Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

Ουρουγουάη... η πρώτη χώρα που μπορείς να καπνίσεις ελεύθερα μαριχουάνα

Ουρουγουάη... η πρώτη χώρα που μπορείς να καπνίσεις ελεύθερα μαριχουάνα

Θα διατίθεται με λίστα

Το μέτρο ξεκινά την εφαρμογή του τον Ιούλιο - Θα πωλείται στα φαρμακεία, με σαφώς μειωμένη τιμή έναντι του δρόμου

Τον δρόμο για μία εναλλακτική μέθοδο αντιμετώπισης του εμπορίου ναρκωτικών άνοιξε η κυβέρνηση της Ουρουγουάης, νομιμοποιώντας τη χρήση μαριχουάνας σε όλες τις δραστηριότητες, δίχως φραγμούς και εμπόδια, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον απλό καπνό.

Το προηγούμενο διάστημα μεγάλες διαδηλώσεις είχαν καταλήξει ακόμη και σε βίαιες συγκρούσεις στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, η οποία εφάρμοζε ένα πολύ αυστηρό δίκαιο απέναντι σε εκείνους που συλλαμβάνονταν για χρήση ή καλλιέργεια μαριχουάνας.

Πολλά άτομα είχαν οδηγηθεί στις φυλακές, ακόμη και νοικοκυρές, οι οποίες καλλιεργούσαν μαριχουάνα στους κήπους τους διότι προτιμούσαν να καπνίζουν το συγκεκριμένο φυτό και όχι καπνό.

Η απόφαση της κυβέρνησης, η οποία υπερψηφίστηκε από το κοινοβούλιο, έβαλε τέλος στις παραπάνω αγωνίες και επέτρεψε στο Κράτος να απελευθερώσει μεγάλο αριθμό θέσεων στις φυλακές, καθώς «απολύθηκαν» όσοι είχαν φυλακιστεί για χρήση ή καλλιέργεια άνευ εμπορίας.

Η εφαρμογή τουν νέου μέτρου θα ξεκινήσει τον Ιούλιο. Για αρχή, η μαριχουάνα θα πωλείται στα φαρμακεία και οι πολίτες που επιθυμούν να την προμηθευτούν, θα πρέπει να εγγραφούν σε μία ειδική λίστα, ώστε να μην προκληθούν προβλήματα και να υπάρξει ένας έλεγχος. Η τιμή που ορίστηκε είναι στο 1,3 δολάρια το γραμμάριο, ενώ στην παρανομία οι έμποροι ναρκωτικών την διέθεταν έναν 3 δολαρίων το γραμμάριο.


http://www.protothema.gr/world/article/683296/ourougouai-i-proti-hora-pou-boreis-na-kapniseis-eleuthera-marihouana/ 

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg