θέλει.
Ένας αρχηγός κράτους ο οποίος δηλώνει οτι η χώρα του ειναι σε κατάσταση πολέμου πρέπει να έχει μια αξιόπιστη απάντηση στο μυαλό του.

Η κατάλληλη απάντηση εξαρτάται από το αν η κατάσταση του πολέμου ερμηνεύεται νομικά ή μεταφορικά. Η νομική οπτική είναι αρκετά σημαντική. Σύμφωνα με το άρθρο 5 της Συνθήκης του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, μια πράξη πολέμου εκτός ΝΑΤΟ εναντίον ενός από τα κράτη μέλη συνεπάγεται υποστήριξη απο τα άλλα μέλη.

Οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου σηματοδότησαν την πρώτη φορά που έγινε επίκληση του άρθρου 5. Αυτό απαίτησε απο όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ να υποστηρίξουν τον πόλεμο των ΗΠΑ κατά της αλ-Κάιντα. (Σχετικά με το Ιράκ, πολλά μέλη του ΝΑΤΟ περίφημα εμπόδισαν, το σκεπτικό ηταν ότι δεν υπήρχε καμία απόδειξη οτι η τρομοκρατική επίθεση ειχε να κάνει με τον Σαντάμ Χουσεΐν.)

Αν η Γαλλία επικαλεστεί το άρθρο 5, τα μέλη του ΝΑΤΟ θα είναι υποχρεωμένα να την υποστηρίξουν σε έναν πόλεμο κατά του ισλαμικού κράτους. Ωστόσο, το προβλημα στην νομική πτυχή αυτής της θέσης είναι ότι η Γαλλία βομβαρδίζει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία από τα τέλη Σεπτεμβρίου και οι επιθέσεις της κατα της οργάνωσης στο Ιράκ ειναι περσινά ξινά σταφύλια.

Με άλλα λόγια, η Γαλλία είναι ήδη σε πόλεμο με το Ισλαμικό Κράτος. Οι επιθέσεις στο Παρίσι δεν είναι το πρωτο περιστατικό. Είναι, στην καλύτερη περίπτωση, η απάντηση του Ισλαμικού Κράτους στις γαλλικές επιθέσεις που αυξηθηκαν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις κατα της εφημερίδας Charlie Hebdo και της εβραϊκής αγοράς τον Ιανουάριο.

Ως αποτέλεσμα, λαμβάνοντας υπόψη μας οτι οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις είναι πράξη πολέμου δεν αλλάζει η βασική νομική κατάσταση μεταξύ της Γαλλίας και του Ισλαμικού Κράτους. Η εφημερίδα Le Parisien είχε ως τίτλο, "Cette fois, c'est la guerre" - ". Αυτή τη φορά, ειναι πόλεμος" Αλλά οποιαδήποτε και να ειναι η γαλλική δημόσια αντίληψη, η Γαλλία ειναι ήδη σε πόλεμο.

Αυτό μας αφήνει με την μεταφορική έννοια του πολέμου. Εδώ είναι χρήσιμο να επανεξετάσουμε τις επιλογές του Ολάντ.

Λέγοντας ότι οι επιθέσεις ήταν μια πράξη πολέμου μπορει να παρακινήσει την κοινή γνώμη για μια πιο αυστηρή απάντηση από αυτη που εχει ακολουθήσει η Γαλλία μέχρι σήμερα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Επειδή η Γαλλία έχει ήδη λάβει μέρος σε βομβαρδισμούς, αυτό θα σήμαινε ότι θα μπορούσε να εντείνει σημαντικά τη συμμετοχή της στις αεροπορικές επιδρομές - ή την εισαγωγή των γαλλικών χερσαίων δυνάμεων.

Ειναι σίγουρο, οτι ο πόλεμος ενάντια στον Ισλαμικό Κράτος είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν μπορεί να λήξει χωρίς χερσαία στρατεύματα.
Η αξιοσημείωτη μακροβιότητα της οργανωσης οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι καμία περιφερειακή δύναμη δεν ειναι διαθέσιμη να διαθέσει χερσαίες δυνάμεις.
Οι Κούρδοι αντάρτες που υποστηρίζονται απο τις Δυτικές Δυνάμεις και οι Ιρανοί σιιτες πολιτοφύλακες στο Ιράκ ειναι τα μόνα στρατέυματα που εχουν πετύχει κατι ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, εκτος αν λάβουμε υπόψη μας τις συριακές δυνάμεις που υποστηρίζονται απο τη Ρωσία.

Τα γαλλικά χερσαία στρατεύματα, ειναι η μόνη επιλογή του Ολάντ, ωστόσο ειναι μάλλον απίθανο, οσο θυμωμένος και αν ειναι ο γαλλικός λαός, να στείλει στρατεύματα η Γαλλία.

Η στρατηγική λογική για την παρακράτηση χερσαίων δυνάμεων δεν έχει αλλάξει. Οι ΗΠΑ δεν θα παράσχουν οποιαδήποτε χερσαία βοήθεια εξαιτίας του λαϊκου σκεπτικισμού μετά το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Και αν οι ΗΠΑ δεν είναι διατεθειμένες να δεσμεύσουν στρατεύματα, τότε κανένας άλλος δεν πρόκειται να το κάνει, από τη Σαουδική Αραβία στην Ιορδανία, στην, Γαλλία.

Αυτό αφήνει τον Ολάντ χωρίς καμία άλλη στρατιωτική επιλογή, παρα μόνο την άυξηση σε αεροπορικές επιδρομές. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μ’αυτο, αλλά δείχνει οτι η δήλωσή του ειναι τουλάχιστον προβληματική. Αν το Ισλαμικό Κράτος έχει δεσμευτεί πραγματικά με μια πράξη πολέμου εναντίον της Γαλλίας, δεν θα πρέπει η Γαλλία να κάνει περισσότερα από το να στείλει μερικά αεροπλάνα;

Πιο συγκεκριμένα, ο Ολάντ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι, με την αναγνώριση πολέμου εναντίον της Γαλλίας, ο ίδιος αναγνωρίζει έναν πόλεμο που η Γαλλία δεν μπορεί να κερδίσει, τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη βάση.
Περισσότερες αεροπορικές επιθέσεις δεν θα νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος. Έτσι, η μεταφορική έννοια της φράσης "πράξη πολέμου" βάζει τη Γαλλία σε μειονεκτική θέση: Είναι σε πόλεμο με έναν εχθρό, αλλά της λείπει η πολιτική βούληση ή η στρατιωτική ικανότητα για να νικήσει αυτό τον εχθρό. Το καλύτερο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι να υποβαθμίσει τις ικανότητες του εχθρού. Ωστόσο, δεδομένου ότι ο εχθρός δεν είναι καν κράτος, η αποτυχία να κερδίσει στην πραγματικότητα μοιάζει με ήττα.

Αν και επώδυνο, ο Ολάντ θα έπρεπε να καταγγείλει τους τρομοκράτες ως δολοφόνους, ανάξιους για μια πολεμική αναμέτρηση ενάντια στην μεγάλη δημοκρατία της Γαλλίας. Θα έπρεπε να ειχε πει οτι η Γαλλία δε θα επέτρεπε ποτέ σε μια χουφτα ιδεολόγων που σκοτώνουν αμαχους, να της υπαγορεύει την εξωτερική της πολιτική.

Αν το ειχε κανει αυτο και ο πρόεδρος Μπους τότε αυτο θα ειχε ως συνέπεια μια πιο ήρεμη και ορθολογική προσέγγιση στους πολέμους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.

Ηθικά μιλώντας, μια τρομοκρατική επίθεση μπορεί να είναι όσο κακή όσο μια πράξη πολέμου. Αλλά στην πράξη, οι δύο είναι πολύ διαφορετικές - και ειναι καλό για την εξωτερική πολιτική να διατηρούμε την διαφορά αναμεσα στα δύο.

Πηγη - Bloomberg
Απόδοση/Μετάφραση - OnAlert 

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=46189 

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg