Το δικό μου κανάλι

Το δικό μου κανάλι
You tube

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

"Πρώτη Σερρών Επιστροφή στις Ρίζες": …Έγινε του..πλάτανου!!! στην ταβέρνα του Ηρ. Κούτκα στην βραδιά του τσίπουρου!Σύλλογος Γυναικών Πρώτης
Γιορτη Τσίπουρου
26 Νοεμβρίου 2016
Η βραδιά ήταν πάρα πολύ ωραία, ζεστό όμορφο περιβάλλον, καλό φαγητό και πολύ ωραία μουσική από το Δάνο και την παρέα του, που έκαναν τα χατήρια όλων. Πολύς χορός μέχρι αργά. Ο Σύλλογος χάρισε σε όλους όμορφα καραφάκια με τσίπουρο από τους παραγωγούς της Πρώτης και κέρασε γλυκά που έφτιαξαν οι κυρίες Κλειδαριά Αγγ., Οικονόμου Τριαντ. και Τσάτσου Αλεξ., τις οποίες και ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε τους κ. Λαμπριάκο Απόστ., Τσιουτσιούλη Αναστ. και Κοντογιάννη Δημ. για την προσφορά τσίπουρου και όλους, όσους συμμετείχαν σε αυτή τη βραδιά και τίμησαν και ομόρφυναν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Σχόλιο του blog:
Συγχαρητήρια στο ΔΣ του Συλλόγου για την άψογη και
ζεστή εκδήλωση της βραδιάς για το αγαπημένο μας τσίπουρο…
Ας μου συγχωρέσουν οι αγαπητοί μου χωριανοί που δεν τους
αναγνώρισα τους περισσότερους στις Φώτο… ελπίζω σύντομα να γίνει και αυτό…..
Και του χρόνου με υγεία.


Παύλος Π.Νούνης

Πρόεδρος: Κλειδαρία-Τζιάρα Αγγελική

Διακρίνω από αριστερά τον Τάκη Νουβάκη…..
Διακρίνω από αριστερά εμπρός την 
Στέλλα σύζ Δημητράκη Χάιτα (εξαδέλφος)

Διακρίνω και τις αδελφές Βάσια & Ρούλα Λαδιά…. στην υγειά σας κορίτσια!!
….και το γλέντι έχει πάρει …φωτιά με το τσίπουρο!!!!Διακρίνω από αριστερά Δημητράκης Χάιτας (πρώτος εξάδελφος)
πάντα τέτοια Δημήτρη μου με υγεία….  

xXZctRoBeI4bHNQWsHBbzb_pUIPNw?key=
cWJTZTVWWnNCQ3ZLbTREc05tZ0xWTnF5VFlVTmdB

http://www.sgprotis.gr/

Προφίλ του Συλλόγου Γυναικών

Ο Σύλλογος Γυναικών Πρώτης ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1988 (05/04/1988) με έδρα την Πρώτη. Μέλη του είναι οι γυναίκες της Πρώτης άνω των 18 ετών και δεν έχει σχέση με κομματική ή πολιτική οργάνωση ή φεμινιστικά κινήματα. Σύμφωνα με το καταστατικό του, σκοπός του Συλλόγου είναι το ανέβασμα του πνευματικού επιπέδου των γυναικών του χωριού, η ανάπτυξη της μεταξύ τους αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας, η διάσωση των λαϊκών εθίμων και παραδόσεων του χωριού, η προσφορά προς τους συνανθρώπους, η συνεργασία με άλλους συλλόγους για την επίτευξη των σκοπών του και, γενικότερα, η ανάπτυξη της γυναικείας δημιουργικότητας.
Ο Σύλλογος Γυναικών οργανώνει γιορτές, εκδρομές, διαλέξεις για τα μέλη του και συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις που γίνονται στην Πρώτη (πολιτιστικές - ψυχαγωγικές - λαογραφικές). Τα ιδρυτικά του μέλη ήταν 85.
Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο που προέκυψε από τις εκλογές στις 04-12-1988 ήταν:
Πρόεδρος: Αυλακιώτου Θωμαή
Αντιπρόεδρος: Παπατζιάμου Πασχαλία
Γραμματέας: Δόντσιου Μαρίνα
Ταμίας: Κοντογιάννη Μαρία
Μέλη: Σαμαρά Δέσποινα, Ζίχναλη Γλυκερία και Κλειδαριά Αγγελική

Καταστατικό του Συλλόγου Γυναικών

Ο σύλλογος έχει καταστατικό με 28 άρθρα που έχει εγκριθεί από το Πρωτοδικείο Σερρών. Μέσα «φαίνεται» καθαρά η λειτουργία του. Ορίζει τις αρμοδιότητες του διοικητικού συμβουλίου, της εξελεγκτικής επιτροπής, των μελών, πώς παίρνονται οι αποφάσεις, ποιος τον εκπροσωπεί και πώς γίνονται οι εκλογές. Το καταστατικό είναι «ο χάρτης» του συλλόγου και πρέπει να είναι σεβαστό από όλες.

Πορεία / Δράσεις του Συλλόγου Γυναικών

Ο Σύλλογος Γυναικών Πρώτης Σερρών έχει πορεία 24 χρόνων και μέσα σ' αυτή τη διαδρομή ανέπτυξε πλούσια δραστηριότητα. Είναι ο πιο ζωντανός σύλλογος της Πρώτης, γεγονός που οφείλεται στα διοικητικά συμβούλια, στα μέλη του και φυσικά στη γυναικεία ταυτότητά του.
Ο Σύλλογος Γυναικών βοήθησε πολλές φορές οικονομικά άτομα του χωριού που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση και είχαν ανάγκη με ρουχισμό, τρόφιμα και πετρέλαιο. Πρόσφερε βιβλία και στερεοφωνικό σύστημα στο νηπιαγωγείο, βιβλία, τηλέφωνο και φαξ στο Γυμνάσιο και Λύκειο του χωριού, ποδοσφαιρικά παπούτσια και άλλα αθλητικά είδη στην ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού, τον Άρη Πρώτης. Επίσης, πρόσφερε χρηματική ενίσχυση στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, στην Αγία Βαρβάρα και στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Χριστοφόρου.
Παράλληλα, ο Σύλλογος έφτιαξε παραδοσιακές στολές για τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Φιλομούσων Πρώτης, αγόρασε θερμάστρα για τα ΚΑΠΗ, ενίσχυσε πυρόπληκτους στις μεγάλες πυρκαγιές και φυσικά στις γιορτές που αναφέρονται στη γυναίκα δεν ξεχνά να προσφέρει λουλούδια και γλυκά, να υμνήσει τη γυναίκα σαν προσωπικότητα και να τονίσει τη σπουδαιότητα της ύπαρξής της στη ζωή.
Ο Σύλλογος Γυναικών οργάνωσε πολλές εκδρομές, ώστε τα μέλη του να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες. Έχει επισκεφτεί πολλές εκκλησίες και μοναστήρια της περιοχής για να παρακολουθήσει τη λειτουργία και τους χαιρετισμούς. Πολλά χρόνια συμμετέχει και στο έθιμο της «Ντερβένας».
Σχεδόν όλα τα χρόνια της ύπαρξής του, ο Σύλλογος Γυναικών οργανώνει αποκριάτικους χορούς με μεγάλη επιτυχία και φυσικά κάθε χρόνο γιορτάζει τη γιορτή της γυναίκας και τη γιορτή της μητέρας, που είναι γιορτές αφιερωμένες αποκλειστικά στη γυναίκα. Ο Σύλλογος, με δικά του έξοδα, προχώρησε στην ανακαίνιση της αίθουσας της εκκλησίας, πίσω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Επίσης, ο Σύλλογος πλήρωσε τη μελέτη για την ανάπλαση του πάρκου που βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και τη δημιουργία της παιδικής χαράς. Έχει κάνει πολλές εκδρομές σε όλη σχεδόν την Ελλάδα και όταν τα οικονομικά του το επιτρέπουν, οργανώνει και πραγματοποιεί μονοήμερες δωρεάν εκδρομές για τα μέλη του.

Σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο

Σήμερα, ο Σύλλογος Γυναικών Πρώτης Σερρών αποτελείται από 256 μέλη.
Το σημερινό διοικητικό συμβούλιο, που εκλέχτηκε στις 31-01-2016 και έχει διετή θητεία είναι το εξής:
Πρόεδρος: Κλειδαρία-Τζιάρα Αγγελική
Αντιπρόεδρος: Τσεχερίδου Στέλλα
Γεν. Γραμματέας: Παπατζιάμου Πασχαλία
Ταμίας: Τουπουντζή Ιωάννα
Μέλη: Τσάτσου Αλεξάνδρα, Οικονόμου Λίτσα και Τσιφούτη Βάσω
Εξελεγτική Επιτροπή: Κοντογιάννη Μαρία, Δόντσιου Μαρίνα και Πουλίδου Μίνα

Λογότυπο του Συλλόγου Γυναικών

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το λογότυπο του Συλλόγου Γυναικών Πρώτης Σερρών σε λευκό (#FFFFFF) και σε γαλάζιο (#709BFF) χρώμα φόντου.

Λογότυπο Σ.Γ. Πώτης
Λογότυπο Σ.Γ. Πώτης

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg