Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2018

Βηθλεέμ: Επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο που μετέφερε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Βηθλεέμ: Επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο που μετέφερε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων | Newsit.gr

Χάος λίγο πριν από την λειτουργία των Θεοφανείων στη Βηθλεέμ - Πιστοί επιτέθηκαν στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ' - Το μένος και η οργή ήταν τόσο έντονα που κατάφεραν να σπάσουν τα τζάμια τριών αυτοκινήτων από την συνοδεία του - Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι έχουν εξοργιστεί μετά την απόφαση του να πουλήσει "φιλέτα" γης σε Εβραίους επενδυτές - Οι εκκλησιαστικές Αρχές μιλούν για "αναγκαίο κακό" καθώς θέλουν να ξεπληρώσουν το χρέος τους - Πρωτοφανούς αγριότητας εικόνες σε μία από τις μεγαλύτερες γιορτές του Χριστιανισμού

Ένας εξαγριωμένος όχλος επιτέθηκε με πέτρες και μπουκάλια στο αυτοκίνητο του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου Γ΄ την ώρα που προσερχόταν για την λειτουργία των Θεοφανείων στη Βηθλεέμ.

Οργή και βία

Οι διαδηλωτές, που διαμαρτύρονται για την απόφαση του πατριαρχείου να πουλήσει γη σε εβραϊκές κοινότητες, επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο πετώντας μπουκάλια και πέτρες.


Μάλιστα, η οργή ξεχείλιζε τόσο που κάποιοι δεν δίσταζαν να χτυπήσουν το πολυτελές όχημα με τα γυμνά τους χέρια, φωνάζοντας του «Προδότη, Προδότη»! Οι παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας έσπευσαν και τους απομάκρυναν.
Τριών αυτοκινήτων από το κονβόι, αλλά όχι εκείνου που μετέφερε τον πατριάρχη, έσπασαν τα τζάμια.

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων πούλησε «φιλέτα» γης σε Εβραίους και προκάλεσε σάλο

Όπως σχολιάζει το Reuters, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αποτελεί έναν εκ των σημαντικότερων ιδιοκτητών γης στους Αγίους Τόπους και τα τελευταία χρόνια έχει δεχτεί επικρίσεις τόσο από Ισραηλινούς, όσο κι από Παλαιστινίους μετά την απόφαση του να πουλήσει «φιλέτα» γης σε επενδυτές.
Ο διαδηλωτής Ελιέφ Σαγέχ είπε: «Αυτό που συνέβη σήμερα είναι ένα μήνυμα προς την Παλαιστινιακή Αρχή και την Ιορδανία ότι δεν θα επιτρέψουμε αυτός ο προδότης να παραμείνει στην Εκκλησία».
Οι εκκλησιαστικές αρχές έχουν δηλώσει ότι είναι αναγκαία η πώληση γης προκειμένου να αποπληρωθεί το χρέος το οποίο έχει συσσωρευθεί με την πάροδο των χρόνων. Μέχρι σήμερα η εκκλησία μίσθωνε τη γη σε κατοίκους με μακροπρόθεσμα συμβόλαια.
Κάποιοι ισραηλινοί βουλευτές επιχειρούν να μπλοκάρουν τις συμφωνίες φοβούμενοι ότι μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των ακινήτων. Οι Παλαιστίνιοι αντιτίθενται στην πώληση γης σε εβραϊκές και ισραηλινές κοινότητες και το θεωρούν προδοσία.
Οι διαδηλωτές ήταν χριστιανοί από την Βηθλεέμ, την Ναζαρέτ και άλλες πόλεις εντός του Ισραήλ

Θυμός και αποτροπιασμός στην Αθήνα

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, στην Αθήνα, η επίθεση εναντίον της αυτοκινητοπομπής που μετέφερε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄ αντιμετωπίστηκε με θυμό και αποτροπιασμό. Επίθεση δέχθηκε επίσης ελληνικό διπλωματικό αυτοκίνητο και οι παλαιστινιακές αρχές όφειλαν να προστατέψουν την πομπή πράγμα που δεν έκαναν.
Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες από Reuters και ΑΠΕ – ΜΠΕ
http://www.newsit.gr/kosmos/vithleem-epitethikan-sto-aytokinito-pou-metefere-ton-patriarxi-ierosolymon/2349111/ 

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg