Το δικό μου κανάλι

Το δικό μου κανάλι
You tube

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Πρώτη Σερρών: Το χαγιάτι της Βάσιας και οι ζεστές καρδιές, νίκησαν το κρύο !- Απο τον αγαπητό μου Παναγιωτη Κασάπη

Φίλες και φίλοι μου

Σήμερα πρωί-πρωί έλαβα ένα e-mail στην ομάδα 
"Πρώτη Σερρών Επιστροφή στις Ρίζες".
Για την χθεσινή καταπληκτική εκδήλωση της ομάδος μας
στη Πρώτη Σερρών.
Σας παρουσιάζω τον αγαπητό μου φίλο και χωριανό από τις εφηβικές μου αναμνήσεις στο χωριό Πρώτη Σερρών συνταξιούχο εκπαιδευτικό Παναγιώτη Κασάπη.
Με την απλή και γεμάτη σκέψη.... γραφίδα του
με όμορφη σύνταξη  μας οδηγεί νοερά στην ..επιστροφή στις ρίζες… αυτό που όλοι πολύ…ή… λίγο ζήσαμε  με τους
γονείς μας στην αγαπημένη μας Πρώτη Σερρών.
Ευχαριστώ θερμά για την φυσική σου παρουσία με την σύζυγο Παναγιώτη μου.
Παύλος Π. Νούνης
 η εικόνα προφίλ του Παναγιώτης Κασάπης

Παναγιώτης Κασάπης


 "Το χαγιάτι της Βάσιας και οι ζεστές καρδιές, νίκησαν το κρύο"!

Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017


Ένα μόνο μπράβο και ένα ευχαριστώ, δε φτάνουν για να εκφράσω τη συγκίνηση που ένοιωσα σήμερα καλεσμένος 
στο χωριό.


Μια ζεστή αγκαλιά μας περίμενε εκεί.


Η φιλόξενη στέγη του λαογραφικού μουσείου Πρώτης, που με τόση αγάπη, μεράκι, επιμονή και υπομονή, δημιούργησε η ταλαντούχα ζωγράφος μας κ. Βάσια Λαδιά.

Η ιστορία του χωριού αποτυπωμένη στα λαογραφικά αντικείμενα που με τόσο κόπο και μεράκι συγκέντρωσε η εμπνευστής και δημιουργός του μουσείου.

Όλα τοποθετημένα με γούστο και φροντίδα στην κατάλληλη θέση, διηγούνταν την ιστορία αυτού του φτωχικού, πονεμένου αλλά ένδοξου τόπου που ήταν, είναι και θα είναι πλούσιος σε αισθήματα, φιλοξενίας και ανθρωπιάς.

Το κάθε έκθεμα είχε να πει τη δική του ιστορία, μια ιστορία για τον άνθρωπο που το έφτιαξε αλλά και για αυτόν που το πότισε με τον ιδρώτα του προσώπου του και το αίμα της καρδιάς του.

Σ΄ αυτά τα χειροποίητα εργαλεία στήριξαν την οικιακή τους οικονομία εκατοντάδες συγχωριανοί μας για να κερδίσουν τον επιούσιο και να θρέψουν τη φαμίλια τους. Χέρια χοντρά, ροζιασμένα, καμμένα από το λιοπύρι του καλοκαιριού, σκασμένα από το κρύο του Χειμώνα, χτυπημένα, ματωμένα, κουρασμένα, αλλά τίμια αντρικά και γυναικεία, τα δούλεψαν, τα φρόντισαν, τα φύλαξαν και....κάποια άλλα σαν της αγαπητής μας Βάσιας τα συγκέντρωσε με κόπο αλλά και με πολύ αγάπη τα έσωσε από την αδιαφορία αλλά και τη φθορά του χρόνου.

Η προσπάθειά της πρέπει να αναγνωριστεί, να τιμηθεί και να βοηθηθεί γιατί ότι έκανε το έκανε μόνη της, με τις αδελφές της και τον αξιαγάπητο ανηψιό της Χρήστο Τσιφούτη.
Συγχαρητήρια και στους διοργανωτές της γιορτής, τον Αγαπητό φίλο Παύλο Π. Νούνη  που μας συγκίνησε με τα λόγια της καρδιάς του, τον Παναγιώτη Δασκαλούδη και όλους όσους με μεράκι συνετέλεσαν ώστε αυτή η μάζωξη να μας φέρει ακόμη πιο κοντά, να αμβλύνει τις διαφορές μας και να μας κάνει καλύτερους, σοφότερους, περισσότερο ανθρώπινους και αληθινούς. Συνεχίστε......

Κλείνοντας τα σχόλια αυτά θέλω να τονίσω το μεγαλείο όλων των Πρωταίων και να ευχηθώ σε όλους υγεία, αγάπη και δημιουργικότητα. Η επιστροφή στις ρίζες να γίνει πραγματικότητα.

Παναγιώτης Κασάπης

Επιμέλεια :Παύλος Π.Νούνης

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg

1 σχόλια:

Χριστόφορος είπε...

Μπράβο Παναγιώτη, βλέπω τελευταία γράφεις όπως και η αδελφή σου. Όπως φαίνεται είναι οικογενειακό χάρισμα.