Το δικό μου κανάλι

Το δικό μου κανάλι
You tube

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Πέθανε ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός και σκηνοθέτης Pierre Etaix

Πέθανε ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός και σκηνοθέτης Pierre Etaix - Ήταν γνωστός για τις ταινίες Γιογιό και Μεγάλη Αγάπη

Ήταν γνωστός για τις ταινίες Γιογιό και Μεγάλη Αγάπη

Ο γάλλος ηθοποιός, κλόουν, κινηματογραφιστής και σκιτσογράφος Pierre Etaix πέθανε σήμερα το πρωί σε ηλικία 87 ετών, δήλωσε η οικογένειά του στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Pierre Etaix δεν είναι πια" μαζί μας δήλωσε η σύζυγός του Odile στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ο καλλιτέχνης είχε εισαχθεί επειγόντως σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο, πρόσθεσε.
Χαμηλών τόνων, συνεργάστηκε με τον κινηματογραφιστή Jacques Tati ("Ο Θείος μου") και με την καλλιτέχνιδα του τσίρκου Annie Fratellini, στα χνάρια του Buster Keaton και του Charlie Chaplin.


"Η κωμωδία είναι το πιο πολύτιμο πράγμα για μένα", είχε εξομολογηθεί πρόσφατα στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Ήταν σκηνοθέτης ταινιών όπως οι "Γιογιό" (1965), "Όσο έχουμε την υγεία μας" (1966) ή ακόμη η "Μεγάλη Αγάπη" (1968), που παρέμειναν για καιρό εκτός προβολής λόγω μιας δικαστικής εμπλοκής, προτού η δικαιοσύνη αποδώσει το 2009 στον Pierre Etaix τα συγγραφικά δικαιώματα για πέντε ταινίες μεγάλου μήκους και δύο μικρού μήκους. Οι ταινίες του, στις οποίες ερμηνεύει συνήθως ονειροπαρμένους ήρωες, εγγράφονται στην παράδοση των μετρ κωμικών του βωβού κινηματογράφου.
http://www.akous.gr/cinema/pethane-o-spoydaios-gallos-hthopoios-kai-skhnotheths-pierre-etaix-video.66857.aspΕπιμέλεια : Παύλος Π.Νούνης

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg