Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015

«Γενέθλια» για την Προεδρική Φρουρά: Εκλεισε 147 χρόνια -Παρέθεσε γεύμα στον ΠαυλόπουλοΟ Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε το Σάββατο η Προεδρική Φρουρά στις εγκαταστάσεις της, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 147 ετών από την ίδρυση της.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν ο Διευθυντής του Στρατιωτικού γραφείου της Προεδρίας, Πτέραρχος κ. Γρηγόρης Πρεζεράκος και ο Διοικητής της Προεδρικής Φρουράς Συνταγματάρχης Αριστείδης Ηλιόπουλος.Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος εξήρε το έργο της Προεδρικής Φρουράς και μεταξύ άλλων τόνισε:«Ο συμβολισμός της φύλαξης του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη είναι μέγιστος. Διότι ο Άγνωστος Στρατιώτης είναι η ίδια η αδάμαστη ψυχή του Ελληνικού Έθνους η οποία, εκτός από τα σύνορά μας και, συνακόλουθα τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης φυλάσσει και τις αρχές και τις αξίες του Ελληνικού Πολιτισμού, άρα και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Δηλαδή τις αρχές και αξίες που υπηρετούν τον Άνθρωπο και τη Δημοκρατία»


Η Προεδρική Φρουρά ιδρύθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 1868, και αποτελεί σήμερα τη μόνη επίλεκτη Ευζωνική Μονάδα του Ελληνικού Στρατού. Υπάγεται στο Στρατιωτικό Γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας και έχει εθιμοτυπικό και τελετουργικό χαρακτήρα, εκτελώντας ποικίλες αποστολές και αποτελώντας την επίσημη ακολουθία και φρουρά του Προέδρου της Δημοκρατίας.

http://pestanea24.blogspot.gr/2015/12/147.html

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg

2 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Περασα μετα απο πολυ καιρο και απο εδω για να σου ευχηθω Υγεια πανω απ ολα!!!!
Εύχομαι η μαγεία των Χριστουγέννων να μας αγγίξει όλους και να μας δώσει το χαμόγελο και καθετι που χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι στη δύσκολη καθημερινότητα αυτής της εποχής.
˛.°★。˛ΟΜΟΡΦΑ ��˛ ΜΑΓΙΚΑ ��˛ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ°.★* *
˛°_██_*。*./ \ .˛* .˛.*.★* *★ 。**
˛. (´• ̮•)*˛°*/.♫.♫\*˛.* ~`˛_Π_____. * ˛*
.°( . • . ) ˛°./• '♫ ' •\.˛*../______/~\*.
*(...'•'.. ) *˛╬╬╬╬╬˛°.|田田 |門|╬╬╬-

Dimiourgia Epikinonia είπε...

Καταπληκτική η ψηφιακή κάρτα των Χριστουγέννων!!!!!
Αγαπητέ μου φίλε Γιάννη ευχαριστώ πολύ για την τιμή να επισκεφτείς το
Blog μου είναι πολύ συγκινητικό από μέρος σου εγώ με διάφορα σοβαρά
προβλήματα υγείας δεν μου επιτρέπει πολύ ώρα στο ιντερνέτ και έτσι έχασα
την επαφή και την επίσκεψη στους αγαπημένους φίλους και φίλες bloggers…
Δεν θέλω να δικαιολογήσω την απουσία μου από τα blog των φίλων μου
Ευχαριστώ πολύ
Καλά Χριστούγεννα ευτυχές και με ειρήνη το 2016
Παύλος