Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

Δημοσκόπηση "φωτιά" για τον ΣΥΡΙΖΑ! 8 μονάδες μπροστά ο Μητσοτάκης με "άρωμα" προσφυγικού! Δυσαρεστημένο με την κυβέρνηση το 87,5%!


Δημοσκόπηση `φωτιά` για τον ΣΥΡΙΖΑ! 8 μονάδες μπροστά ο Μητσοτάκης με `άρωμα` προσφυγικού! Δυσαρεστημένο με την κυβέρνηση το 87,5%!

- Ανατροπές με τη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ
- Έχει την δική της σημασία, μιας και πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση μετά την έκρηξη του προσφυγικού!
- Ανοίγει η ψαλίδα! 8% μπροστά η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου
- Οι μισοί και πλέον από τους ερωτηθέντες (50,5%) προβλέπουν πως στις επόμενες εκλογές πρώτη θα αναδειχθεί η Νέα Δημοκρατία
- Μόλις το 20,5% εκτιμά ότι από την επόμενη κάλπη θα βγει νικητής ο ΣΥΡΙΖΑ
- Το 65% διαφωνεί με τους χειρισμούς της κυβέρνησης για το προσφυγικό!
- Επτά στους δέκα βλέπουν... μαύρες οικονομικές ημέρες εντός 12μηνου! Κατεβάστε ολόκληρη τη δημοσκόπηση

Με 8 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Στα τέλη του Φεβρουαρίου, η διαφορά των δύο κομμάτων διαμορφωνόταν στο 6,5% και τα αποτελέσματά της είναι ενδεικτικά της απογοήτευσης μεγάλου κομματιού των Ελλήνων ψηφοφόρων για τους χειρισμούς της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο "καυτό" ζήτημα του προσφυγικού. Ένα ζήτημα που όπως φαίνεται από την συγκεκριμένη δημοσκόπηση αποτελεί "ανοιχτή πληγή" για την Κουμουνδούρου.
"Αγγίζει" το 25% η ΝΔ
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται πρώτο με 24,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 16,5%. Στην τρίτη θέση ισοψηφεί το ΚΚΕ με τη Χρυσή Αυγή με ποσοστό 6,5%, ενώ εκτός "δημοσκοπικής Βουλής" μένουν Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ποτάμι με 2,5% έκαστο. Το 4% των ψηφοφόρων συγκεντρώνουν τόσο η Δημοκρατική Συμπαράταξη όσο και η Ένωση Κεντρώων.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
Οι μισοί και πλέον από τους ερωτηθέντες (50,5%) προβλέπουν πως στις επόμενες εκλογές πρώτη θα αναδειχθεί η Νέα Δημοκρατία, την ώρα που μόλις το 20,5% εκτιμά ότι από την επόμενη κάλπη θα βγει νικητής ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ένας στους τρεις θέλει Κυριάκο, ένας στους τέσσερις Αλέξη
Το 31,5% των ερωτηθέντων φαίνεται να προτιμά μία κυβέρνηση με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη την ίδια ώρα που 1 στους 4 επιθυμεί μία κυβέρνηση με «κορμό» τον ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα.
Από τις επιδόσεις της κυβέρνησης μέχρι τώρα, δυσαρεστημένο είναι το 87,5%, μια εικόνα που δεν αλλάζει ούτε στην δεξαμενή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ όπου περισσότεροι από 7 στους 10 δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβερνητική πολιτική.
"Καίει" ΣΥΡΙΖΑ το προσφυγικό
Πιο συγκεκριμένα, με την κυβερνητική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης δεν συμφωνεί το 64% (πριν από ένα μήνα οι δυσαρεστημένοι για αυτό το ζήτημα δεν ξεπερνούσαν το 53%).
Παράλληλα, το 71% των Ελλήνων προβλέπει πως η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού του θα χειροτερεύσει μέσα στους επόμενους 12 μήνες!
Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ερώτηση σχετικά με την συζήτηση στο ελληνικό Κοινοβούλιο για την Δικαιοσύνη (σ.σ. την περασμένη Τρίτη).
Σχεδόν οι μισοί δεν την παρακολούθησαν καν, ενώ από όσους... ξενύχτησαν με Βουλή το 23% απαντά πως τις εντυπώσεις κέρδισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με το αντίστοιχο ποσοστό για τον Αλέξη Τσίπρα να φτάνει το 16%. Το 15,5% επιλέγει "άλλον", ωστόσο καθαρός νικητής με το εμφατικό 45,5% είναι ο... "κανείς"!
Πηγή: skai.gr
 http://www.newsit.gr/politikh/Dimoskopisi-fotia-gia

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg