Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016

Σοκ στο Ρίο: Ντοπαρισμένη βρέθηκε ελληνίδα αθλήτρια

sok-sto-rio-ntoparismeni-brethike-ellinida-athlitria

Λίγες ώρες πριν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, έπεσε σαν βόμβα η πληροφορία ότι ένα μέλος της ελληνικής αποστολής στο Ριο είναι ντοπέ.

Λίγες ώρες πριν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, έπεσε σαν βόμβα  η πληροφορία ότι ένα μέλος της ελληνικής αποστολής στο Ριο είναι ντοπέ.
Η αποκάλυψη του δείγματος έγινε από την Αθήνα και από τα δείγματα που συγκέντρωσε το ΕΣΚΑΝ πριν φύγουν οι αθλητές για το Ρίο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μια 26χρονη αθλήτρια της κολύμβησης.
Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής Ισίδωρος Κούβελος, κάλεσε την αθλήτρια στο γραφείο του και την ενημέρωσε για τη θλιβερή είδηση, με την ίδια να αποχωρεί από το γραφείο του σε πολύ άσχημη κατάσταση.
Αυτή θα ήταν η δεύτερη Ολυμπιακή συμμετοχή της 26χρονης, αλλά όπως έγινε γνωστό, μετά την αρνητική εξέλιξη, η αθλήτρια θα αναχωρήσει το Σάββατο για την Ελλάδα μέσω Ρώμης. Σύμφωνα με πληροφορίες της ζητήθηκε μάλιστα να αποχωρήσει αμέσως από το Ολυμπιακό Χωριό και να μείνει σε ξενοδοχείο μέχρι αν ταξιδέψει στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή επιβεβαιώνει το κρούσμα ντόπινγκ και επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο μέλος της αποστολής που βρέθηκε θετικό έχει αποχωρήσει από το Ολυμπιακό Χωριό.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΕ:
«To αρχηγείο της Ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας στο Ρίο, ανακοινώνει την ύπαρξη θετικού πρώτου δείγματος σε μέλος της αποστολής, κατά τη διάρκεια ελέγχου ντόπινγκ που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου στην Αθήνα.
Η ΕΟΕ είχε ζητήσει τον έλεγχο όλων των Ελλήνων αθλητών που παίρνουν μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Το συγκεκριμένο μέλος έχει αποχωρήσει από το Ολυμπιακό Χωριό».
http://www.thetoc.gr/athlitika/article/sok-sto-rio-ntoparismeni-brethike-ellinida-athlitria 


Επιμέλεια : Παύλος Π.Νούνης

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg