Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016

Αγρίεψαν οι αγρότες - Μπλόκα παντού - Κλείνουν την εθνική την Παρασκευή - Ξύλο και δακρυγόνα στην Κομοτηνή!


Αγρίεψαν οι αγρότες - Μπλόκα παντού - Κλείνουν την εθνική την Παρασκευή - Ξύλο και δακρυγόνα στην Κομοτηνή!

- Άγρια επεισόδια μεταξύ αγροτών και ΜΑΤ στην Κομοτηνή - Μάχες σώμα με σώμα
- Εγκλωβισμένος ακόμα στο κτίριο της πρώην νομαρχίας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
- Εκλεισαν και τα δυο ρεύματα της Εγνατίας στον κόμβο των Κερδυλίων
- Γέμισε τρακτέρ η παραλία της Θεσσαλονίκης και η θάλασσα καϊκια
- Στους δρόμους οι αγρότες και στην Πελοπόννησο
- Κλείνουν την Παρασκευή Τέμπη, Προμαχώνας, Νίκαια και Κάστρο
- ΔΕΙΤΕ ΣΕ INFOGRAPHIC ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ

Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι για όλα. Παρά το κρύο και τις πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες βγαίνουν με τα τρακτέρ τους στα μπλόκα και όπως δήλωσε ο πρόεδρος των αγροτών Βοιωτίας, κος Γιάννης Βάγγος, στα Παραπολιτικά 90.1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο την Παρασκευή κλείνει η εθνική οδός! Το πρωί έγιναν σοβαρά επεισόδια έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.


Οι αγρότες εξαγριώθηκαν όπως λένε από τη συμπεριφορά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου που όπως λένε αρνήθηκε να τους δει. Η παραλία της Θεσσαλονίκης γέμισε τρακτέρ, ενώ την ίδια ώρα η θάλασσα είχε γεμίσει καϊκια.
Παρασκευή μεσημέρι θα έχει κλείσει όλη η εθνική
«Την Παρασκευή το μεσημέρι θα κλείσει η εθνική οδός επ’ αόριστον στο ύψος του Κάστρου. Πάμε σε ωμή σύγκρουση! Δεν γίνεται να συνεννοηθούμε. Θα τα ξεκινήσουμε όλα από μια μηδενική βάση να δούμε τι γίνεται γιατί πλέον έχουμε χάσει το μέτρο, δεν είναι ένα πράγμα να παζαρέψουμε». Όταν ρωτήθηκε αν θα στηθούν και άλλα μπλόκα απάντησε: «Είμαστε σε επικοινωνία με όλα τα μπλόκα της Ελλάδος. Είμαστε μια «πανελλαδική μπλόκων» που προσπαθούμε να μπούμε συντονισμένα μέσα στην εθνική. Και τα Τέμπη θα μπουν μέσα στην εθνική, και η Νίκαια θα μπει στην εθνική και ο Προμαχώνας θα κλείσει. Το μόνο πρόβλημα, αν θα γίνει, θα είναι το πολύ χιόνι για τα τρακτέρ που δεν έχουν καμπίνα. Οι υπόλοιποι που έχουμε καμπίνα Παρασκευή μεσημέρι θα έχει κλείσει όλη η εθνική ή τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε όλη την εθνική», δήλωσε ο Γιάννης Βάγγος πρόεδρος των αγροτών Βοιωτίας.
 Πιο αναλυτικά:
Ο Προμαχώνας ήδη μπήκε στον χορό και το μπλόκο που στήθηκε εκεί αναμένεται σήμερα να ενισχυθεί με περισσότερα τρακτέρ. Όμως αυτό ήταν το πρώτο μιας σειράς μπλόκων που οι αγρότες θα στήσουν σε κομβικά σημεία των κεντρικών οδικών αρτηριών απ' τη Στερεά Ελλάδα μέχρι τα βόρεια σύνορα.
Το μπλόκο στον Προμαχώνα ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Το ένα στρατηγικό σημείο του αγροτικού αγώνα ενάντια στο Ασφαλιστικό και το φορολογικό είναι στα Τέμπη. Οι αγρότες θα κατευθύνουν εκεί περί τα 1.000 τρακτέρ, στέλνοντας όμως μήνυμα ότι θέλουν συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα για διαπραγμάτευση από το μηδέν. Πλέον δηλώνουν αποφασισμένοι να κλείσουν τρία μεγάλα μπλόκα στον Προμαχώνα, τα Τέμπη και το Κάστρο.
Μπλόκο στήνουν από σήμερα και οι αγρότες της Κομοτηνής στους Κήπους του Έβρου, ενώ έδειξαν ήδη τις προθέσεις τους στο κέντρο της πόλης με τα επεισόδια λόγω της άφιξης του υπουργού στην περιοχή.
Αγρότες της Καβάλας θα παρατάξουν τρακτέρ στον κόμβο της Χρυσούπολης, ενώ οι αγρότες από τη Δράμα και τις Σέρρες θα στήσουν μπλόκο στον κόμβο των Νέων Κερδυλλίων, όπου δεν αποκλείεται σήμερα να δούμε και τον πρώτο, συμβολικό πιθανότατα, αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού.
Οι αγρότες της Μαγνησίας δίνουν ραντεβού στον κόμβο Μικροθηβών και τη διασταύρωση του Αλμυρού, ενώ οι ψαράδες της περιοχής θα προβούν σήμερα και σε συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού του Βόλου.
Οι αγρότες της Φθιώτιδας όρισαν το ραντεβού για τον κόμβο της Ανθήλης, ενώ το Κάστρο θα γίνει το επίκεντρο του αγώνα των αγροτών της Βοιωτίας.
Στα Μάλγαρα θα κινηθεί ένας αριθμός τρακτέρ των αγροτών της Θεσσαλονίκης. Οι αγρότες της Ημαθίας θα παραταχθούν στον κόμβο της Κουλούρας.

Οι αγρότες της Καρδίτσας όρισαν το ραντεβού στη Νίκαια, ενώ οι αγρότες σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία θα αποφασίσουν μέσα στις επόμενες ώρες πότε θα κινηθούν προς τα μπλόκα καθώς ο καιρός είναι πολύ δύσκολος και είναι αδύνατη προς το παρόν η μετακίνηση των τρακτέρ.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΕ infographic

Ξύλο και μάχες σώμα με σώμα στην Κομοτηνή
Σοβαρά επεισόδια έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. Οι αγρότες εξαγριώθηκαν όπως λένε από τη συμπεριφορά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου που όπως λένε αρνήθηκε να τους δει.
Οι αγρότες επιχείρησαν να μπουν στο κτήριο με αποτέλεσμα να υπάρξει αντίδραση της αστυνομικής δύναμης και να ακολουθήσουν μάχες σώμα με σώμα αλλά και χρήση χημικών από την αστυνομία.
Ο υπουργός πήγε απευθείας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας και συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη. Οι αγρότες απαίτησαν να βγει ο υπουργός εκτός κτηρίου να τους μιλήσει, ωστόσο ενημερώθηκαν από την αστυνομία ότι μόνο μια αντιπροσωπεία τους θα μπορούσε να συναντήσει τον υπουργό.
Κάπου εκεί ξεκίνησαν τα επεισόδια. Οι αγρότες άρχισαν να πετούν καπνογόνα και οι αστυνομική δύναμη που βρισκόταν επί τόπου κάλεσε ενισχύσεις. Τα ΜΑΤ έκαναν την εμφάνισή τους. Οι αγρότες προσπάθησαν να εισέλθουν στη κτήριο και τότε έγινε χρήση δακρυγόνων. Ακολούθησε νέα ένταση με τους αγρότες να φτάνουν ως την είσοδο την οποία μάλιστα έσπασαν.
Η ένταση εκτονώθηκε μόνο όταν μετά από εντολή του υπουργού επετράπη σε αντιπροσωπεία των αγροτών να συναντηθεί μαζί του, μακρυά όμως από τις τηλεοπτικές κάμερες και τους φωτογραφικούς φακούς.
Ο κ. Αποστόλου σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τους φορείς, είπε πως είναι διατεθειμένος να συνομιλήσει με τους αγρότες, να μεταβεί για διάλογο ακόμα και σε αγροτικά μπλόκα, αρκεί αυτό να το θέλουν οι αγρότες και οι εκπρόσωποι των συλλόγων και των συνδικαλιστικών τους φορέων, σημειώνοντας ότι «δεν είναι στην κουλτούρα της Αριστεράς ούτε η βία ούτε τα ΜΑΤ».
Με πληροφορίες από το bloko.gr και το xronos.gr
http://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/Agriepsan-oi 

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg