Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017

Ολόκληρος ο διάλογος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Γιάννη Αμανατίδη

Το ντοκουμένο που αποκαλύπτει πώς έγινε το «διπλωματικό επεισόδιο» με Ερντογάν στην Κομοτηνή - Ολόκληρος ο διάλογος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Γιάννη Αμανατίδη


Το ντοκουμένο που αποκαλύπτει πώς έγινε το «διπλωματικό επεισόδιο» με Ερντογάν στην Κομοτηνή

 

Ένα βίντεο- ντοκομέντο με ολόκληρο το διάλογο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Γιάννη Αμανατίδη στην Κομοτηνή φέρνει στη δημοσιότητα ο Σκάι, το οποίο και επιβεβαιώνει πως όντως υπήρξε διπλωματικό επεισόδιο λίγο πριν την την ομιλία του Τούρκου προέδρου σε μειονοτικό σχολείο της περιοχής. 
Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, ο Ερντογάν αποφάσισε την τελευταία στιγμή να μην ακολουθήσει το πρόγραμμα και να μιλήσει στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στο προαύλιο του σχολείου και όχι στους μαθητές που βρίσκονταν στις αίθουσες. Ο Γ. Αμανατίδης που συνόδευε τον Τούρκο πρόεδρο αιφνιδιάστηκε με την κίνηση, σημειώνοντας πως αυτό δεν ήταν κάτι συμφωνημένο.   
Ο διάλογος ανάμεσα στον Πρόεδρο της Τουρκίας και τον υφυπουργό Εξωτερικών:   
- Γ. Αμανατίδης: «Σας περιμένουν (στις αίθουσες) δύο τμήματα παιδιών για να μιλήσετε στα παιδιά που κάνουν μάθημα». 
-Διερμηνέας Ερντογάν: Υπάρχει ένα σύστημα ήχου; (μικροφωνική εγκατάσταση) Υπάρχει πρόβλημα;
- Γ. Αμανατίδης: «Κύριε πρόεδρε, είναι αυτό που είχαμε συμφωνήσει και για λόγους ασφαλείας. Αν θέλετε να κάνετε χαιρετισμό μπορείτε από τα μικρόφωνα του σχολείου που υπάρχουν μέσα».
- Διερμηνέας Ερντογάν: «Δεν μπορεί να πάρει το μικρόφωνο από μέσα και να βγει εδώ να μιλήσει;»
- Γ. Αμανατίδης: «Δεν ξέρω αν είναι εύκολο αυτό. Απλώς θα με αφήσετε και εμένα να πω δύο λόγια μετά από εσάς».   
Να σημειωθεί πως ο υφυπουργός Εξωτερικών τελικά δεν τοποθετήθηκε μετά τον Ερντογάν αλλά αρκέστηκε στον να τον προλογίσει.

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg