Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018

ΕΕ: Παραμένει το «ΠΓΔΜ» ως την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας

ee-pgdm-to-onoma-mexri-tin-pliri-efarmogi-tis-sumfwnias
«Στην επίσημη επικοινωνία μας, θα εξακολουθούμε να αναφερόμαστε στη χώρα αυτή ως πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», τονίζεται από τις Βρυξέλλες.

Μέχρι την επικύρωσή της συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων τόσο οι ευρωπαϊκοί θεσμοί όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τον όρο πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, όπως δήλωσε σήμερα η Μάγια Κοτσίγιαντσιτς, εκπρόσωπος της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι.
Όπως ανέφερε: «Η συμφωνία υπεγράφη, όμως υπάρχουν ακόμα κάποια βήματα που πρέπει να γίνουν μέχρι την ολοκλήρωσή της. Στην επίσημη επικοινωνία μας, θα εξακολουθούμε να αναφερόμαστε στη χώρα αυτή ως πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και αυτό κάνουμε σε όλες τις ανακοινώσεις μας μέχρι τώρα. Μέχρι την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας και από τις δύο πλευρές, θα συνεχίσουμε να αναφερόμαστε στην εν λόγω χώρα με το όνομα πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, που είναι και το όνομα με το οποίο εντάχθηκε στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών».
Φωτογραφία: Αρχείο
http://www.thetoc.gr/politiki/article/ee-pgdm-to-onoma-mexri-tin-pliri-efarmogi-tis-sumfwnias 

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg