Κυριακή, 17 Απριλίου 2016

Βάφουμε Πασχαλινά Αυγά - Decorated Easter Egg (tutorial)

   Βάφουμε Πασχαλινά Αυγά

Οι μέρες του Πάσχα πλησιάζουν και έτσι αρχίζουμε τις γιορτινές ετοιμασίες. Ξεκινάμε , με τη διακόσμηση των αυγών . Τα φετινά μας αυγά θα τα βάψουμε με τη βοήθεια νήματος... φλος (εμεις χωρίς νήμα μάλλον θα ήταν αδύνατον).  Ξεκινάμε λοιπόν με την καταγραφή των υλικών που θα χρειαστούμε: 
  • Μια καρτέλα με αυγά (30 αυγά) ή όσα επιθυμείτε
  • ένα ψαλίδι
  • κλωστές φλός σε διάφορα χρώματα (επιλογής σας)
  • 4-5 πιατάκια μικρά , όσα και τα χρώματα που θα επιλέξουμε
  • Μια μεγάλη λεκάνη που να χωράει τα αυγά
  • Μια μεγάλη κατσαρόλα 
  • Αλουμινόχαρτο κουζίνας
  • Χαρτί-Ρολό κουζίνας 
  • λίγο βαμβάκι 
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
Ξεκινάμε τη διαδικασία:

  • Πλένουμε τα αυγά για να ειναι καθαρά και τα τοποθετούμε μέσα στη λεκάνη με νερό.
  • Παίρνουμε το κάθε ματσάκι (κάθε χρώμα ξεχωριστά) το διπλώνουμε στα δύο και το ξαναδιπλώνουμε στα δύο. Κόβουμε τις άκρες του και από τις δύο πλευρές και βάζουμε τις κομμένες κλωστές σε κάθε πιατάκι ξεχωριστά.
  • Παίρνουμε το αλουμινόχαρτο και το κόβουμε σε λωρίδες με 20 εκατ. πλάτος. Μετά κόβουμε την κάθε λωρίδα στη μέση. Και έχουμε τετράγωνα αλουμινόχαρτα με 20 εκατ. πλευρά. Τα τοποθετούμε δίπλα μας στο τραπέζι.


  • Γεμίζουμε την κατσαρόλα με κρύο νερό και βάζουμε μέσα μια κουταλιά ξύδι.Βάζουμε την κατσαρόλα στο τραπέζι.
  • Παίρνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, βάζουμε μέσα λίγα νήματα από διαφορετικά χρώματα, παίρνουμε ένα αυγό από τη λεκάνη βρεγμένο και το τοποθετούμε επάνω στα νήματα. Βάζουμε και άλλα νήματα έτσι ώστε να σκεπαστεί το αυτό. Τυλίγουμε το αλουμινόχαρτο γύρω από το αυγό να κλείσει καλά. Τοποθετούμε το τυλιγμένο αυγό μέσα στο κρύο νερό της κατσαρόλας.
  • Συνεχίζουμε μέχρι να γεμίσουμε την κατσαρόλα. 
  • Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας στη μεσαία θέση και βάζουμε την κατσαρόλα επάνω στη φωτιά.  Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό και αφήνουμε την κατσαρόλα απο τη στιγμή του βρασμού για 8-10 λεπτά. 
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε στον νεροχύτη το καυτό νερό και γεμίζουμε με  κρύο. 
  • Αφήνουμε τ'αυγά  για 5 λεπτά στο κρύο νερό  και μετά βγάζουμε τα αυγά. Ξετυλίγουμε το αλουμινόχαρτο, πετάμε τις κλωστές  και τοποθετούμε τ'αυγά,  σε μια πετσέτα ή στη θήκη που ήταν για να στεγνώσουν. 
  • Μόλις στεγνώσουν, παίρνουμε λίγο χαρτί κουζίνας και βαμβάκι, το βρέχουμε με ελαιόλαδο και απλώνουμε απαλά επάνω στα αυγά για να γυαλίσουν.  
  • Τα αυγά μας είναι έτοιμα, Καλό Πάσχα.
**************************************************

Decorated Easter Egg (tutorial)

 The Easter days are approaching and so we decided to start the festive preparations  with decoration of  eggs.  We will need:


Materials:

  •  A tab with eggs (30 eggs)
  • a pair of  scissors
  •  floss yarn in various colors (your choice) 
  • 4-5 saucers small, so many saucers as the number of differnt colors of yarn that we choose
  • a large bowl that fits eggs 
  • A large pot 
  • Kitchen Foil paper
  • Roll kitchen 
  • 4 tablespoons olive oil
  • a tspoon vinegar
We start the process
  • Wash the eggs to be clean and place in the bowl with cold water.
  • We take each color of floss yarn (each color separately) fold it in two and the replicate both. Cut up and down, on both sides and put the pieces of yarn,  in each saucer separately.
  • Take the foil and cut into strips 20 cm. Width. Then cut each strip in the middle. And we'll have square foils with 20 million. Side. Place them next to our table.
  • Fill the pot with cold water and put into a spoonful vinegar.
  • We take a piece of foil, put it differnt colors yarns .  
  • we take an egg from the bowl wet and place it onto the yarns. 
  •  Put other yarns so that it covers the same. Wrap the foil around the egg to be closed.  
  • Place the wrapped egg into the cold water of the pot.
  • Continue to fill the pot.
  • We open stove in the middle position and put the pot onto the fire.
  • Begins to boil the water and let the pot from the time of boiling for 8-10 minutes.
  • Remove from heat, pour in the sink hot water and fill with cold. 
  •  Leave for 5 minutes  the eggs, in the cold water, after  unrolled the foil, take the eggs and put them on  a towel or in case that was to dry. Once dry, take a little paper towels , wet it with olive oil and spread gently onto the eggs to shine.
  •  Our eggs are ready, Happy Easter.

 

marietasyarnland.blogspot.gr 

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg