Σάββατο, 9 Απριλίου 2016

Με αγάπες και παρακάλια θέλουν να εκκενώσουν το Λιμάνι

me-agapes-kai-parakalia-theloun-na-ekkenwsoun-to-limani
Την σκληρή αλήθεια ότι τα σύνορα είναι από παντού κλειστά και δεν θα ανοίξουν μαζί με τη διαβεβαίωση «σας αγαπάμε» περιέχει φυλλάδιο που θα μοιραστεί στον Πειραιά
Στο...συναίσθημα των προσφύγων-μεταναστών στοχεύει το φυλλάδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση να διανείμει στον Πειραιά  για να πείσει τους χιλιάδες ανθρώπους  που παραμένουν εκεί να μετακινηθούν στις οργανωμένες δομές φιλοξενίας.
Καθώς ο χρόνος που η κυβέρνηση έχει θέσει για την αποσυμφόρηση του λιμανιού εκπνέει και οι  εκκλήσεις με τις ντουντούκες δεν έχουν αποτέλεσμα το Υπουργείο Ναυτιλίας ελπίζει να πετύχει το στόχο με ένα γράμμα στους πρόσφυγες.          

Βοηθείστε μας να μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε 

Το φυλλάδιο 32 σελίδων είναι γραμμένο σε τέσσερις γλώσσες ελληνικά, αραβικά, τα φαρσί και στα αγγλικά και ενημερώνει τους ανθρώπους ότι τα σύνορα είναι από παντού κλειστά και δεν υπάρχει ελπίδα να ανοίξουν άμεσα και ο μόνος τρόπος να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους να πάνε σε μια άλλη χώρα είναι να μετακινηθούν στις οργανωμένες δομές όπου θα γραφτούν στους επίσημους καταλόγους.
Στο φυλλάδιο υπάρχει η παραδοχή ότι η κατάσταση σε πολλά από τα κέντρα φιλοξενίας είναι χειρότερη ακόμα και από τον Πειραιά.
«Μην χάνετε το κουράγιο σας, είμαστε μαζί σας, σας αγαπάμε» αναφέρεται επί λέξη ενώ υπάρχει και η διαβεβαίωση πως και «στην Ευρώπη υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που σας αγαπούν». προτρέπει δε τους πρόσφυγες και μετανάστες να μην τσακώνονται μεταξύ τους διότι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.
«Η περίοδος φιλοξενίας σας στο λιμάνι μας γράφει ήδη μια  «χρυσή σελίδα» στην ιστορία του Πειραιά και των κατοίκων μας» τονίζεται μεταξύ άλλων

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg