Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018

Novartis: Απασφάλισε ο Βενιζέλος! «Καλαμπούρια, εξευτελίζουν την Δημοκρατία»!

Novartis: Απασφάλισε ο Βενιζέλος! «Καλαμπούρια, εξευτελίζουν την Δημοκρατία»! | Newsit.gr

Στο "φως" της δημοσιότητας τα πρώτα στοιχεία από την δικογραφία της Novartis! - Τις πληροφορίες έδωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Ευάγγελος Βενιζέλος - Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είδε όσα αναφέρει η δικογραφία, που φυλάσσεται στην αίθουσα 131 της Βουλής και μπορούν να την δουν μόνο βουλευτές και μόνο... εκεί! - Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση - Τόνισε πως η υπόθεση αυτή μας γυρνάει πίσω στο 1989, στα Pampers και στον Μαμανέα - Ο κ. Βενιζέλος αποκάλυψε και μια... ανατροπή σχετικά με την "προστασία" των μαρτύρων! "Φέρτε τους στη Βουλή"!

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε την δυνατότητα να διαβάσει την δικογραφία για το σκάνδαλο της Novartis. Μετά την ανάγνωσή της, εμφανίστηκε επιθετικός. Συγκεκριμένα χαρακτήρισε τα όσα έχουν γίνει «θεσμικά καλαμπούρια«! Αλλά και ότι «εξευτελίζουν την κοινοβουλευτική Δημοκρατία«.
Να υπενθυμίσουμε εδώ πως Σστην Βουλή διαβιβάστηκε σήμερα, Τρίτη 06.02.2018, η δικογραφία για την υπόθεση. Η οποία, όπως ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, θα φυλάσσεται στην αίθουσα 131 στον πρώτο όροφο της Βουλής. Η δικογραφία, στην οποία αναφέρονται τα ονόματα δυο πρώην πρωθυπουργών και 8 πρώην υπουργών θα μπορεί να είναι προσβάσιμη μόνο για βουλευτές και μόνο στον συγκεκριμένο χώρο.
Ένας από τους πρώτους που τη διάβασαν ήταν και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στα ονόματα των πολιτικών που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Εξερχόμενος της αίθουσας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες και εμφανίστηκε απόλυτος: Συγκεκριμένα ως προς τη σοβαρότητα της υπόθεσης, την οποία χαρακτήρισε «θεσμικό καλαμπούρι«!
Φυσικά μια άποψη εκ διαμέτρου αντίθετη με όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση. Κι εδώ να υπενθυμίσουμε πως χθες, Δευτέρα 05.02.2018, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά την ενημέρωση στον πρωθυπουργό, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαισούνης είχε χαρακτηρίσει την υπόθεση Novartis ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο στα ελληνικά χρονικά»…

Αυτά αποκάλυψε ο Βενιζέλος για την Novartis

Σύμφωνα πάντα με τον κύριο Βενιζέλο, αυτό που διαπίστωσε, είναι το εξής: Ότι κανένας από όλους τους μάρτυρες που κατέθεσαν δεν είχε αναφερθεί σε οτιδήποτε που αφορά δωροδοκία σχετικά με τη Novartis.
Παρά μόνο τρεις μάρτυρες τους οποίους η Εισαγγελία τους παρείχε προστασία. Με αποτέλεσμα να μη μπορεί να διακριβωθεί από την ανάγνωση της δικογραφίας, ποιοι είναι αυτοί.
Επεσήμανε ότι η πρώτη από τις ανώνυμες καταθέσεις έγινε τον Νοέμβριο του 2017. Δόθηκε τμηματικά στους Εισαγγελείς, με τελευταία κατάθεσηγ του μάρτυρα στις 4 Φεβρουαρίου του 2018. Οι άλλες δύο ξεκίνησαν πολύ αργότερα να δίνονται και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2018 και ολοκληρώθηκαν επίσης στις 4 Φεβρουαρίου του 2018.
Συνεπώς ο κ. Βενιζέλος συμπέρανε πως τα όσα αναγράφονταν τόσο καιρό, πριν οι μάρτυρες δώσουν καταθέσεις και φερόντουσαν ότι είχαν κατατεθεί, προκύπτει ότι δεν είχε γίνει καμία κατάθεση. Ο κ. Βενιζέλος, ερωτηθείς για το ποιος φέρεται ότι έκανε τις δωροδοκίες των πολιτικών, σύμφωνα με τους τρεις μάρτυρες, είπε ότι έχει κατονομαστεί ο κύριος Φρουζής, που είναι στέλεχος της Novartis.

Έτσι… μεταφέρονταν οι μίζες!

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Βενιζέλο, οι όποιες δωροδοκίες έχουν γίνει, έγιναν με μετρητά. Τα οποία μεταφέρθηκαν με τσάντες Samsonite ή σε φακέλους. Ή μέσω εταιρειών διαφήμισης, ή εταιρειών που απασχολούν δημοσιογράφους και διοργανώνουν συνέδρια.
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτηριστικά και για να δώσει μία εικόνα σε σχέση με όσα διάβασε, είπε: Ένας μάρτυρας έχει καταθέσει πως ο Φρουζής είχε δωδοροκήσει για τα εμβόλια της γρίπης τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος παραπλάνησε τον τότε πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή (!).

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επίσης, αναφερόμενος για την κατηγορία σε βάρος του, τόνισε ότι προστατευόμενος μάρτυρας φέρεται να είπε ότι εφόσον δωροδοκήθηκε από την εταιρεία ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος και στον ΕΟΦ ο τότε πρόεδρός του, κύριος Λυντζέρης, προφανώς δωροδοκήθηκε και ο κύριος Βενιζέλος. Κάτι που σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δείχνει πως η προσωπική εμπλοκή του δεν ευσταθεί.

«Φέρτε τους μάρτυρες στη Βουλή»!

Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ακόμη ότι η προστασία μαρτύρων αφορά μόνο την κατάθεσή τους στην Εισαγγελία. Και δεν δεσμεύει τη Βουλή. «Σε περίπτωση που γίνει προκαταρκτική εξέταση, οι τρεις αυτοί μάρτυρες θα πρέπει να εμφανιστούν να καταθέσουν. Δεν κινδυνεύει η ζωή τους γιατί κατονομάζουν τρομοκρατία και θα πρέπει να κριθεί η αξιοπιστία τους«.
Από τη δικογραφία έχουν σβηστεί χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να τους ταυτοποιήσουν. Από όσα καταθέτουν, όμως, φαίνεται ότι δεν είναι οδηγοί ή κάποιοι που μετέφεραν χρήματα. Αλλά στελέχη που γνωρίζουν θέματα γύρω από φάρμακα, σκευάσματα και οργανωτικά της επιχείρησης.
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατέληξε λέγοντας ότι η υπόθεση αυτή μας γυρίζει πίσω στο 1989, στα Pampers και στον Μαμανέα.
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Υπόθεση Novartis: Ίλιγγος από τις μίζες – 60 εκατομμύρια στις τσέπες πολιτικών και μη προσώπων σύμφωνα με τους μάρτυρες | Newsit.gr

Υπόθεση Novartis: Ίλιγγος από τις μίζες – 60 εκατομμύρια στις τσέπες πολιτικών και μη προσώπων σύμφωνα με τους μάρτυρες

Η ζημία στο Δημόσιο μόνο από την υπόθεση Novartis αγγίζει τα 3 δις ευρώ - Συνολικά από την αγορά φαρμάκων φέρεται να αγγίζει το ιλλιγγιώδες ποσό των 23 δις από το 2000 έως 2015 - Μίζες 40 εκατομμυρίων ευρώ φέρεται να δόθηκαν για την γνωστή υπόθεση των εμβολίων γρίπης

Ζαλίζουν οι μίζες στην υπόθεση της Novartis που κατά πληροφορίες προκύπτουν από τις «αξιόπιστες» σύμφωνα με δικαστικές πηγές καταθέσεις τριών προστευευόμενων μαρτύρων.
Μίζες περιπου 50 εκατομμυρίων ευρώ φέρονται να μπήκαν στις τσέπες πολιτικών προσώπων σύμφωνα με τους μάρτυρες.
Τα χρήματα αυτά φέρεται να δόθηκαν σε μετρητά προκειμένου η φαρμακοβιομηχανία να κυριαρχήσει στην ελληνική αγορά και τα φάρμακα της να εγκρίνονται κατά προτεραιότητα.
Τα περισσότερα χρήματα ποσό 40 εκατομμύρια ευρώ φέρεται να δόθηκαν για την γνωστή υπόθεση των εμβολίων γρίπης.

Πάνω από 30 οι αποδέκτες του «μαύρου χρήματος» στην υπόθεση Novartis

Οι αποδέκτες του μαύρου χρήματος φτάνουν τους 30 μεταξύ των οποίων περίπου πέντε πρώην γ.γ υπουργείων, μέλη επιτροπών, διοικητές δημοσίων οργανισμών και σύμβουλοι οι οποίοι φέρονται να μοιράστηκαν μαζί με τους πολιτικούς περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ.

Ζημία 3 δισ ευρώ από την υπόθεση Novartis

Η ζημία που εκτιμάται οτι προκλήθηκε στο Δημόσιο μόνο από την υπόθεση Novartis αγγίζει τα 3 δις ευρώ. Συνολικά, από την αγορά φαρμάκων φέρεται να αγγίζει το ιλλιγγιώδες ποσό των 23 δισ από το 2000 έως 2015.
Συνολικά έχουν καταθέσει περίπου 20 μάρτυρες. Περιγράφουν τις πρακτικές που υιοθετήθηκαν προκειμένου να επιτευχθεί προνομιακή τιμολόγηση, έγκριση ακόμα και καθυστέρηση έγκρισης φαρμάκων άλλων εταιριών. Πρώτα στη λίστα ήταν τα φάρμακα για περιπτώσεις καρκίνου.
Το μεγαλύτερο πάρτι γινόταν πριν την υπαγωγή της χώρας στο καθεστώς των μνημονίων σύμφωνα με τους προστατευόμενους μάρτυρες. Είναι χαρακτηριστικό οτι ενώ το 2000 η Ελλάδα δαπανούσε 0,1 έως 0,2 πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε για τα φάρμακα μέχρι το 2009-2010 το ποσοστό είχε διπλασιαστεί.
Η έρευνα συνεχίζεται και για άλλα πρόσωπα ανάμεσα τους και οι γιατροί. Αναμένονται τα αποτελέσματα από τράπεζες μετά το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών εμπλεκομένων

https://www.newsit.gr/politikh/novartis-apasfalise-o-venizelos-kalampouria-ekseytelizoun-tin-dimokratia/2408622/ 
 

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg