Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

Πρόσφυγες έκλεισαν την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης -Ευζώνων

prosfuges-ekleisan-tin-ethniki-odo-thessalonikis--euzwnwn

Ομάδα προσφύγων έκλεισε αιφνιδιαστικά τμήμα της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Ευζώνων και στα δυο ρεύματα, εμποδίζοντας την κυκλοφορία.

Ομάδα προσφύγων έκλεισε αιφνιδιαστικά τμήμα της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Ευζώνων και στα δυο ρεύματα, εμποδίζοντας την κυκλοφορία.
Περίπου 300 άτομα, από τους αυτοσχέδιους καταυλισμούς σε βενζινάδικα της Εθνικής Οδού, προέβησαν σε αυτή την κίνηση, στο ύψος του Πολυκάστρου, διαμαρτυρόμενοι για τα κλειστά σύνορα.Eχουν σχηματιστεί ουρές οχημάτων, ενώ παραμένει άγνωστο το πότε θα ανοίξει ο δρόμος.
 

Δεν φεύγουν οι πρόσφυγες από το λιμάνι της Χίου

Αμετακίνητοι στην κεντρική ράμπα πρόσδεσης των πλοίων στο λιμάνι της Χίου παραμένουν εκατοντάδες πρόσφυγες- μετανάστες, μετά την μεγάλη έξοδό τους από το hot spot.
den-feugoun-oi-prosfuges-apo-to-limani-tis-xiou 


 

astraparis.gr Οι πρόσφυγες στο λιμάνι της Χίου

www.astraparis.gr
Αμετακίνητοι στην κεντρική ράμπα πρόσδεσης των πλοίων στο λιμάνι της Χίου παραμένουν εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, μετά την μεγάλη έξοδό τους από το hot spot της ΒΙΑΛ, στο Χαλκειός.
Oπως αναφέρει το astraparis.gr παρά το γεγονός ότι και τα δύο πλοία, το τακτικό δρομολόγιο Blue Star 1 και το έκτακτο δρομολόγιο Tera Jet, παρέκαμψαν το λιμάνι της Χίου, οι συγκεντρωμένοι αρνούνταν να εγκαταλείψουν τον χώρο και να πάνε έστω στον καταυλισμό της Σούδας, που είναι λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο μακριά.Με λιγοστές κουβέρτες, γυναίκες με μικρά παιδιά πέρασαν τη νύχτα στο λιμάνι. Στον χώρο της αποβάθρας βρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς και δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, καθώς και αλληλέγγυοι πολιτες και μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων.


Στο hot spot της ΒΙΑΛ, όπου βρίσκονται περί τα 800 άτομα, μεταφέρθηκαν και οι αφιχθέντες την Πέμπτη και την Παρασκευή πρόσφυγες και μετανάστες, που παρέμεναν προσωρινά δίπλα από το λιμεναρχείο Χίου.


Μετά τη μαζική φυγή της Παρασκευής η αστυνομική διεύθυνση Χίου λαμβάνει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να αποτρέψει νέες αποδράσεις.Ήδη, εκτελούνται εργασίες για την επισκευή των συρματοπλεγμάτων της ΒΙΑΛ, που έχουν ανοίξει οι πρόσφυγες, προκειμένου να φύγουν από τον χώρο, ενώ η αστυνομία έχει τοποθετήσει αστυνομικούς οι οποίοι εκτελούν περιπολία στην περίφραξη, για την αποτροπή νέων εξόδων.


Πηγή: astraparis.gr
http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/den-feugoun-oi-prosfuges-apo-to-limani-tis-xiou 

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg