Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

Θεσσαλονίκη :Η ...βόλτα αγνώστου ονόματος φιδιού στην εγκαταλειμμένη σχεδόν Πλαζ της Αρετσούς του Δήμου Καλαμαριάς


Θεσσαλονίκη: Η ...βόλτα αγνώστου ονόματος φιδιού στην εγκαταλειμμένη σχεδόν Πλαζ της Αρετσούς του Δήμου Καλαμαριάς
Κύριε  Δήμαρχε Θεοδόση Μπακογλίδη του Δήμου Καλαμαριάς....
Θα πρέπει να απαντήσετε στα πολύ σοβαρά ερωτήματα!!
19-5-2017 Καλαμαριά 
Αναψυκτήριο Δήμου Καλαμαριάς
πριν λίγη ώρα...
Η ...βόλτα αγνώστου ονόματος φιδιού στην εγκαταλειμμένη σχεδόν Πλαζ της Αρετσούς του Δήμου Καλαμαριάς  από τους γύρω θάμνους και χόρτα προφανώς προς αναζήτηση νερού στην βρόμικη και άθλια παραλία έγινε επικίνδυνη για τους παραβρισκόμενους στο χώρο για λίγη δροσιά, και ποιό δίπλα μικρά παιδιά στην επίσης εγκαταλειμμένη παιδική χαρά χθες το μεσημέρι !!!
Βέβαια το "επικίνδυνο"; φίδι εξοντώθηκε προς γνώση των υπευθύνων του πρασίνου αλλά προφανώς να υπάρχει και φωλιά!!!
Αρκετά μεγάλο του αγνώστου ονόματος του φιδιού  80...έως 90 εκατοστά!!!!
Και δεν επιτίθεται  αν δεν το πειράξει κάποιος….
Αν όμως δεν το προσέξει και το πατήσει;…
Οι υπεύθυνοι του Δήμου ας μάς πούνε  τα μέτρα πού έχουν πάρει για τους λουόμενους...και αν θα υπάρξουν λουόμενοι σε αυτή την πλαζ την μολυσμένη.
Να σημειώσω (δεν ήταν νερόφιδο) όπως κάποιοι υποστήριξαν!! στο video.
Από εμπειρία ετών το έσπρωξα στο νερό άλλα δεν  κολύμπησε να φύγει..διότι  δεν γνώριζε να κολυμπάει !! είχε  μόνο έξω την κεφαλή να αναπνέει έως κάποιοι το τράβηξαν έξω......

Επιμέλεια-φωταγραφίες  video: 
Παύλος Π Νούνης
 
Επιμέλεια-φωταγραφίες  video: Παύλος Π Νούνης

Σχόλιο του blog :

H απάντηση του ΔΕΤΕΚ Α.Ε. ΟΤΑ του Δήμου Καλαμαριάς
στο ποιό επάνω αρθρο του blog.

detek aeota
Αγαπητέ κ. Νούνη, Διαβάσαμε με ενδιαφέρον τις θέσεις σας για την πλαζ Αρετσούς και θα θέλαμε να σας απαντήσουμε διότι πρέπει να γνωρίζετε ότι εδώ και χρόνια το συγκεκριμένο χώρο τον διαχειρίζεται ο δήμος Καλαμαριάς μαζί με την δημοτική επιχείρηση ΔΕΤΕΚ Α.Ε. ΟΤΑ. η οποία έχει αναλάβει την λειτουργία αναψυκτηρίου μέσα στον χώρο. Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι χαρακτηρίζετε τον χώρο ως «εγκαταλειμμένο» και θέλουμε να γνωρίζετε ότι οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις συντηρούνται, σχεδόν κάθε χρόνο, τόσο από την ίδια την δημοτική επιχείρηση όσο και από τον δήμο Καλαμαριάς με παρεμβάσεις στις κτιριακές εγκαταστάσεις που έχουν να κάνουν όχι μόνο με την βαφή και την καθαριότητα αλλά και με την στήριξη του φέροντα σκελετού ο οποίος, λόγω της θάλασσας, αλλοιώνεται πολύ γρήγορα. Η δημοτική επιχείρηση εδώ και χρόνια μεταφέρει άμμο σχεδόν 30 κυβικών και προσθέτει στην ήδη υπάρχουσα, την οποία συγχρόνως καθαρίζει, με εποχικό προσωπικό που διαθέτει. Αναφορικά με το περιστατικό του φιδιού, το οποίο μάλιστα βρέθηκε «παρά θίν’ αλός», παρ’ ότι ο δήμος και η δημοτική επιχείρηση σε ετήσια βάση τοποθετούν ειδικές παγίδες – δολώματα για ερπετά και τρωκτικά έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για τους επισκέπτες.  Είναι αδύνατον να ελεγχθούν τα 60 στρέμματα έκτασης, η οποία μάλιστα επί της οδού Νικολάου Πλαστήρα γειτνιάζει με άλσος όπου εκεί δυστυχώς έχουν παρουσιαστεί αρκετές φορές τέτοια φαινόμενα. Επίσης η οδός Νικολάου Πλαστήρα κατ’ ουσία είναι εκείνη που χωρίζει 220 στρέμματα του τέως στρατοπέδου Κόδρα στο οποίο επίσης έχουν παρουσιαστεί παρόμοια περιστατικά. Ο δήμος Καλαμαριάς τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα καθαρίζει με τον εξοπλισμό του τόσο την ακτή από τα φύκια που βγάζει η θάλασσα όσο και το πρανές το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την πλαζ. Θέλουμε να σας γνωρίσουμε επίσης  ότι στην πλαζ Αρετσούς όσοι επιλέγουν να κάνουν μπάνιο, το κάνουν με προσωπική τους ευθύνη. Αν, όπως λέτε, έχετε κάνει βόλτα στον χώρο, θα έχετε διαπιστώσει ότι υπάρχουν απαγορευτικές πινακίδες για κολύμβηση και αυτό διότι το λιμενικό δεν έχει χαρακτηρισμένο τον χώρο ως «πλαζ λουομένων» αλλά ως δίαυλο μικρών και μεσαίων σκαφών. 
Αγαπητέ κ. Νούνη είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε
άλλη πληροφορία και διευκρίνιση.

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg

1 σχόλια:

ΔΕΤΕΚ Α.Ε. ΟΤΑ είπε...

Αγαπητέ κ. Νούνη,
Διαβάσαμε με ενδιαφέρον τις θέσεις σας για την πλαζ Αρετσούς και θα θέλαμε να σας απαντήσουμε διότι πρέπει να γνωρίζετε ότι εδώ και χρόνια το συγκεκριμένο χώρο τον διαχειρίζεται ο δήμος Καλαμαριάς μαζί με την δημοτική επιχείρηση ΔΕΤΕΚ Α.Ε. ΟΤΑ. η οποία έχει αναλάβει την λειτουργία αναψυκτηρίου μέσα στον χώρο.
Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι χαρακτηρίζετε τον χώρο ως «εγκαταλειμμένο» και θέλουμε να γνωρίζετε ότι οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις συντηρούνται, σχεδόν κάθε χρόνο, τόσο από την ίδια την δημοτική επιχείρηση όσο και από τον δήμο Καλαμαριάς με παρεμβάσεις στις κτιριακές εγκαταστάσεις που έχουν να κάνουν όχι μόνο με την βαφή και την καθαριότητα αλλά και με την στήριξη του φέροντα σκελετού ο οποίος, λόγω της θάλασσας, αλλοιώνεται πολύ γρήγορα.
Η δημοτική επιχείρηση εδώ και χρόνια μεταφέρει άμμο σχεδόν 30 κυβικών και προσθέτει στην ήδη υπάρχουσα, την οποία συγχρόνως καθαρίζει, με εποχικό προσωπικό που διαθέτει. Αναφορικά με το περιστατικό του φιδιού, το οποίο μάλιστα βρέθηκε «παρά θίν’ αλός», παρ’ ότι ο δήμος και η δημοτική επιχείρηση σε ετήσια βάση τοποθετούν ειδικές παγίδες – δολώματα για ερπετά και τρωκτικά έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για τους επισκέπτες. Είναι αδύνατον να ελεγχθούν τα 60 στρέμματα έκτασης, η οποία μάλιστα επί της οδού Νικολάου Πλαστήρα γειτνιάζει με άλσος όπου εκεί δυστυχώς έχουν παρουσιαστεί αρκετές φορές τέτοια φαινόμενα. Επίσης η οδός Νικολάου Πλαστήρα κατ’ ουσία είναι εκείνη που χωρίζει 220 στρέμματα του τέως στρατοπέδου Κόδρα στο οποίο επίσης έχουν παρουσιαστεί παρόμοια περιστατικά.
Ο δήμος Καλαμαριάς τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα καθαρίζει με τον εξοπλισμό του τόσο την ακτή από τα φύκια που βγάζει η θάλασσα όσο και το πρανές το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την πλαζ.
Θέλουμε να σας γνωρίσουμε επίσης ότι στην πλαζ Αρετσούς όσοι επιλέγουν να κάνουν μπάνιο, το κάνουν με προσωπική τους ευθύνη. Αν, όπως λέτε, έχετε κάνει βόλτα στον χώρο, θα έχετε διαπιστώσει ότι υπάρχουν απαγορευτικές πινακίδες για κολύμβηση και αυτό διότι το λιμενικό δεν έχει χαρακτηρισμένο τον χώρο ως «πλαζ λουομένων» αλλά ως δίαυλο μικρών και μεσαίων σκαφών.
Αγαπητέ κ. Νούνη είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία και διευκρίνιση.

ΔΕΤΕΚ Α.Ε. ΟΤΑ