Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2016

Μαγειρική: Μπιφτέκια φούρνου by Paul….




Συνταγή-υλικά :για 7 μπιφτέκια
½ κιλό κιμά μοσχάρι
1 αυγό
½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
½ ποτήρι του κρασιού …ρετσίνα
1λεμόνι τον χυμό
1 φλιτζάνι του τσαγιού Φρυγανιά τριμμένη
1μεγάλο ξερό κρεμμύδι
½ σκελίδα από μεγάλο σκόρδο
Μαϊντανό-ρίγανη
Πιπέρι-βασιλικό-αλάτι
Εκτέλεση για την ζύμη
Σε μία βαθιά γαβάθα τοποθετούμε τον φρέσκο
κιμά, σπάζουμε το αυγό με τον κρόκο και το ασπράδι,
ρίχνουμε την φρυγανιά τρίμα ,προσθέτουμε αν χρειαστεί.
Ψιλοκομμένο το κρεμμύδι τον μαϊντανό και την μισή
σκελίδα σκόρδου.
 
½ κουταλάκι του τσαγιού πιπέρι, ρίγανη, βασιλικό.
Το λάδι και την ρετσίνα.

Ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά για να πάρει ομοιόμορφη
γεύση από το πιπέρι την ρίγανη και τον βασιλικό, αν η
ζύμη είναι σφιχτή προσθέτουμε λίγο λάδι.
Για τα επτά μπιφτέκια που θα πλάσουμε παίρνουμε ένα
ταψάκι 30-31cm βάζουμε λαδόκολλα ψησίματος αλείβουμε
με λάδι.
Κόβουμε σε 7 μικρές μπάλες και πλάθουμε με τα χέρια μας.
Για να μη κολλάνε τα δάχτυλα και η παλάμη με την ζύμη
μας, βάζουμε λίγο λάδι στα χέρια .
Τα μπιφτέκια έτοιμα στο ταψί μας.
Επάνω στα μπιφτέκια ρίχνουμε το χυμό λεμόνι λίγο
Λάδι και λίγο νεράκι και γυρίζουμε τα μπιφτέκια να
πάρουν και από τις δύο πλευρές το λάδι το λεμόνι.

Ψήνουμε  σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο, για 40 λεπτά.


 
 

Καλή σας όρεξη….

Επιμέλεια : Παύλος Π.Νούνης

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg