Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015

Η απαρχή του 20ου αιώνα φαινόταν γεμάτη υποσχέσεις για τη Γερμανία. Αυτή η ξεχασμένη εποχή στη γερμανική ιστορία βρίσκεται σε ένα βιβλίο με 800 φωτογραφίες.

na-pws-itan-i-germania-prin-apo-tous-duo-pagkosmious-polemous

Να πώς ήταν η Γερμανία πριν από τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους

Αυτές είναι οι καταπληκτικές εικόνες μιας νεαρής και αισιόδοξης Γερμανίας γύρω στο 1900, μόλις τρεις δεκαετίες μετά την ένωσή της κάτω από το δεύτερο Ράιχ.
Το έθνος γρήγορα εκβιομηχανίστηκε, ήταν μια εποχή που οι Γερμανοί μηχανικοί και επιστήμονες έκαναν βήματα προς τα εμπρός. Στο εσωτερικό της χώρας, τα νέα σπίτια ήταν αναγκαία για να στεγάσουν τους βιομηχανικούς εργάτες.
Η γερμανική οικονομία άνθιζε και η Ευρώπη ήταν σε ειρήνη. Ο στρατός μεγάλωνε γρήγορα και ο Κάιζερ ήταν πολύ δημοφιλής μεταξύ των Γερμανών.
Αυτή η ξεχασμένη εποχή στη γερμανική ιστορία βρίσκεται σε ένα βιβλίο με 800 φωτογραφίες.
Σύμφωνα με τους εκδότες του Taschen, η Γερμανία γύρω στα 1900: «Η απαρχή του 20ου αιώνα φαινόταν γεμάτη υποσχέσεις για τη Γερμανία. Τα προάστια μπορεί απέκτησαν πανομοιότυπες κατοικίες για τη στέγαση του νέου βιομηχανικού προλεταριάτου, αλλά στους μεγάλους νέους δρόμους στα κέντρα των πόλεων, οι άνθρωποι ζούσαν σε μαγευτικές αστικές κατοικίες. Η οικονομία ανθεί, η αριστοκρατία και ο στρατός απολαμβάνουν απεριόριστο κοινωνικό κύρος, και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού λατρεύει τον Κάιζερ.

Το βιβλίο δημιουργήθηκε από τους γραφίστες, φωτογράφους και συλλέκτες Marc Walter και Sabine Arque, και την ερευνήτρια και συγγραφέα, καθώς και η ιστορικό τέχνης Karin Lelonek.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://www.thetoc.gr/new-life/creatives/article/na- 

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg