Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016

BREXIT - LIVE: Το Brexit άνοιξε τον ασκό του αιόλου - Πρωθυπουργός Σκωτίας: Δεν αποκλείω δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της χώρας μας

BREXIT - LIVE: Το Brexit άνοιξε τον ασκό του αιόλου - Πρωθυπουργός Σκωτίας: Δεν αποκλείω δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της χώρας μας

ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ BREXIT: Η σημερινή ημέρα είναι δύσκολη για την Ευρώπη
- Ιστορική μέρα για την Ευρωπαϊκή Ένωση! Αποχωρεί η Βρετανία μετά από 43 χρόνια!
- BREXIT 51,9% - REMAIN 48,1% το τελικό αποτέλεσμα στο βρετανικό δημοψήφισμα
- Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας θα κινήσει τις διαδικασίες αποχώρησης από την Ε.Ε. ανακοίνωσε στο διάγγελμα παραίτησης ο Ντέιβιντ Κάμερον
- Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ - Ολάντ
- "Ματωμένη" Παρασκευή σε όλα τα χρηματιστήρια - Κραχ και στην Ελλάδα!
- Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής προανήγγειλε ο Ντόναλντ Τουσκ
- Πανηγυρίζουν οι εθνικιστές της Ευρώπης και ζητούν δημοψήφισμα και για τη δική τους αποχώρηση
- Ημέρα ανεξαρτησίας ανακήρυξε την 24η Ιουνίου ο Νάιτζελ Φάρατζ
ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΔΕΙΤΕ LIVE

Είναι αναμφίβολα μια ιστορική μέρα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βρετανία. Το Brexit επικράτησε με 51,9% έναντι 48,1% του Bremain και οι βρετανοί πολίτες πήραν την απόφαση να βγει η χώρα τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, 43 ολόκληρα χρόνια μετά την ένταξή της. Μια απόφαση που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, με τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία να ζητούν έστω και δειλά - δειλά δημοψηφίσματα για την απόσχισή τους. Και οι δυο άλλωστε ψήφισαν συντριπτικά υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε.
Το Brexit όμως φέρνει τριγμούς και στις Βρυξέλλες. Ο Ντόναλντ Τουσκ ζήτησε έκτακτη Σύνοδο των 27 που... παραμένουν για την επόμενη εβδομάδα, την ώρα που οι εθνικιστές στη Γαλλία και την Ολλανδία σηκώνουν το ενδεχόμενο δημοψηφισμάτων και στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. Δεν θα μπορούσαν να χάσουν μια τέτοια ευκαιρία άλλωστε...
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ live blog του newsit.gr
Ενημέρωση
είδος από :
  Βέλγος πρωθυπουργός: Σύγκλιση των 27 χωρίς την Βρετανία!
Ο βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ τάχθηκε σήμερα υπέρ της σύγκλησης από τον επόμενο μήνα ενός "κογκλαβίου" των 27 ηγετών της ΕΕ "χωρίς τη Βρετανία" προκειμένου να δοθούν νέες κατευθύνσεις στην Ευρώπη έπειτα από το "χαστούκι" του Brexit.
"Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αυτού είναι ένα χαστούκι στο ευρωπαϊκό σχέδιο", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της βελγικής κυβέρνησης, η χώρα του οποίου, ιδρυτικό μέλος της ΕΕ, είναι παραδοσιακά ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
"Ξυπνήσαμε σήμερα με μία Ευρώπη που δεν είναι η ίδια με χθες βράδυ", παραδέχθηκε και πρόσθεσε πως η επιλογή των Βρετανών "πρέπει να γίνει σεβαστή".
"Θέλω από σήμερα το πρωί να απευθύνω μια έκκληση στο σύνολο των συναδέλφων μου αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων για τη σύγκληση το ταχύτερο δυνατό ενός κογκλαβίου, στο οποίο θα είναι δυνατό, στο πιο υψηλό πολιτικό επίπεδο, να δοθούν σαφείς κατευθύνσεις για το μέλλον της Ευρώπης. Θα είναι ένα κογκλάβιο χωρίς την παρουσία της Βρετανίας", εξήγησε ο βέλγος πρωθυπουργός, ο οποίος ζήτησε να αποφευχθεί "ο πανικός" και να "διατηρηθεί η ψυχραιμία".

  Μέρκελ: Πρέπει να μείνουμε ψύχραιμοι και να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις
  Δεν αποκλείει δημοψήφισμα η πρωθυπουργός της Σκωτίας
Όλο και πιο κοντά έρχεται το νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας. Μπορεί το 2014 η απόσχιση από τη Βρετανία να αποφεύχθηκε, το δημοψήφισμα για το Brexit όμως δημιουργεί νέα δεδομένα. Και η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζεον όχι δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει και νέο δημοψήφισμα, άλλωστε η Σκωτία ψήφισε ΚΑΤΑ του Brexit αλλά το θεώρησε και πιθανό στις δηλώσεις της. Την οριστική απόφαση θα πάρει η κυβέρνηση
  Ανάγκη για συμμαχίες
Χρειάζομαστε περισσότερο από ποτέ την αντεπίθεση προοδευτικών δυνάμεων για να σταματήσει επέλαση των εθνικιστών. Χρειαζόμαστε μια μεγάλη συμμαχία για να ξαναβρεί η Ευρώπη τις αξίες της. Αυτές τις μέρες αποδείχθηκε ότι ο αλλαζονικός και υπεροπτικός λόγος των τεχνοκρατών, εξοργίζει τους λαούς. Χρειάζομαστε νέο όραμα, όχι για λιγότερη Ευρώπη αλλά για μια καλύτερη Ευρώπη, κοινωνική, όπου η πολιτική θα ξαναπάρει τα ηνία από τους τεχνικράτες, όπου οι πολίτες θα ξαναπάρουν τα ηνία. Αξίζει να παλέψουμε για το κοινο μας μέλλον
  Διάγγελμα Τσίπρα
Το χάσμα διευρύνεται διαρκώς. Είτε το Brexit θα είναι το ξυπνητήρι είτε η αρχή μιας ολισθηρής πορείας. Χρειαζόμαστε άμεσα αλλαγή νοοτροπίας και πολιτικών, για να υψώσουμε φραγμα τον ευρωσκεπτικισμό και την ακροδεξιά.
  Τζόνσον: Το Brexit δεν κάνει λιγότερο ευρωπαϊκή χώρα την Βρετανία
  Διάγγελμα Τσίπρα
Οι ακραίες επιλογές λιτότητας που διεύρυναν τις διαφορές σε Βορρά και Νότο, τα κλειστα σύνορα, η άρνηση να μοιραστούμε τα βάρη στην κρίση χρέους είχαν δώσει σημάδια. Πρέπει να αναρωτηθούμε ποιος ευθύνεται για την άρνηση του εθνικισμού και της ακροδεξιάς
  Στο Βερολίνο εκτάκτως οι 6 χώρες που ίδρυσαν την ΕΕ
Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι αύριο θα γίνει συνάντηση στο Βερολίνο των 6 ιδρυτικών μελών της ΕΟΚ.
Οι υπουργοί Εξωτερικών της γερμανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Ιταλίας, του Βελγίου και του Λουξεμβούργου θα συναντηθούν το Σάββατο στο Βερολίνο.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση η συνάντηση είναι μέρος της παράδοσης να συναντώνται τα 6 ιδρυτικά μέλη και θα συζητήσουν τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
  Στο Παλάτι ο Κάμερον
Στο διάγγελμά του, ο - υπό παραίτηση πια- πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον είπε πως μίλησε με τη Βασίλισσα Ελισάβετ. Αλλά ένα τηλεφώνημα δεν είναι αρκετό για τις ιστορικές στιγμές που ζει η Βρετανία. Ο Κάμερον βρίσκεται ήδη στο Παλάτι για να συναντήσει τη Βασίλισσα.
  Η ΕΚΤ σε "κόκκινο συναγερμό"
Μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρακολουθεί στενά τις χρηματοπιστωτικές αγορές και βρίσκεται σε στενή επαφή με άλλες κεντρικές τράπεζας, αναφέρει η ΕΚΤ σε ανακοίνωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
  Έτσι θα γίνει το... διαζύγιο
Το διαζύγιο της Βρετανίας με την Ευρώπη αποφασίστηκε. Όμως, δεν θα γίνει αυτομάτως. Θα χρειαστούν διαπραγματεύσεις οι οποίες ως κεντρικό σημείο θα έχουν τις νέες σχέσεις της Βρετανίας με την Ευρώπη των 27 πλέον. Το πρώτο και σημαντικό είναι πως πλέον οι Βρετανοί δεν θα έχουν ελεύθεροι και ανοικτή πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή αγορά. Οι επιχειρήσεις τους οφείλουν να πληρώνουν τελωνεία για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που θέλουν να πουλήσουν στην Ενωμένη Ευρώπη.
Την έξοδο μιας χώρας από την Ευρώπη προβλέπει η συνθήκη της Λισαβόνας η οποία στο άρθρο 50 αναφέρει: “Κάθε κράτος μέλος μπορεί να αποφασίσει, σύμφωνα με τους δικούς του συνταγματικούς κανόνες, να αποχωρήσει από την Ένωση”. Οι Βρετανοί το αποφάσισαν με δημοψήφισμα.
Διαβάστε περισσότερα εδώ

  Η έκδοση του Politico μετά την παραίτηση Κάμερον!
Η Βρετανία επιλέγει να φύγει, το ίδιο και ο Κάμερον

  Ο χάρτης που τα λέει όλα
Το δημοψήφισμα για το Brexit δείχνει πως η Βρετανία είναι πια ένα διαιρεμένο βασίλειο. Δείτε εδώ αναλυτικά πως ψήφισαν οι Βρετανοί.

Πηγή Χάρτη: Politico
  Του ήρθε... αποτόμα
Δεν περίμενε ο Μπόρις Τζόνσον, ο άνθρωπος που θεωρείται ως ο πιθανότερος για διάδοχος του Ντέβιντ Κάμερον στο Νο10 της Ντάουνιγκ Στριτ, πως το πρωί του... Brexit θα του τύχαινε αυτό. Ποιο; Να τον γιουχάρουν έξω από το σπίτι του και να επιτεθούν στο αυτοκίνητό του. Κι όμως συνέβη...
Δείτε περισσότερα εδώ
  Συγκυριαρχία για το Γιβραλτάρ θέλει η Ισπανία!
Δυο αιώνες και τρία χρόνια έχουν περάσει απ' όταν το Γιβραλτάρ πέρασε σε Βρετανικά χέρια και η Ισπανία αναζητά μια ευκαιρία να πάρει το στενό πίσω στην κατοχή της. Το brexit είναι μια ευκαιρία για τη Μαδρίτη και ο πρώτος που έσπευσε να διατυπώσει εκ νέου το αίτημα ήταν ο υπουργός Εξωτερικών της Χώρας.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
  Το διάγγελμα Κάμερον και με ελληνικούς υπότιτλους
  Αντίδραση Τσίπρα
Η απάντηση στον απομονωτισμό και τους εθνικισμούς είναι η κοινωνική και δημοκρατική Ευρώπη, αναμένεται να τονίσει ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ, σε δήλωση που θα κάνει σε λίγα λεπτά.
  Μίλησε και με Ρέντσι η Μέρκελ
O Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική συνομιλία με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τη Γερμανίδα καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ, όπως έκαναν γνωστό στενοί συνεργάτες του επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.
Κατά της τηλεφωνικές αυτές συνομιλίες, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, έγινε αναφορά στο πώς θα πρέπει να κινηθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit.
  Γιούχαραν τον Μπόρις Τζόνσον!
Την ώρα που βγήκε από το σπίτι του, νωρίς το πρωί της Παρασκευής, ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και επικεφαλής της εκστρατείας υπέρ του Brexit, Μπόρις Τζόνσον τα... άκουσε από κάποιους που του είχαν στήσει "καρτέρι"
  Δώστε χρήμα στο λαό!
Η Τράπεζα της Αγγλίας είναι έτοιμη να αποδεσμεύσει 250 δισεκατομμύρια στερλίνες για να διασφαλίσει επαρκή ρευστότητα για τη λειτουργία των αγορών ώστε να κατευνάσει το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στις χρηματαγορές, μετά τη νίκη του Brexit.
Η Τράπεζα είναι έτοιμη να αναλάβει δράση για να διασφαλίσει τη νομισματική και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της χώρας, τη στιγμή που η βρετανική λίρα καταρρέει μετά την απόφαση των Βρετανών να εγκαταλείψουν την ευρωπαϊκή οικογένεια.
"Η Τράπεζα της Αγγλίας θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα" αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της για να εγγυηθεί τη νομισματική και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Βρετανίας", όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζοντας ότι έχει ήδη εργαστεί εκτενώς καταρτίζοντας εφεδρικά μέτρα. Η Τράπεζα θα εργαστεί στενά με το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών και τις άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες.
  Μέσα σ' όλα και ο Τραμπ!
Όλα τα είχαν οι Βρετανοί, ο Τραμπ τους έλειπε! Κι όμως όπως είχε προγραμματίσει, έφτασε στη Βρετανία το πρωί της Παρασκευής. Πρώτος του σταθμός η Σκωτία. Προσγειώθηκε στο γήπεδο γκολφ του Turnberry και χαρακτήρισε "σπουδαίο" το Brexit και το γεγονός πως οι Βρετανοί "πήραν τη χώρα τους πίσω". Διαβάστε περισσότερα εδώ

Boris Johnson gets Heckled on EU Brexit #twat 

Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουν 2016
Boris Johnson has been heckled by Remain supporters as he left his house to 
make a speech in central London this morning. 

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg