Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Εληξε η ομηρία στη Γαλλία - Σώοι όλοι οι όμηροι

enoploi-exoun-piasei-omirous-sti-boreia-gallia

Ενοπλοι κρατούσαν ομήρους στην πόλη Ρουμπέ (Roubaix) κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο. Τοπικά μέσα μεταδίδουν ότι η ομηρία έληξε, με σώοους όλους τους ομήρους.

Εληξε ο συναγερμός στη Βόρεια Γαλλία, μετά την ομηρία που βρισκόταν σε εξέλιξη επί ώρες και η οποία είχε αίσιο τέλος, αφού όλοι οι όμηροι είναι σώοι, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Νεκρός είναι ο ένας από τους δράστες.

Το χρονικό της ομηρίας

Ενοπλοι με καλάσνικοφ κρατούσαν ομήρους στην πόλη Ρουμπέ (Roubaix) της βόρειας Γαλλίας κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης,αλλά και τις αρχές, η κατάσταση ομηρείας δεν οφειλόταν σε τρομοκρατική ενέργεια, ούτε είχε σχέση με τις επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου, αλλά επρόκειτο για την άσχημη τροπή μιας ληστείας. 


Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι οι δράστες προσπάθησαν να ληστέψουν ένα κατάστημα, αλλά επενέβησαν ταχύτατα οι αστυνομικοί που τους απέτρεψαν. Ακολούθησε καταιγιστική ανταλλαγή πυροβολισμών με τους τρεις δράστες. Στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν, οι ένοπλοι εισέβαλαν σε ένα γειτονικό σπίτι, και ταμπουρώθηκαν κρατώντας ομήρους έναν τραπεζίτη και την οικογένειά του. 
Στις 23.00 ώρα Ελλάδος είχε γίνει γνωστό ότι δύο από τους ομήρους κατάφεραν να αποδράσουν από το σπίτι και ότι η αστυνομία συνέλαβε τον έναν από τους δράστες. 
Την περιοχή περικύκλωσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. 
 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg