Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

ΦΟΒΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΟ SAMBODROMO Ο ένας με πλάγια βήματα, ο άλλος γονατιστός!

Ο ένας με πλάγια βήματα, ο άλλος γονατιστός! (pics)
Η μαραθώνια απόσταση των 42.195μ. εξ αρχής είναι εξαντλητική. Ομως οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν στη γραμμή τερματισμού του μαραθώνιου των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο, περνούν στην ιστορία.
Η βροχή που είχε προηγηθεί και κυρίως η υγρασία, που ξεπερνούσε το 90% την ώρα του αγώνα, ήταν ό,τι χειρότερο για τους δρομείς.
Και στην τελική ευθεία, στο περίφημο Sambodromo, αθλητές θέλησαν με κάθε τρόπο να τερματίσουν, δείχνοντας το μεγαλείο του αγωνίσματος.
Σε πρώτο πλάνο περνά ο Φεντερίκο Μπρούνο. Ο δρομέας από την Αργεντινή υπέστη κράμπες στο δεξί πόδι, ενάμιση περίπου χλμ πριν από το τέλος, αλλά δεν τα παράτησε. Με την παρότρυνση του Παραγουανού, Ντέρλις Αγιάλα, κάλυψε αυτήν την απόσταση με πλάγια βήματα, περνώντας τη γραμμή τερματισμού σε 2ώρ.40:05, και στην 137η θέση.
Λίγο νωρίτερα ο Ιρανός Μοχαμαντζιάφαρ Μοραντί πέρασε τη γραμμή τερματισμού γονατιστός (129ος, 2ώρ.31:58), ενώ παραπαίοντας τερμάτισε κι ένα από το πιο γνωστά ονόματα της απόστασης, ο Αμερικάνος, Μεμπραχτόμ Κεφλεζίγκι (33ος, 2ώρ:16.46).
Ο Μερούσης περίμενε να αγκαλιάσει τον Καλομοίρη
Ο ένας με πλάγια βήματα, ο άλλος γονατιστός! (pics) 
Οι δύο δρομείς που εκπροσώπησαν την Ελλάδα, ο Χριστόφορος Μερούσης και ο Μιχάλης Καλομοίρης, μπορεί να μην πέτυχαν τους χρόνους τους στην πρώτη τους παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά τερμάτισαν, σε σχέση με όσα είδαμε, σε καλή κατάσταση.
Ο Μερούσης κατετάγη στην 116η θέση (2ώρ.29:39) και περίμενε τον Μιχάλη Καλομοίρη για να τον αγκαλιάσει, μόλις αυτός τερμάτισε στην 132η θέση (2ώρ.37:46).
 
 
 
 
 
 
http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=41835&subid=2&pubid=130446353 

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg