Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Λόγω των αρχαίων ρωμαϊκών ταφών 2.000 ετών που βρέθηκαν στο οικόπεδο Διακόπτονται με εισαγγελική παρέμβαση οι έρευνες για τον μικρό Μπεν

Διακόπτονται με εισαγγελική παρέμβαση οι έρευνες για τον μικρό Μπεν - Λόγω των αρχαίων ρωμαϊκών ταφών 2.000 ετών που βρέθηκαν στο οικόπεδο
 

Ανατρέπονται οι έρευνες για τον Μπεν Νίνταμ που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 1991 στην Κω, καθώς με εισαγγελική παρέμβαση διακόπτονται οι εργασίες, λόγω των αρχαίων ρωμαϊκών ταφών 2.000 ετών που βρέθηκαν στο οικόπεδο όπου αναζητούνται τα ίχνη του μικρού αγοριού.
Ήδη από το πρωί της Παρασκευής ο ιδιοκτήτης της έκτασης μετέβη στην περιοχή των ερευνών μαζί με τον δικηγόρο του, ζητώντας τη διακοπή τους. Το αίτημα του όμως απορρίφθηκε από τους Βρετανούς αξιωματικούς, οι οποίοι τόνιζαν ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν να ψάχνουν εκτός κι αν δοθεί εντολή από τις αρμόδιες αρχές (όπως και τελικά έγινε).

«Μόλις ξεθάψαμε την κορυφή αυτού που βρήκαμε, καταλάβαμε τι είχαμε μπροστά μας, σταματήσαμε τις έρευνες και πλέον έχουν αναλάβει οι αρχαιολόγοι το σημείο», είπε ο επικεφαλής της έρευνας, Τζον Κάζινς.
Μέχρι στιγμής πάντως έχουν βρεθεί πολλά οστά, όπως περίμενε άλλωστε το βρετανικό κλιμάκιο που βρίσκεται στη χώρα μας, για τα οποία όμως ο εργαστηριακός έλεγχος έδειξε πως ανήκουν σε ζώα.

 
 
Το πρωί της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι στο χωράφι εντοπίστηκαν σημάδια αποσύνθεσης τα οποία όμως πιθανολογείται ότι προέρχονται επίσης από ζωικούς οργανισμούς με τις έρευνες να συνεχίζονται αμείωτες στον χώρο που υπέδειξε στις βρετανικές Αρχές ο μάρτυρας κλειδί που έκανε λόγο για πιθανό θάνατο του νήπιου σε ατύχημα.
Στα βρετανικά εργαστήρια με τα οποία συνεργάζονται οι Βρετανοί αστυνομικοί και τα οποία έχουν ασχοληθεί με υποθέσεις όπως η 11η Σεπτεμβρίου και η τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, στάλθηκε δείγμα χώματος προκειμένου να διαπιστωθεί από που προέρχονται τα σημάδια αποσύνθεσης.
 
 
 
 
 
 

Επιμέλεια:Παύλος Π.Νούνης

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg