Το δικό μου κανάλι

Το δικό μου κανάλι
You tube

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Πλεκτοκουβέντες με την αγαπημένη μας Κλεοπάτρα Χρήστου......

https://3.bp.blogspot.com/-tO-7MzXlU6o/WAR80PiykZI/AAAAAAAAFRk/xu8gHE-J0MYgOquBNmcUCChlz_u1IkOGgCEw/s1600/14625625_1963320533890774_1172673896_o.jpg

Το σημερινό μου θέμα είναι διαφορετικό, ξεχωριστό και μπορώ να πω αγαπημένο μου,γιατί όταν οι φίλοι μου, μου κάνουν την τιμή να μου μιλήσουν...εεε τους αγαπώ ένα τσικ παραπάνω....Είναι κάποιες φορές που γνωρίζεις έναν άνθρωπο εντελώς τυχαία, από εκεί που δεν το περιμένεις και τελικά φτάνεις στο σημείο να τον αποκαλείς και φίλο σου. Σήμερα θα σας γνωρίσω την ταλαντούχα παλιομοδίτισσα φίλη μου Κλεοπάτρα Χρήστου. Ελπίζω να γνωρίσετε την Κλεοπάτρα όπως την ξέρω εγώ...δημιουργική, αυθεντική, με φαντασία ,μια μοντέρνα "παλιομοδίτισσα" όπως την αποκαλώ εγώ...

Ποια είναι αλήθεια η Κλεοπάτρα ? Είσαι μια νέα κοπέλα, μια νέα μοντέρνα μαμά γιατί αυτοαποκαλείσαι "παλαιομοδίτισσα" ? (εμένα βέβαια μου αρέσει να σε αποκαλώ έτσι)

 Καταρχάς, να σε ευχαριστήσω, όσο κι αν δεν θες να στο λέω και από εδώ, που μου έδωσες την ευκαιρία να μιλήσω για κάτι που αγαπώ πολύ! Θυμάμαι τον εαυτό μου, από τα πρώτα χρόνια της ζωής μου να θαυμάζει οτιδήποτε παλιό…Τι εννοώ; Τον τρόπο ζωής των γιαγιάδων μας. Τα σοσονάκια της γιαγιάς Κλεοπάτρας σε μένα και τον αδελφό μου και αργότερα στην γέννηση της μικρής αδερφής μου. Την γιαγιά Τασία, με εκείνα τα ασπρόμαυρα επιβλητικά σχέδια για βελονάκι ψιλό,δαντέλας. Το κουβαράκι της, που για να μένει καθαρό, ήταν πάντα μέσα σε μια κατασκευή από πλαστικό μπουκάλι αναψυκτικού. Αγαπημένη ανάμνηση το πέρασμα στα χέρια μου του νήματος για να το κάνουμε κουβάρι ! Θυμάμαι να κεντάω τους πρώτους μου πίνακες σε ηλικία έξι ετών, με την βοήθεια της μητέρας μου. Την κούραση, αλλά και την χαρά, όταν το κέντημα τελείωνε! Όμως το πλέξιμο, παρόλο που η γιαγιά ήταν πάντα πρόθυμη στο να μου εξηγήσει, στα παιδικά μου μάτια φάνταζε τόσο μαγικό όσο και ακατόρθωτο! Τα χρόνια πέρασαν…Σήμερα πλέον που τα κατάφερα, κάθε πλεκτό έχει την σκέψη «θα ήταν περήφανη». Κάποτε ανεβάζοντας ένα σάλι κάποια κυρία μου έγραψε: "Άρωμα γιαγιάς αγαπημένης, αλλά τόσο φωτεινό και μοντέρνο". Αυτή είναι η Κλεοπάτρα!!!!!!


Γιατί όμως πλέξιμο ?Τι σε έκανε να ασχοληθείς με αυτό ? Ποια ήταν η αφορμή?

Η γέννηση της Εύας!!!!!!!!! Το μεγάλωμα της, τόσο διαφορετικό και τόσο παραδοσιακό. Είχα πάντα, στην πίσω άκρη του μυαλού μου «Τι θα έκαναν οι γιαγιάδες μου;». Πως μαζί με την ανατροφή ενός παιδιού, μπορείς να δημιουργείς και κάτι δικό σου! Και το μεγάλωμα με κάθε τρόπο είναι εξαντλητικό…. Εκεί κάπου έψαχνα κάτι που να μπορεί να με χαλαρώνει, να με ευχαριστεί και βασική προϋπόθεση να μην απαιτεί έξοδο από το σπίτι! Συνέπεσε μαγικά να βρώ σε ένα συρτάρι, ένα τεύχος του «Πλέκω», ένθετο στο Βήμα που είχα πάρει από την περίοδο της εγκυμοσύνης μου ακόμα. Με έτρωγε δηλαδή από καιρό! Τυχαία ανακάλυψα κάποια βίντεο στο youtube και είπα εδώ είμαστε! Και άρχισα τις ώρες, κυρίως τις βραδινές, που η Εύα κοιμόταν, να ψάχνω και να πλέκω. Στην πορεία, με ικανοποιούσε το αποτέλεσμα και δεχόμουν τόσο ενθαρρυντικά σχόλια, για τις ιδέες μου, για το τόσο στρωτό πλέξιμο, που μου έδινε δύναμη να συνεχίσω. Και αυτή την δύναμη την είχα πολύ ανάγκη, όπως όλοι μας άλλωστε! Δεν θα ξεχάσω ποτέ, τα πρώτα βελονάκια και νήματα που μου έφερε η πεθερά μου, τα Χριστούγεννα του `13.Μετά όλους τους συγγενείς και φίλους που κυριολεκτικά, μου στέλναν δέματα αποκλειστικά για το πλέξιμο και φυσικά τον σύζυγο της πεθεράς μου, Σαντάν, που από το αγαπημένο μου, παλαιοπωλείο, που διατηρεί στην Σμύρνη, με ξαφνιάζει σε κάθε δέμα ! Σαν να φορτίζουν την διάθεση σου όλα αυτά τα δώρα! Μεγάλη ευλογία !!!!! 


Ο δρόμος του χειροτέχνη πολλές φορές είναι μοναχικός. Εσύ έχεις ανθρώπους που συμβουλεύεσαι,  έχεις μέντορες?
 Θα ήταν ψέμα αν πούμε ότι το πλέξιμο είναι μοναχικό σαν τέχνη!! Μόνος δεν πορεύεσαι!! Θα ανταλλάξεις γνώσεις, θα "ζυμώσεις" τεχνικές, θα μιλήσεις με αρκετό κόσμο και θα καταλάβεις και κάτι πέρα από το πλέξιμο, θα καταλάβεις πως κάθε πλέκτρια κρύβει μέσα της έναν Θησαυρό ζωής όπως είναι και το πλεκτό δηλαδή !!!!!!!!!!!! Θα αναφέρω ενδεικτικά κάποια ονόματα, ζητώ συγνώμη εάν έχω ξεχάσει κάποιον. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κυρία Μαριέτα Ιωσηφίδου, στην Δέσποινα Ζλατινούδη, στην Δήμητρα Ευσταθίου, στην Κική Δρακοπούλου, στην Δώρα, στην Μαρία Grasia, στην Λούση Αποστολοπούλου, στην Ιωάννα Μελαδίνη. Και σε άλλες τόσες συμπλέκτριες ! Αφήνω για το τέλος την αγαπημένη μου Αλεξάνδρα Καλυβά !!!!!! Έχετε όλες την αγάπη μου !!!!!
Διαβάστε περισσότερα στο:

https://pelomaboq.blogspot.gr/2016/10/Plektokouventes.html?spref=fb&m=1


  1. like στην σελίδα του facebook Peloma BoQ by Penny
  2. like στην σελίδα της Κλεοπάτρας στο facebook  Από χέρι σε χέρι.
  3. Δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού Την οποία θα βρείτε ως καρφιτσωμένη δημοσίευση στις σελίδες Peloma BoQ by Penny και Από χέρι σε χέρι.
*για έξτρα συμμετοχή αφήστε ένα σχόλιο στο blog Peloma BoQ κάτω από την ανάρτηση.

Ο διαγωνισμός λήγει στις  30 Οκτωβρίου.
Έγκυρες είναι οι συμμετοχές που ακολούθησαν και τα 3 βήματα.
Καλή επιτυχία.

Τα νήματα είναι από το κατάστημα Wool & Moving Ερμού 37 Θεσσαλονίκη τηλ. 2310261384
Επιμέλεια:Παύλος Π.Νούνης

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg