Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016

Ποιος ήταν ο ηθοποιός Αλέκος Γιαννάκης που έφυγε σε ηλικία 58 ετών

Ποιος ήταν ο ηθοποιός Αλέκος Γιαννάκης που έφυγε σε ηλικία 58 ετών
Η κηδεία του έγινε στον Άγιο Δημήτριο στο Μπραχάμι

Οι σταθμοί στην καριέρα του και οι συνεργασίες του με τους μεγαλύτερους Έλληνες ηθοποιούς

Νέο σοκ στον καλλιτεχνικό κόσμο, καθώς μετά τον θάνατο χθες της Λίντας Γίγα, σε ηλικία 52 ετών, σήμερα έγινε γνωστό ότι έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τρίτη, σε ηλικία 58 ετών ένας ακόμα ηθοποιός με πλούσια «δράση» τη δεκαετία του ’80, ο Αλέκος Γιαννάκης.

Συμμετείχε σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες αλλά και βιντεοταινίες από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 ως το 1990 περίπου.Σκηνή από τη βιντεοταινία «Ο θείος μου ο νίντζα»
                      

 
Οι πρώτες του εμφανίσεις έγιναν το 1983 στις ταινίες «Σερίφης ο Μηχανοφάγος», του Όμηρου Ευστρατιάδη, δίπλα στον αξέχαστο Γιάννη Γκιωνάκη και τον Κώστα Βουτσά και «Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα Νο 2», επίσης του Όμηρου Ευστρατιάδη.

Εκτός από πολλούς νέους ηθοποιούς, στην ταινία αυτή πρωταγωνιστούσαν οι μεγάλοι μας κωμικοί: Νίκος Ρίζος, Μίμης Φωτόπουλος και Γιάννης Γκιωνάκης.


Ο Αλέκος Γιαννάκης στην ταινία «Εδώ Είναι Βαλκάνια»  
                         Το 1984, συμμετείχε στις ταινίες του Όμηρου Ευστρατιάδη «Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα Νο 3» και «Εθνική Παπάδων» (γνωστή και με τον τίτλο «Ο Αθλητισμός Είναι για Όλους») και την κωμωδία του Βασίλη Μπουντούρη «Εδώ Είναι Βαλκάνια», στην οποία πρωταγωνιστής ήταν ο αξέχαστος Σταύρος Παράβας.


Στον ρόλο του μαθητή στην ταινία «Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα 2»
                           

Η σταδιοδρομία του στον κινηματογράφο συνεχίστηκε το 1985 με την κωμωδία του Γιάννη Χαρτοματζίδη «Ο Ροζ Γάτος», ταινία που γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία και στην οποία πρωταγωνιστούσαν ο αξέχαστος Σωτήρης Μουστάκας, ο Πάνος Μιχαλόπουλος, η Έφη Πίκουλα και σε πρώτη εμφάνιση, η Βάνα Μπάρμπα και την ταινία του Όμηρου Ευστρατιάδη «Οι Πόντιοι» (Κώστας Βουτσάς, Κώστας Τσάκωνας, Παύλος Κοντογιαννίδης κ.ά.).

                Σκηνή από την ταινία «Αγάπησα έναν Πόντιο»Το 1986, ο Αλέκος Γιαννάκης συμμετείχε στις ταινίες του Όμηρου Ευστρατιάδη «Τα Τούβλα», με τους αξέχαστους Ντίνο Ηλιόπουλο και Σωτήρη Μουστάκα και τον μοναδικό Κώστα Βουτσά, «Αγάπησα Έναν Πόντιο», με τον μεγάλο Κώστα Βουτσά σε πρωταγωνιστικό ρόλο, «Ο Δυναστείας», με βασικό πρωταγωνιστή τον Σωτήρη Μουστάκα και «Ο Καβαλάρης των F.M. Stereo», όπου πρωταγωνιστούσαν οι Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, ο αξέχαστος Σπύρος Καλογήρου κ.ά., «Επάγγελμα: Γυναίκα», γνωστή και με τον τίτλο «Μια Ζωή Πατίνι», όπου πρωταγωνιστούσαν ο αξέχαστος Κώστας Τσάκωνας και η Πηνελόπη Πιτσούλη.

Το 1987, συμμετείχε στη φαρσοκωμωδία του Βασίλη Σκαράκη «Λόρδαν ο Βάρβαρος» (παρωδία του «Κόναν ο Βάρβαρος» με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ). Στην ταινία αυτή, πρωταγωνιστούσαν οι: Παναγιώτης Σουπιάδης, Σοφία Αλιμπέρτη, Δημήτρης Φραγκιόγλου, ο… Χλαπάτσας από το σίριαλ «Της Ελλάδος τα Παιδιά» κ.ά.

Τελευταία του εμφάνιση στον κινηματογράφο ήταν στη φαρσοκωμωδία του Γιάννη Χαρτοματζίδη (πρώτη προβολή 23/2/1990) «Απαγωγή στα Τυφλά» όπου πρωταγωνιστούσαν οι Στάθης Ψάλτης και Καίτη Φίνου. 


Ο Αλέκος Γιαννάκης στην βιντεοταινία «Η Σταρ και ο Κλέφτης»                                                           


Πλούσια όμως ήταν η δραστηριότητα του

Αλέκου Γιαννάκη στον χώρο του βίντεο. 
Συμμετείχε στις βιντεοταινίες: 
«Πρόβα… Γάμου» (1986), «Ένα Τρελό Τρελό Μέντιουμ» (1986), «Άντρα Θέλω… Τώρα τον Θέλω» (1986), «Ο Θείος μου ο Νίντζα» και «Ο Θείος μου ο Νίντζα νο 2» (1987), «Καβγάς για το Χώμα» (1987), γνωστή περισσότερο με τον τίτλο «Πάπα-Turbo: Μας Πήραν και τα… Ράσα», «Η Τρέλα Ταξιδεύει» (1987), «Φύλακας Άγγελος» (1987), «Εταιρεία Ξυλοδαρμών Ε.Π.Ε.» (1987), «Η Γυναίκα του Κουμπάρου μου» (1988), «Ο Μαχητής» (1988), «Η Μπάτσα» (1988), «7 Μικροί Κομάντος» (1988), «Θηλυκή Θύελλα» (1989), «Η Σπαγγοραμμένη» (1989), «Ερωτικές Παραλλαγές» (1989), «Η Τρελάρα» (1990) και «Η Σταρ κι ο Κλέφτης» (1990). Τέλος έγραψε το σενάριο της βιντεοταινίας «Θανάση, μας την Πέσανε» (1986), με τους Αθηνόδωρο Προύσαλη, Τούλα Σπινέλη, Φρόσω Δημητρουλάκου, Τάκη Βλαστό κ.ά.
http://www.protothema.gr/culture/cinema/article/595034/poios-itan-o-ithopoios-alekos-giannakis-pou-efuge-se-ilikia-58-eton/ 

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg