Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016

Η 26χρονη φόνισσα είναι εγγονή της "Τίγρης του Κορωπίου" - Είχε κάψει ζωντανό τον άντρα της το 1963


Η 26χρονη φόνισσα είναι εγγονή της `Τίγρης του Κορωπίου` - Είχε κάψει ζωντανό τον άντρα της το 1963

Λίγες ώρες μετά τη στυγερή δολοφονία της πρώην γυναίκας του συντρόφου της αποκαλύπτεται πως η 26χρονη φόνισσα είναι εγγονή της "Τίγρης του Κορωπίου", της γυναίκας που είχε κάψει ζωντανό τον άντρα της το 1963.

Όπως και το έγκλημα της 26χρονης έτσι και αυτό της γιαγιάς της πριν από 53 χρόνια είχε συγκλονίσει τη χώρα. Ο σύζυγος της "Τίγρης του Κορωπίου" υποπτευόταν πως διατηρούσε σχέση με άλλο άντρα. Αφού του επιτέθηκε, ο "αντίζηλος" του έκανε μήνυση και καταδικάστηκε ερήμην σε 20 μέρες φυλακή.
Όταν έμαθε τι είχε συμβεί η "Τίγρης του Κορωπίου", τον κλείδωσε μέσα στο σπίτι και τον έκαψε ζωντανό. Μετά το φριχτό έγκλημα παραδόθηκε στην αστυνομία, ομολογώντας τι είχε κάνει και χωρίς να δείχνει σημάδια μεταμέλειας.
Όπως αποκαλύφθηκε στη δίκη, η 27χρονη είχε βιαστεί όταν ήταν 15 ετών από τον μετέπειτα σύζυγό της ενώ δούλευε σαν υπηρέτρια στο σπίτι του. Την είχαν αναγκάσει να τον παντρευτεί τα αδέρφια της επειδή είχε "ατιμαστεί" και η ζωή της στο πλευρό του ήταν εφιαλτική.
Μισό αιώνα μετά και η 26χρονη εγγονή της σοκάρει την κοινή γνώμη, σκοτώνοντας την πρώην γυναίκα του συντρόφου της στο Κορωπί.
http://www.newsit.gr/ellada/I-26xroni-fonissa-einai-eggoni 

Σκότωσε με πισώπλατες μαχαιριές την πρώην σύζυγο του 41χρονου συντρόφου της

Εγγονή της «Τίγρης του Κορωπίου» η 26χρονη φόνισσα

Εγγονή της «Τίγρης του Κορωπίου» η 26χρονη φόνισσα 

Τον Οκτώβριο του 1963 η Ελένη Παπαϊωάννου κλείδωσε τον άντρα της μέσα στο σπίτι τους και τον έκαψε ζωντανό σε ένα έγκλημα που συγκλόνισε την κοινή γνώμη

Στις ανθρώπινες τραγωδίες η μοίρα λένε πολλοί παίζει πάντοτε το δικό της τραγικό παιχνίδι και αυτό φαίνεται ότι συμβαίνει και στην περίπτωση της 26χρονης , που δολοφόνησε την πρώην σύζυγο του συντρόφου της στο Κορωπί.

Η γιαγιά της, Ελένη Παπαϊωάννου, έκαψε ζωντανό τον σύζυγό της Παναγιώτη ο οποίος την υποπτευόταν ότι διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις με άλλον άντρα.

Το φρικτό έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο έλαβε χώρα στις 23 Οκτωβρίου του 1963, στο σπίτι του ζευγαριού στο Κορωπί, εκεί όπου γράφτηκε χτες το βράδυ από την εγγονή της ένας άλλος ματωμένος επίλογος που χαρακτηρίσθηκε ήδη ως έγκλημα πάθους από την αστυνομία.

Στην Ελένη Παπαΐωάννου δόθηκε από τα Mέσα της εποχής ο χαρακτηρισμός «Η τίγρη του Κορωπίου», όταν άρχισαν να γίνονται γνωστές οι λεπτομέρειες του φονικού.

Η γιαγιά της νεαρής ήταν τότε 27 χρονών, παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών, όχι όμως ευτυχισμένη. O άνδρας της υποπτευόταν ότι είχε  εραστή έναν άνδρα, ονόματι Βασιλείου. Κάτι όμως που δεν ήταν αλήθεια.

Μάλιστα του είχε επιτεθεί,  και ο Βασιλείου του έκανε μήνυση, όμως όταν ήρθε η κλήση για να παρουσιαστεί στο δικαστήριο, η γυναίκα του την έκρυψε και ο Παναγιώτης Παπαΐωάννου καταδικάσθηκε ερήμην σε είκοσι ημέρες φυλάκιση.

Την ημέρα που το πληροφορήθηκε, η σύζυγός του αποφάσισε να τον δολοφονήσει και αγόρασε από μαγαζί της περιοχής τρία μπιτόνια βενζίνη.

Ήταν δέκα η ώρα το βράδυ, 23 Οκτωβρίου του 1963, όταν το θύμα αποκοιμήθηκε τυλιγμένο με μια κουβέρτα. Η  Ελένη Παπαϊωάννου πατώντας στις μύτες των ποδιών της, σφράγισε όλα τα παράθυρα του σπιτιού, κλείδωσε όλα τα δωμάτια και αφού πλησίασε αθόρυβα, τον περιέλουσε με βενζίνη.

Είχε ήδη στείλει τα παιδιά τους στο σπίτι της μητέρας της για να κοιμηθούν και όταν σιγουρεύτηκε ότι η ποσότητα ήταν αρκετή, άναψε ένα σπίρτο, το πέταξε και βγήκε τρέχοντας από το δωμάτιο.

Όταν βγήκε από το σπίτι και κλείδωσε ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου είχε αρχίσει να ουρλιάζει αφού καιγόταν ζωντανός.

Ειδοποίησε τις Αρχές οι οποίες όταν ήρθαν και μπόρεσαν να μπουν στο σπίτι βρήκαν απανθρακωμένο τον Παπαϊωάννου με το χέρι του γαντζωμένο στο χερούλι ενός παραθύρου.

Η γιαγιά της νεαρής παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κορωπίου,λέγοντας «έβαλα φωτιά και έκαψα τον άνδρα μου. Ήρθα να παραδοθώ και δεν μετανοώ γι' αυτό που έκανα».

Στο δικαστήριο αποκαλύφθηκε η συγκλονιστική της ιστορία, αφού ο μετέπειτα σύζυγός της την είχε βιάσει σε ηλικία 15 ετών, όταν δούλευε σαν υπηρέτρια στο σπίτι του.

Τα αδέρφια της την ανάγκασαν να τον παντρευτεί επειδή ήταν πλέον μια «ατιμασμένη» και η ζωή της ήταν όπως είπε μια κόλαση δίπλα του.

Παρά τα όσα της πρόσαψαν οι συγγενείς του αποθανόντος οι ένορκοι την πίστεψαν και καταδικάσθηκε με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου σε δεκαοχτώ χρόνια φυλακή.

Πενήντα τρία χρόνια αργότερα, η εγγονή της πρωταγωνιστεί σε μια δολοφονία που συγκλονίζει απο χτες την κοινή γνώμη, όπως ακριβώς και η γιαγιά της.
http://www.protothema.gr/greece/article/600470/eggoni-koropi/ 


Επιμέλεια : Παύλος Π.Νούνης

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg