Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

Θεσσαλονίκη : Καταστροφές στη Θεσσαλονίκη από την κακοκαιρία. Αγνοείται μία γυναίκα

Μια 60χρονη γυναίκα αγνοείται, στη Νέα Μηχανιώνα. Η ολονύχτια δυνατή βροχή στη Θεσσαλονίκη και κυρίως στα περίχωρά της έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές.

Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές.
Αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά, ακ΄μη και μέσα στη θάλασσα της Μηχανιώνας άνθρωποι είχαν εγκλωβιστεί στα αυτοκίνητά τους, δρόμοι και σπίτια έχουν πλημμυρίσει και η Πυροσβεστική δεν προλαβαίνει να δέχεται κλήσεις για απάντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς.

Τρεις νεκροί στην Μεσσηνία από την κακοκαιρία 

 

Τρεις νεκροί είναι ο απολογισμός της κακοκαιρίας που πλήττει από χθες τη χώρα. Αρχικάα έγινε γνωστό ότι ία γυναίκα 63 ετών με κινητικά προβλήματα έχασε τη ζωή της στην περιοχή Πήδημα μετά τη θεομηνία που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας τα ξημερώματα της Τετάρτης. Είδηση την οποία επιβεβαίωσε με tweet της η Πυροσβεστική και ο ίδιος ο δήμαρχος Καλαμάτας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Παναγιώτης Νίκας είπε πως η άτυχη γυναίκα διέμενε σε ημιυπόγειο διαμέρισμα σε χωριό της Μεσσηνίας το οποίο παραμένει από χθες αποκλεισμένο. Δυστυχώς ο απεγκλωβισμός της δεν κατέστη δυνατός και η γυναίκα πέθανε αβοήθητη και μόνη στο διαμέρισμά της.

Επίσης, ένας 80χρονος άντρας από τη Θουρία έχασε τη ζωή του αλλά και ένα ακόμη άτομο αγνώστων στοιχείων είναι νεκρό από την απίστευτη θεομηνία.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Καλαμάτας συνολικά οκτώ χωριά της Μεσσηνίας έχουν αποκλειστεί από την έντονη βροχόπτωση ενώ 80 παιδιά είναι αποκλεισμένα στο ΤΕΙ.

Η ολονύχτια πολύ δυνατή βροχή έχει μετατρέψει τους δρόμους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας σε ποτάμια. Άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί με τα αυτοκίνητά τους σε πλημμυρισμένους δρόμους, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ η Πυροσβεστική δεν προλαβαίνει να δέχεται κλήσεις για παροχή βοήθειας. Πάρα πολλά αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί και έχουν προκληθεί και συγκρούσεις, όπως αναφέρει το eleftheriaonline.http://thessbomb.blogspot.gr/2016/09/blog-post_414.html 


Επιμέλεια : Παύλος Π.Νούνης
 

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg