Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016

«Βούλιαξαν» οι σκηνές στα λασπόνερα της Ειδομένης

bouliaksan-oi-skines-sta-lasponera-tis-eidomenis
Χάος & απελπισία στους καταυλισμούς της Ειδομένης όπου 12 χιλ άνθρωποι δίνουν μάχη να κρατηθούν όρθιοι στα λασπόνερα που έχει προκαλέσει η βροχή.
Χάος και απελπισία στους καταυλισμούς της Ειδομένης όπου 12 χιλιάδες άνθρωποι δίνουν μάχη να κρατηθούν όρθιοι... για να καταφέρουν να περάσουν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ όταν και όποτε αυτά ανοίξουν.
Οι καταυλισμοί έχουν μετατραπεί πλέον σε απέραντους βάλτους από τη λάσπη που προκάλεσε η βροχή που έπεφτε χθες ασταμάτητα. Παιδιά άρρωστα στο έλεος. Την ώρα μάλιστα που οι «Γιατροί του Κόσμου» κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση επιδημιών. Οικογένειες ψάχνουν ένα στεγνό σημείο, προκειμένου να ακουμπήσουν τα λιγοστά υπάρχοντά τους. 


Ιδια κατάσταση στην Πλατεία Βικτωρίας και στον Πειραιά. Τέσσερις επιβατικούς σταθμούς και την πέτρινη αποθήκη έχει διαθέσει ο ΟΛΠ για τη φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων, που σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του οργανισμού ανέρχονται περίπου σε 3.000 άτομα. Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν στη διάρκεια της νύχτας και της βροχόπτωσης, πολλά άτομα μεταφέρθηκαν με πούλμαν στην πέτρινη αποθήκη κοντά στην πύλη Ε1, αφού τη νύχτα υπήρξε μεγάλος συνωστισμός στον επιβατικό σταθμό της Ε2. Σήμερα το πρωί δόθηκε για φιλοξενία και ο επιβατικός σταθμός του ΟΛΠ στην πύλη Ε7.
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσας, μιλώντας το πρωί στο ΑΠΕ/ΜΠΕ είπε ότι το κεντρικό συντονιστικό κέντρο από τα συναρμόδια υπουργεία είναι σε πλήρη εφαρμογή και επιλαμβάνεται για όλα τα ζητήματα και το συνολικό σχεδιασμό προκειμένου οι μεταναστευτικές ροές να είναι ομαλοποιημένες και να μην υπάρχει σημαντική επιβάρυνση τόσα στα νησιά και στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και στα υπόλοιπα κέντρα φιλοξενίας της χώρας.


 http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/bouliaksan-oi-skines-sta-lasponera-tis-eidomenis

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg