Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

Γενικό Επιτελείο Στρατού:Εχουμε τον έλεγχο της Τουρκίας Ο Στρατός της Τουρκίας αμακοινώνει πως ανέλαβε τον έλεγχο της χώρας-Για απόπειρα μέρους των ενόπλων δυνάμεων μιλά ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ

thriler-stin-tourkia---apopeira-praksikopimatos
Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε πως κατέλαβε την εξουσία για να αποκαταστήσει την δημοκρατική τάξη και να διαφυλάξει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι θα διατηρηθούν οι εξωτερικές σχέσεις της χώρας και πως προτεραιότητα είναι η εφαρμογή του νόμου.
Στην ανακοίνωση που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση γινεται λόγος για προδοσία από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η πολιτική εξουσία κατάργησε το λαϊκό δημοκρατικό κράτος δικαίου και τις θεμελιώδεις ελευθερίες και τα δικαιώματα. Αναφέρεται ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα ανοίξουν το δρόμο για τη σύνταξη συντάγματος που θα εγγυάται τη δικαιοσύνη για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως φυλετικών, θρησκευτικών ή γλωσσικών διαφορών.
Αναφέρεται ότι η νέα διοίκηση θα σεβαστεί όλες τις υποχρεώσεις της Τουρκίας που απορρέουν από τις σχέσεις της με τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι όσοι ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.
Κατά ορισμένες πληροφορίες ο Αρχηγός του Επιτελείου Στρατού έχει συλληφθεί ή βρίσκεται σε περιορισμό.
Οπως μεταδίδει το Reuters, στρατιώτες έχουν καταλάβει το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι TRT. Ταυτόχρονα έχουν μπλοκάρει όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία δεν λειτουργούν. Η πρώτη ανακοίνωση από το TRT αναφέρει ότι « ο στρατός κατέλαβε την εξουσία»
Ο επικεφαλης του κυβερνώντος κόμματος στην Κωνσταντινούπολη είπε πως στρατιώτες μπήκαν στα γραφεία και εβγαλαν έξω όσους ήταν εκεί.
Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε εικόνες από άρματα μάχης στην είσοδο του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης Ατατούρκ.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινάλι Γιλντιρίμ δήλωσε πως μια ομάδα εντός του τουρκικού στρατού αποπειράθηκε να ανατρέψει την κυβέρνηση και ζητήθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν «ό,τι είναι απαραίτητο».
«Κάποιοι άνθρωποι παρανόμως πραγματοποίησαν μια παράνομη ενέργεια εκτός ιεραρχίας», δήλωσε ο Γιλντιρίμ σε σχόλια που μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV .
«Αυτή η κυβέρνηση εκλεγμένη από το λαό παραμένει να έχει τον έλεγχο. Αυτή η κυβέρνηση θα αποχωρήσει όταν ο λαός το αποφασίσει».Πρόσθεσε πως όσοι βρεθούν υπεύθυνοι για αυτό που χαρακτήρισε πως μια απόπειρα πραξικοπήματος από μια παράταξη εντός του στρατού θα πληρώνουν με βαρύ τίμημα.
Νωρίτερα τα τηλεοπτικά κανάλια μετέδιδαν εικόνες στις οποίες φαίνεται η στρατοχωροφυλακή να έχει διακόψει την κίνηση στις δύο γέφυρες του Βοσπόρου, από την Ασιατική προς την Ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ενώ στη γέφυρα έχουν πάρει θέση τανκς.
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν επίσης την πληροφορία ότι στην 'Αγκυρα πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις.
Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μαχμούτ Τανάλ σε μήνυμά του στο «twitter» αναφέρει ότι αεροσκάφη πετούν πάνω από την εθνοσυνέλευση κι ότι επικρατεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg