Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015

Αφιέρωμα στον αγαπητό φίλο Αγγελή Νάννο από την Δράμα που διοργανώνει απολαυστικές ξεναγήσεις στο σπουδαιότερο Μουσείο της Νέας Υόρκης
Φίλες και φίλοι μου καλημέρα σας καλό μήνα με υγεία.
Σήμερα σας παρουσιάζω ένα αγαπητό φίλο μου από τα παλιά.
Τον Δραμινό Αγγελή Νάννο έναν αεικίνητο άνδρα με δραστήριο
πνεύμα και διάθεση.
Ο Αγγελής αφού τέλειωσε το ΑΠΘ Πολιτικός Μηχανικός έφυγε στην αγαπημένη όλων μας Κωνσταντινούπολη το 2010 όπου εκεί δημιούργησε ένα καταπληκτικό blog με μεγάλη αποδοχή στο χώρο του φαγητού με  τις νοστιμιές της Πόλης.
Ένας  φωτορεπόρτερ Ιάσων Αθανασιάδης τον σύστησε στους ιδρυτές του  IstanbulEats.com την εγκυρότερη πηγή για τον γαστρονομικό πολιτισμό της Κωνσταντινούπολης.
Τα υπόλοιπα στο αφιέρωμα ποιο κάτω που έχει την τιμητική του ο Αγγελής στο "ΒΗΜΑDONNA" από την εφημερίδα το ΒΗΜΑ της Κυριακής.
Από την Νέα Υόρκη πλέον…
Εμείς ευχόμαστε τα καλύτερα φίλε Αγγελή  και όλο ψηλότερα .
Παύλος

http://angelisandtheistanbul.blogspot.gr/ 
facebook.com/InFoodWeTrust.nyc 
instagram.com/InFoodWeTrust.nyc 

Επιμέλεια : Παύλος Π.Νούνης

e-γεύση.κάστρα.καταλεί.com

Στα πιο όμορφα ταξίδια τρώμε άγνωστες λέξεις

{
}
Στις γειτονιές του διαδικτύου κατσαρόλες και ταψιά, σχάρες και τηγάνια, άνθρωποι και πόλεις, μικρές και μεγάλες γευστικές πατρίδες, ένα κλικ δίπλα μας.
«Είτε φτάσεις στην Πόλη με τρένο, με λεωφορείο, ή με ταξί από το αεροδρόμιο, κατά το έμπα σου στη Βυζαντινή Της μήτρα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσεις ξυστά από το Γεντικουλέ. Επταπύργιο στα Ελληνικά…»

Ένας Έλληνας που ζει εκεί είναι ο καλύτερος οδηγός για να ζήσεις την εμπειρία της Κωνσταντινούπολης.

Ο Αγγελής Νάννος είναι από τη Δράμα. Στο μπλογκ του δίνει έναν θησαυρό πληροφοριών για την Πόλη όπως ο ίδιος τη ζει, την γεύεται και την απολαμβάνει τα τελευταία 3 χρόνια. Στα 500 posts που έχει ήδη ανεβάσει, καταγράφει εμπειρίες, επισημαίνει τα σημαντικά, προειδοποιεί για τις κακοτοπιές. Από τα κείμενα και τις φωτογραφίες του αναδεικνύονται τουριστικές διαδρομές, μνημεία και ιστορίες ανθρώπων «μεσ’ στου Βοσπόρου τα στενά». Δεν λείπουν οι κουβέντες για κρασιά -πανάκριβα λόγω φορολογίας- για τοπικές ποικιλίες που αναβιώνουν από την Ανατολική Θράκη και την Τένεδο και προκύπτουν από σοβαρές επενδύσεις εκατομμυρίων δολαρίων σε οινοποιεία και οινολόγους εισαγωγής.

Πέρα από την πεπατημένη των οργανωμένων ταξιδιών, η ομορφιά της Πόλης αναδεικνύεται σοκάκι το σοκάκι με όσα γνωστά και άγνωστα συλλαμβάνει το μάτι κι απολαμβάνει η γούλα: ταντίρ κουζού, κιοφτέδες και πιλάφια, κεμπάπια, προβατίνες και καυτά βούτυρα, μύδια γεμιστά, αρώματα, γιανίκ ντοντουμά, ρακές, ναργιλέδες και καφέδες σε ανήλιαγα υπόγεια και σε ανώγια με θέα τον Γαλατά.

Ιδού το έπος του κιοφτέ: «Ζουμερό τον θες; Είναι. Αφράτο τον θες; Και πάλι είναι. Όσο πρέπει λιπαρός; Ξαναματαείναι! Το δε πιλάφι που τον συνoδεύει, βουτυράτο αλλά σπυρωτό, αμβροσία σκέτη, παρόλο που το ρύζι δεν είναι το παραδοσιακό συνοδευτικό του κιοφτέ, όπως τα φασόλια πιαζ». angelisandtheistanbul.blogspot.gr

image

Ο Αγγελής συνεργάζεται κατά καιρούς με την ομάδα Istanbul Eats. Πρόκειται για μια αγγλόφωνη ιστοσελίδα που αυτοπροσδιορίζεται σαν οδηγός για σοβαρούς καλοφαγάδες. Μαζί τους μοιράστηκε τη χαρά της βράβευσης από το περιοδικό «Saveur», ένα από τα εγκυρότερα γαστρονομικά περιοδικά του κόσμου, στην κατηγορία ταξιδιού και φαγητού: «Best Culinary Travel Blog». Πέρα από παρουσιάσεις εστιατορίων, καταστημάτων ειδών διατροφής και θέματα που αφορούν την κουζίνα και τα προϊόντα της Τουρκίας, ενδιαφέρον έχουν και οι διαδρομές γαστρονομικού ενδιαφέροντος μέσα κι έξω από την Κωνσταντινούπολη.

Πληροφορίες στο infoodwetrust.nyc


Metropolitan Museum of Art

1000 5th Avenue
Manhattan, New York
NY 10028

Or Call (917) 410-7527

(888) 507-9902 FREE

Angelis Nannos -- In Food We Trust's founder -- a native Greek, worked for five years as a Culinary guide and writer in Istanbul, Turkey, an experience that added up to millions of "flight hours" over tables of succulent kebabs, char-coaled smoky eggplants and hills of cumin & crushed chilies.

A horde of international food writers, chefs & travel journalists, followed by a few thousands of travelers from all around the globe, trusted Angelis to feed both, their imagination and their tummies. And then, they graciously spread rave reviews in the world's biggest newspapers (Washington Post), travel publications (The Rough Guides), food mags (Gastronomos) and every kind of international social media. All drown in gallons of raki & olive oil. But then......HE VISITED NYC...KABOOM!

Upon visiting Manhattan for the first time - although he felt like he was cheating on Istanbul - he nevertheless renounced in a heartbeat simit for NYC's bagels, Balkan style tursu for LES pickles and ayran for Brooklyn's egg cream!

http://www.infoodwetrust.nyc/about/#the-team 
 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg