Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Οι Λονδρέζοι πενθούν για τα θύματα της επίθεσης

Οι Λονδρέζοι πενθούν για τα θύματα της επίθεσης

Από το βράδυ της Δευτέρας οι Λονδρέζοι συγκεντρώθηκαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης στη Γέφυρα του Λονδίνου, ενώ υποσχέθηκαν ότι δεν θα επιτρέψουν να τους διχάσουν οι εξτρεμιστές.

Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Βρετανίας Σαντίκ Καν υπογράμμισε ότι οι τρομοκράτες είναι καταδικασμένοι σε αποτυχία.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στις όχθες του ποταμού Τάμεση για να πενθήσουν για όσους χάθηκαν, σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου τρεις άνδρες έπεσαν με το βαν που επέβαιναν πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου προτού μαχαιρώσουν άλλους πολίτες. Ο απολογισμός της επίθεσης το βράδυ του Σαββάτου είναι 7 νεκροί.

«Ήθελα να έρθω εδώ για να αισθανθώ την αλληλεγγύη και να εκφράσω τη συντροφικότητά μου» δήλωσε η Τζορτζίνα Χικς, κάτοικος της περιοχής.

«Η πόλη ανέκαμψε απίστευτα. Μόλις η γέφυρα άνοιξε και πάλι σήμερα το πρωί, ο κόσμος συνέχισε απλά τον δρόμο του» είπε.Άνθρωποι κάθε ηλικίας αψήφησαν τη βροχή για να αποτίσουν φόρο τιμής, πολλοί δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους όταν τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

Την ίδια ώρα, οι πολίτες κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «το μίσος δεν θα μας διχάσει» και «αντισταθείτε στον ρατσισμό».

Ο Σαντίκ Καν, ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος μιας μεγάλης δυτικής πρωτεύουσας, επισήμανε από την πλευρά του ότι οι ισλαμιστές εξτρεμιστές που στοχοθέτησαν αμάχους σε μπαρ κι εστιατόρια είναι άθλιοι και η πόλη θα παραμείνει δυνατή ενώπιον της επίθεσης.

«Το Λονδίνο θα επιδείξει περιφρόνηση σε αυτή τη δειλή επίθεση εναντίον της πόλης μας, οι πολίτες μας, οι αξίες μας και ο δικός μας τρόπος ζωής» τόνισε σε μια ομιλία που εκφώνησε.

«Ως δήμαρχος του Λονδίνου θέλω να στείλω ένα σαφές μήνυμα στους άρρωστους και σατανικούς εξτρεμιστές που διαπράττουν τέτοια ειδεχθή εγκλήματα».

«Θα σας νικήσουμε. Δεν θα νικήσετε εσείς» υπογράμμισε.
Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017


http://www.zougla.gr/kosmos/article/i-londrezi-pen8oun-gia-ta-8imata-tis-epi8esis 

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg