Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

Θέατρο : Μηνάς Χατζησάββας: Μια ζωή γεμάτη αγάπη - Η συγκινητική ιστορία

Μηνάς Χατζησάββας: Μια ζωή γεμάτη αγάπη - Η συγκινητική ιστορία

Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο, λέει ο τίτλος του βιβλίου της Μάρως Βαμβουνάκη και μια ιστορία αγάπης 25 χρόνων δεν τελείωσε σίγουρα σήμερα με τον αποχαιρετισμό του Μηνά Χατζησάββα από τον σύντροφο της ζωής του Κώστα Φαλελάκη.

Όλα όσα έγιναν σήμερα στην πολιτική κηδεία του αγαπημένου ηθοποιού ξετύλιξαν το κουβάρι μιάς ολόκληρης ζωής, μιας ζωής που ήταν γεμάτη άδολη αγάπη και γεμάτη θέατρο και εμπειρίες. Ο Κώστας Φαλελάκης κατάφερε σήμερα να δείξει πόσο σκληρή είναι η κοινωνία και πόσο υποκριτική απέναντι σε ανθρώπους που επιλέγουν να περάσουν την ζωή τους μαζί χωρίς να κρύβονται από κανέναν και τίποτα. Που διεκδικούν ίσα δικαιώματα με τους γύρω τους και μέχρι σήμερα η κοινωνία τα αρνείται πεισματικά.
Ο Κώστας Φαλελάκης συγκλόνισε με τον επικήδειο που εκφώνησε αφού αναφέρθηκε στις δυσκολίες που πέρασε ακόμα και μετά τον θάνατο του επι 25 χρόνια συντρόφου του και στην γραφειοκρατία που αντιμετώπισε. Ποιός άλλωστε ήταν ο πιο κοντινός άνθρωπος στον Μηνά Χατζησάββα εκτός από το άνθρωπό του; 
Σε μια σύντομη κουβέντα που είχε μαζί μας είπε: «Ήταν μια μέρα γιορτής για να τον αποχαιρετήσουμε» και πρόσθεσε ότι δεν θέλει να μιλήσει στις κάμερες γιατί αυτό θα ήταν κάτι που δεν θα ήθελε ο ίδιος ο ηθοποιός.
Η συγκινητική ιστορία
Οι δυο άνδρες γνωρίστηκαν το 1991. Όταν ο Μηνάς Χατζησάββας του ζήτησε να βγούν, του είπε να φάνε παρέα. Όστρακα. Το αγαπημένο φαγητό του Κώστα Φαλελάκη. Από τότε του ζητούσε να τρώνε συνέχεια όστρακα κάθε φορά που έβγαιναν για φαγητό. Είχαν περάσει τρία χρόνια από την πρώτη τους συνάντηση και ο Κώστας ζήτησε από το Μηνά να παραγγείλουν πάλι όστρακα. Ο Μηνάς του απάντησε πως δεν θέλει.
«Μα τόσα χρονια τρώμε όστρακα», του είπε ο συνοδοιπόρος της ζωής του. Για να πάρει την απάντηση: «Σιχαίνομαι τα όστρακα. Απλά τόσα χρονια με γέμιζε χαρά το βλέμμα σου καθε φορά που τα έτρωγες».
Κατα τον Κώστα Φαλελάκη, αυτό ήταν ένα τεράστιο μήνυμα ζωής. Ο έρωτας φεύγει αλλά η αγάπη μένει. Ενα μάθημα ζωής απο τον Μηνά Χατζησάββα....
ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Μηνάς Χατζησάββας: Αποχαιρετισμός σε έναν σπουδαίο ηθοποιό

Τελευταίο αντίο σε έναν σπουδαίο ηθοποιό, τον Μηνά Χατζησάββα ο οποίος έφυγε ξαφνικά από την ζωή σε ηλικία 67 ετών.
- Όλο το ελληνικό θέατρο συγκεντρώθηκε για να τιμήσει τον αγαπημένο ηθοποιό στο Α Νεκροταφείο.
- Πολιτική η κηδεία. Η σορός του ηθοποιού θα μεταφερθεί στο εξωτερικό για αποτέφρωση.
- «Θα ήθελε μόνο να γελάτε», έλεγε σε όσους έφταναν στο νεκροταφείο ο σύντροφος της ζωής του Μηνά Χατζησάββα.
- Με ποιό τραγούδι τον αποχαιρέτησε.

Η κηδεία του ηθοποιού είναι ήταν πολιτική και έγινε από το Α' Νεκροταφείο. Επιθυμία του αγαπημένου ηθοποιού ήταν να αποτεφρωθεί. Αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό και έτσι η σορός του θα μεταφερθεί στο εξωτερικό. Η οικογένειά του δεν επιθυμεί στεφάνια και μάλιστα έκαναν γνωστό ότι αν κάποιος επιθυμεί μπορεί να δώσει τα χρήματα για τους πρόσφυγες. Κάποιοι έστειλαν στεφάνια και κάποιοι άλλοι έριχναν τον οβολό του στο ειδικο κουτί γι' αυτό τον σκοπό.
Η πολιτική κηδεία του Μηνά Χατζησάββα ήταν πραγματικά αφορμή για να ακουστούν πράγματα τα οποία δεν έχουν ξανακουστεί δημόσια. Ο γενναίος σύντροφός της ζωή τους Κώστας Φαλελάκης μίλησε για τον άνθρωπο που αγάπησε και για όσα πέρασε τις τελευταίες μέρες της ζωής του χωρίς να έχει δικαίωμα να είναι όσο κοντά θα ήθελε στον άνθρωπο που μοιραζόταν την ζωή του μαζί. Στον επικήδειο λόγο του ο σύντροφος του Μηνά Χατζησάββα αναφέρθηκε στο σύμφωνο συμβίωσης που δεν ήρθε ποτέ και είπε: «Θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια και να πεθαίνουμε με αξιοπρέπεια».

Τον αποχαιρέτησε με ένα τραγούδι της Nina Simone «Just say i love him» που αγαπούσε ο ίδιος και έτσι ακούστηκε το τελευταίο χειροκρότημα για έναν σπουδαίο ηθοποιό. 

Τους φίλους και συναδέλφους του που ήρθαν να του πουν το τελευταίο αντίο, υποδεχόταν ο σύντροφος της ζωής του Κώστας Φαλελάκης, ο οποίος έλεγε σε όλους: «Να γελάτε! Αυτό ήθελε!» 

Η Ναταλία ΔραγούμηΗ Ναταλία Δραγούμη
Ο Κρατερός ΚατσούληςΟ Κρατερός Κατσούλης
Ο Χριστόφορος ΠαπακαλιάτηςΟ Χριστόφορος Παπακαλιάτης
O Σπύρος ΠαπαδόπουλοςO Σπύρος Παπαδόπουλος
Η Κατερίνα ΛέχουΗ Κατερίνα Λέχου
Η Ελένη ΚοκκίδουΗ Ελένη Κοκκίδου
Ο Χρήστος ΒαλαβανίδηςΟ Χρήστος Βαλαβανίδης
Ο Γιώργος ΚοτανίδηςΟ Γιώργος Κοτανίδης
Ο σύντροφος του Μηνά Χατζησάββα Κώστας ΦαλελάκηςΟ σύντροφος του Μηνά Χατζησάββα Κώστας Φαλελάκης
Ο Πέτρος ΦιλιππίδηςΟ Πέτρος Φιλιππίδης
Η Βάσια ΤριφύλληΗ Βάσια Τριφύλλη
Ο Αλέξανδρος ΜπουρδούμηςΟ Αλέξανδρος Μπουρδούμης
Η Ναταλία ΤσαλίκηΗ Ναταλία Τσαλίκη

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

http://www.newsit.gr/lifestyle/Minas-Xatzisavvas-Sto-eksoteriko-gia 

Μηνάς Χατζησάββας: Στο εξωτερικό για αποτέφρωση - Τι ζητά ο σύντροφός του και η οικογένειά του

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Mια νέα αποκάλυψη έκανε ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης, για τον καλό φίλο που έχασε, Μηνά Χατζησάββα. Όπως όλοι γνωρίζουμε η πολιτική κηδεία του ηθοποιού που έφυγε στα 67 του χρόνια, θα γίνει την Τετάρτη στις 12:00 από το Α' νεκροταφείο, αλλά η επιθυμία του Μηνά ήταν να αποτεφρωθεί όπως και θα γίνει.

Εξαιτίας την ελληνικής νομοθεσίας όμως, η σορός του θα μεταφερθεί στο εξωτερικό ώστε να αποτεφρωθεί. Ο σύντροφός του Κώστας Φαλελάκης και η οικογένειά του, όπως αποκαλύπτει και πάλι ο Γιώργος Κοτανίδης, δεν θέλουν στεφάνια αλλά όποιος θέλει μπορεί να προσφέρει κάτι για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Διάβασε παρακάτω την ακριβή ανάρτησή του...

Mε τον Κώστα Φαλελάκη στις Νύχτες ΠρεμιέραςΌ,τι έγραψε ο Γιώργος Κοτανίδης στο Facebook:
Kαι οι φωτογραφίες που ανέβασε

http://www.tlife.gr/Article/Minas-Xatzisavvas-Sto-eksoteriko-gia

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg