Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017

Οι κάμερες «έπιασαν» τον δολοφόνο της 32χρονης Δώρας

oi-kameres-epiasan-ton-dolofono-tis-32xronis-dwras

Θέμα χρόνου είναι πλέον, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η εξιχνίαση της δολοφονίας της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη.

εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, που διαπράχθηκε με ιδιαίτερη αγριότητα στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Η αστυνομία, που είναι στα ίχνη του δράστη, έχει την εικόνα του από κάμερες επιχειρήσεων, που βρίσκονται απέναντι από το κοιμητήριο. Το πιθανότερο, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές, είναι μετά την άγρια δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη, με 14 μαχαιριές, ο δράστης να μην έφυγε από την κύρια είσοδο, αλλά από άλλο σημείο του κοιμητηρίου.
Το στίγμα του κινητού της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε στην Ομόνοια, όπου εστιάζονται πλέον οι αστυνομικές έρευνες. Είναι πολύ πιθανό ο δολοφόνος να έδωσε το κινητό της γυναίκας σε κάποιον κλεπταποδόχο, ο οποίος βρίσκεται στη συγκεκριμένη περιοχή.
Η πιθανότερη εκδοχή, όπως έχουν τονίσει, εδώ και ημέρες, έμπειροι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, αφού δεν προέκυψε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος ατόμου του περιβάλλοντος της 32χρονης, είναι η ληστεία μετά φόνου.

 Το κινητό "δούλεψε" για λίγα δευτερόλεπτα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Έθνος" το εξαφανισμένο κινητό τηλέφωνο άνοιξε λίγες ώρες μετά τον άγριο φόνο στο νεκροταφείο του Γαλατσίου. Στη συνέχεια όμως το σήμα έπαψε να εκπέμπεται και έκτοτε τα ίχνη της συσκευής χάθηκαν.
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες το κατέστρεψαν. Οι Αρχές πλέον έχουν σχεδόν αποκλειστικά επικεντρωθεί στο ενδεχόμενο της ληστείας. Το γεγονός ότι το τελευταίο στίγμα του κινητού της 32χρονης ήταν η οδός Μενάνδρου, δηλαδή ένας δρόμος που αποτελεί κατά καιρούς κέντρο κλεμμένων αντικειμένων, κατευθύνει προς το σενάριο της ληστείας.
Επιπλέον, στο σημείο της δολοφονίας δεν βρέθηκε η τσάντα της κοπέλας, παρά τις αστυνομικές έρευνες σε μεγάλη περίμετρο. Σύμφωνα με μαρτυρίες αλλά και οπτικό υλικό η Δώρα Ζέμπερη είχε την τσάντα μαζί της.
Η Αστυνομία "σαρώνει" την περιοχή της Ομόνοιας και προσπαθεί να βρει τον δολοφόνο ανάμεσα σε άτομα που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για αρπαγές τσαντών, κλοπές πεζών, σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος γυναικών και βίαιες ληστείες δρόμου. Έχουν γίνει και προσαγωγές αλλά δεν έχει προκύψει κάτι.

Μυστήριο παραμένει το μένος του δράστη

Ένα μόνο στοιχείο προβληματίζει τους έμπειρους αστυνομικούς της Δίωξης Εγκλημάτων. Το μίσος που έδειξε ο δράστης απέναντι στην 32χρονη, την οποία μαχαίρωσε 14 φορές. Το «γιατί» δηλαδή έδειξε τόση μανία απέναντι σε έναν άνθρωπο που ήθελε να του αρπάξει την τσάντα. Εκτιμάται ότι ίσως ήταν ένας συνδυασμός σεξουαλικής επίθεσης και ληστείας.
http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/oi-kameres-epiasan-ton-dolofono-tis-32xronis-dwras

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg