Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015

Μαγειρική : Πικάντικη σούπα καρότο, τζίντζερ, κουκουνάρι

Πικάντικη σούπα καρότο, τζίντζερ, κουκουνάρι


Μια... θερμαντική σούπα ανακάλυψε και σας προτείνει το pontos-news.gr.

ΥΛΙΚA
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πράσο σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε ψιλές φέτες
  • 1 μικρή ρίζα τζίντζερ, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. τριμμένο κύμινο
  • ½ κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
  • 1-2 κ.σ. πολτό καυτερής πιπεριάς (ή αντζίκα)
  • 1½ κιλό καρότα, χοντροκομμένα
  • 1½ λίτρο ζωμό κότας ή λαχανικών
  • αλάτι
  • ¼ φλ. κουκουνάρια
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμόνι
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε καυτή κατσαρόλα με λάδι σοτάρουμε για περίπου 5΄ το πράσο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το τζίντζερ μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε κύμινο, κόλιανδρο και πολτό καυτερής πιπεριάς και ανακατεύουμε μέχρι να πάνε σε όλα τα λαχανικά. Προσθέτουμε τα καρότα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ζωμό, αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει για περίπου 20΄ μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
  2. Σε καυτό τηγάνι καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφού κρυώσουν τα αναμιγνύουμε με το ξύσμα λεμόνι, το μαϊντανό και λίγο αλάτι.
  3. Περνάμε τη σούπα σε μπλέντερ ή απευθείας στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ, μέχρι να γίνει κρέμα προσθέτοντας τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Καρυκεύουμε και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
  4. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, με το μίγμα κουκουναριού στο κέντρο της.
Πηγή: coozina.gr

http://www.pontos-news.gr/article/145016/pikantiki-soypa-karoto-tzintzer-koykoynari 

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg