Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018

Οι ΗΠΑ στέλνουν το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman στη Μεσόγειο

oi-ipa-stelnoun-to-aeroplanoforo-uss-harry-s-truman-sti-mesogeio
Το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman σαλπάρει για τη Μεσόγειο την Τετάρτη μαζί με ακόμη επτά αμερικανικά πολεμικά πλοία.
Το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman σαλπάρει για τη Μεσόγειο την Τετάρτη μαζί με ακόμη επτά αμερικανικά πολεμικά πλοία. Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο μεταφέρει 60 πυραύλους τύπου Τόμαχοκ.

Μαζί με το USS Harry S. Truman, που μεταφέρει 6.500 ναύτες, θα πλέουν και τα πολεμικά πλοία USS Arleigh Burke, USS Bulkeley, USS Forrest Sherman και USS Farragut, καθώς και το καταδρομικό USS Normandy.
More military options for Syria deploying to Med: USS Harry Truman strike group sets sail Wednesday from Norfolk along with seven warships each armed with dozens of cruise missiles. Truman launched jets to strike ISIS from Med in 2016.

Την αποστολή θα συνοδεύει η γερμανική φρεγάτα FGS Hessen. Σύμφωνα με το RT, το USS Harry S. Truman θα αντικαταστήσει το USS Theodore Roosevelt και τον στόλο που το συνοδεύει, καθώς ολοκληρώθηκε η τετράμηνη αποστολή τους στη Μέση Ανατολή.
Tο αντιτορπιλικό USS Donald Cook απέπλευσε από την Κύπρο και πλέει προς την ανατολική Μεσόγειο.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η επιχείρηση γίνεται για "λόγους θαλάσσιας ασφάλειας σε συνεργασία με εταίρους και συμμάχους των ΗΠΑ", ενώ αποσκοπεί στο να "ενισχύσει τη συνεργασία στην ασφάλεια, ενώ θα προωθήσει τη ναυτική παρουσία σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή".
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, το "Harry S. Truman" θα αντικαταστήσει το αεροπλανοφόρο "USS Theodore Roosevelt" και τον στόλο που το συνοδεύει, που ολοκλήρωσε την τετράμηνη αποστολή του στη Μέση Ανατολή, τον προηγούμενο μήνα.
http://www.thetoc.gr/diethni/article/oi-ipa-stelnoun-to-aeroplanoforo-uss-harry-s-truman-sti-mesogeio 

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg