Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017

Μια καταπληκτική επιχειρηματίας με πολλές διακρίσεις στο χώρο της Εστίασης που διαπρέπει χρόνια στην Κολωνία Γερμανίας από την Πρώτη Σερρών!!!! Συγχαρητήρια Τούλα μου….

Κολωνία: Ελληνίδες μετανάστριες που διδάσκουν μέσα από τη δουλειά τους τη Φιλία, την Αλληλεγγύη και την Αγάπη


Από δεξιά πρώτη Τούλα Αθανασίου-ΚαπουράκηΣχόλιο του blog :
Μια καταπληκτική επιχειρηματίας με πολλές διακρίσεις στο χώρο της
Εστίασης που διαπρέπει χρόνια στην Κολωνία Γερμανίας
από την Πρώτη Σερρών!!!!
Συγχαρητήρια Τούλα μου….
…Ευτυχισμένη και με καμάρι η Τούλα Αθανασίου-Καπουράκη
κρατά την τοπική εφημερίδα της Κολωνίας ως έπαθλο για το
Δισέλιδο  αφιέρωμα σε εκείνη και τον σύζυγο της που έφυγε
από την ζωή 2 χρόνια πριν ο αγαπητός της ΤΕΟ και αγαπημένος
όλων μας στην οικογένεια που είχαμε  την τύχη να τον
γνωρίσουμε….
Και να βρισκόμαστε από κοντά κάθε φορά που ερχόντουσαν
Στην Καβάλα, στην Νικήσιανη, στην Κορμίστα……
Αιωνία η μνήμη του…
Άξιες  οι  φίλες της που συνεργάζεται χρόνια μαζί τους…..
Παύλος Π. Νούνης
 

Κολωνία: Ελληνίδες μετανάστριες που διδάσκουν μέσα από 

τη δουλειά τους τη Φιλία, την Αλληλεγγύη και την Αγάπη

Μια ιστορία που θα μπορούσε να πει κανείς ότι – κατά την προ-χριστουγεννιάτικη εποχή που διανύουμε -διδάσκει με έναν κάπως διαφορετικό τρόπο τη Φιλία, την Αλληλεγγύη και την Αγάπη! Μια ιστορία με τρεις φίλες που δίνει το δικό της μήνυμα…

Τούλα Αθανασίου-Καπουράκη 


Πριν από δύο χρόνια, η 66χρονη κυρία Τούλα έχασε από καρκίνο στο πάγκρεας τον σύζυγό της Τέο. Στην αρχή όλα έδειχναν ότι το μαγαζί που διατηρούσαν στην οδό Höninger Weg στη περιοχή Zollstock (κοντά στην Κολωνία) θα έκλεινε.

Τώρα η κυρία Τούλα κάθεται στο σκαμπό του “Mythos-Grill” της, και πίνοντας καφέ χαμογελά στην φωτογραφία του συζύγου της και λέει: “Όταν είμαι μόνη, μιλάω μαζί του και του λέω τα πάντα“. Οι φίλες της κυρίας Τούλας κατάφεραν όχι μόνο να της συμπαρασταθούν στις δύσκολες στιγμές που περνούσε αλλά την ενθάρρυναν και την υποστήριξαν με το παραπάνω στο να συνεχίσει την επιχείρηση.


Οι δύο φίλες της κ. Τούλας, η 66χρονη Ελένη και η 62χρονη Irina, αντί να σκεφτούν τη συνταξιοδότηση και την ξεκούρασή τους, την βοηθούν στο ελληνικό εστιατόριο. Τις ενώνει αυτό που λέμε «φιλότιμο», λέει η Τούλα.

Η Ελένη και η Τούλα, γνωρίστηκαν όταν ήταν 17 ετών. “Τότε πηγαίναμε μία φορά την εβδομάδα στη Μητρόπολη στην οδό Ebertplatz, επειδή εκεί παίζονταν ελληνικές ταινίες“, λέει η η κυρία Ελένη.

Η Irina από την Ρωσία, είναι η πιο αξιόπιστη ανάμεσα στις τρεις κυρίες. Κάθε μέρα μετακινείται από το Bergheim στη Κολωνία. “Είναι για μένα σαν η μεγάλη αδελφή που δεν είχα ποτέ“, λέει η κ. Τούλα.

Αν όλα είχαν γίνει σύμφωνα με τα αρχικά σχέδιά τους, η κ. Τούλα θα έπρεπε να βρισκόταν τώρα στη Βόρεια Ελλάδα. Μέχρι το 1990 λειτουργούσαν το “Haus Dörper” στη λεωφόρο Neuenhöfer, και στη συνέχεια μέχρι και το 1999 το εστιατόριο “Schwarzbrenner” στο Longerich. 
Τότε θέλαμε να γυρίσουμε στη πατρίδα. Όμως, το σπίτι μου είναι εκεί όπου είναι η οικογένεια και έτσι έμεινα στη Γερμανία“, λέει η κ. Τούλα, που έχει έξι παιδιά και έντεκα εγγόνια.
http://www.allesgr.de/nea/147337/kolonia-ellinides-metanastries-pou-didaskoun-mesa-apo-ti-doulia-tous-ti-filia-tin-allilengyi-ke-tin-agapi.html 


Toula Kapouraki
https://m.facebook.com/photo.php?fbid=10214482118669338&id=1310904989&set=p.10214482118669338

So proud of my dear Toula and her team. She is a power woman and she definitely deserves the attention she got from the local newspaper. A whole page was dedicated to her team working hard after the loss of her husband. I admire her passion for this job and people in general 😌She makes me proud to be a woman 😊💪🏼love you @kapouraki
Ich bin so stolz auf dich und dein Frauenteam, liebste Toula! Sie ist eine Powerfrau und hat die Aufmerksamkeit der Zeitung mehr als verdient. Eine ganze Seite wurde dem hart arbeitendem Team gewidmet in Ehren an den verstorbenen Mann, Theo. Ich bewundere deine Leidenschaft und Liebe zum Beruf und den Menschen allgemein. Kommt vorbei und ihr werdet die Liebe selbst spüren und verstehen was ich meine 🙂😋❤️
Επιμέλεια : Παύλος Π. Νούνης

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg