Το δικό μου κανάλι

Το δικό μου κανάλι
You tube

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

ΠΡΩΤΗ ΣΕΡΡΩΝ : ΚΆΛΕΣΜΑ - ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΤΟΥ ΥΠΟΨ. ΔΗΜΆΡΧΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΊΠΟΛΗΣ ΓΕΩΡΓΊΟΥ ΓΆΛΛΟΥΕπειδή η εφημερίδα του χωριού μας "Νέα του Δήμου Πρώτης" δεν είχε αρκετό χώρο για να δημοσιεύσει τις βασικές αρχές λειτουργίας και το βιογραφικό μαζί με την επιστολή μου, με την οποία δηλώνω πρώτη φορά την υποψηφιότητά μου ως Δήμαρχος Αμφίπολης, δημοσιεύω εδώ ολόκληρη την επιστολή μαζί με τις αρχές λειτουργίας του συνδυασμού και του Δήμου, καθώς και ένα σύντομο βιογραφικό μου. Απευθύνομαι σε σας, τους συγχωριανούς μου, γιατί θεώρησα υποχρέωση και τιμή μου να ξεκινήσω αυτό το κάλεσμα για την αναβίωση του Δήμου μας από τον τόπο καταγωγής μου.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΛΛΟΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος Αμφίπολης

"Για να ξαναζήσει ο τόπος μας"

"Η Πρώτη οφείλει να συμβάλει στο να εκλεγεί ένας αποδεδειγμένα ικανός Δήμαρχος, που θα λειτουργεί αποτελεσματικά για όλους τους δημότες και για όλα τα χωριά"

Αγαπητοί συγχωριανοί,
σε λίγους μήνες το χωριό μας θα κληθεί να εκλέξει μαζί με τα άλλα χωριά τη νέα δημοτική αρχή του Δήμου Αμφίπολης. Στις προηγούμενες εκλογές οι δημότες της Πρώτης διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην εκλογή Δημάρχου και συνέβαλαν στο να εκλεγούν Δήμαρχοι από άλλα χωριά, δείχνοντας έμπρακτα τη θέλησή τους να βοηθήσουνε το Δήμο να προχωρήσει ενωμένος, τείνοντας χέρι φιλίας προς αυτά. Δυστυχώς, αυτή η προσπάθεια δεν απέδωσε τα αναμενόμενα καθώς και στις δύο προηγούμενες δημαρχιακές θητείες ο κόσμος του δήμου συνολικά απογοητεύτηκε από την απόδοση των δημοτικών αρχών.
Οφείλουμε αυτήν τη φορά να είμαστε πιο προσεκτικοί και να εκλέξουμε ένα Δήμαρχο, με βασικό κριτήριο την ικανότητά του, την εντιμότητά του και την προσφορά στον τόπο. Ο επόμενος Δήμαρχος θα πρέπει να μπορεί να τιμήσει τη ψήφο μας και να νοιαστεί και για το χωριό μας, γιατί η Πρώτη είναι ένα μεγάλο και ιστορικό χωριό. Πιστεύω όμως ότι έχει ένα χρέος και μια ευθύνη προς τα υπόλοιπα χωριά του Δήμου: να συμβάλει στην εκλογή ενός ικανού Δημάρχου που θα τα κάνει να ζωντανέψουν. Κερδύλλια, Αμφίπολη, Μεσολακκιά, Παλαιοκώμη, Νέα Φυλή, Μικρό Σούλι, Ροδολίβος, Δόμιρος, Πρώτη, Αγγίστα, Βιτάστα, Νέα Μπάφρα, Ηλιοκώμη, Κορμίστα και Συμβολή μπορούν ενωμένα και βασισμένα στις δικές τους δυνάμεις να αναπτυχθούν. Το χωριό μας μπορεί και πρέπει να γίνει η ατμομηχανή αυτού του τρένου της ανάπτυξης για όλη την περιοχή, γιατί έχει τους ανθρώπους που θα ηγηθούν και θα συνθέσουν άτομα και ιδέες.
Οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας αγωνίστηκαν σκληρά σε πολύ πιο αντίξοες συνθήκες στο παρελθόν και κατόρθωσαν να μετατρέψουν τον τόπο μας από ένα μικρό οθωμανικό χωριό με λάσπες σε μια ευρωπαϊκή κωμόπολη. Εμείς τι θα παραδώσουμε στα παιδιά μας; Ένα σκοτεινό κι έρημο χωριό, χωρίς ζωή; Όλοι κάναμε λάθη και ο καθένας θα πρέπει να πάρει το μερίδιο που του αναλογεί για την κατάντια του τόπου μας. Πιστεύω ότι μέσα από αυτά γίναμε σοφότεροι. Δεν έχουμε όμως περιθώριο να τα επαναλάβουμε. Θα κληθούμε όλοι να απολογηθούμε γι' αυτό. Προσωπικά, κομματικά και άλλα συμφέροντα δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά μπροστά στη μεγάλη υποβάθμιση του τόπου μας. Πρέπει να εγκαταλείψουμε τους εγωισμούς και τις έριδες που μας μειώνουν ως άτομα κι ως κοινωνία. Όλοι είναι καλοδεχούμενοι να εκφράσουν την άποψή τους και να συζητήσουμε τα όποια θέματα τους απασχολούν.
Λαμβάνοντας υπ' όψιν όλα τα παραπάνω, με αίσθημα ευθύνης και έχοντας την τιμή να είμαι ο επικεφαλής μιας ομάδας αξιόλογων ατόμων από όλο το Δήμο Αμφίπολης, ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για Δήμαρχος Αμφίπολης. Η προσφορά μου στην κοινωνία με συγκεκριμένο όραμα, σχέδιο και αποτελεσματικότητα είναι γνωστή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Η εντιμότητά και το ήθος μου είναι αδιαμφισβήτητα, καθώς έχω ελεγχθεί από τους πλέον αρμόδιους φορείς, όντας από τους λίγους που συκοφαντήθηκαν επανειλημμένα ανώνυμα και κακόβουλα.  Η επιλογή μου να αγωνιστώ για τον τόπο μου μένοντας μόνιμα σε αυτόν είναι επιλογή ζωής και όχι ευκαιριακή ενασχόληση.
Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου θεώρησα αυτονόητο ότι πρέπει να γίνει πρώτα στη μοναδική εφημερίδα του χωριού και του Δήμου μας, "Τα νέα της Πρώτης", τιμώντας μέσα από αυτήν όλους εσάς, τους συντοπίτες μου, αλλά και την προσπάθεια που κάνουν κάποιοι συγχωριανοί μας να κρατήσουν το χωριό στις επάλξεις. Γιατί είναι σωστό πρώτοι εσείς να ενημερώνεστε για το δήμο σας και όχι οι κάτοικοι των Σερρών μέσα από τις εφημερίδες τους.
Θα μου επιτρέψετε στη συνέχεια έναν προσωπικό τόνο στα γραφόμενά μου καθώς πιστεύω ότι όποιος θέλει να ηγείται πρέπει να εκτίθεται και να είναι ξεκάθαρος. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν καλά ότι έχω υψηλούς στόχους αλλά και τον τρόπο για να τους πετύχω. Ξέρουν ότι είμαι πολύ οργανωτικός και μπορώ να ξεπερνάω δύσκολα προβλήματα, δίνοντας άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις. Ξέρουν ότι όσα υπογράφω είναι γραμμένα από εμένα τον ίδιο, εκφράζοντας τις ιδέες μου και όχι συμβουλές επικοινωνιολόγων. Ξέρουν ότι βοηθάω τους συνανθρώπους μου, έχω καινοτόμες ιδέες και μπορώ να  δημιουργήσω νέες ευκαιρίες.
Αυτό θα κάνω και τώρα. Δεν θα μείνω στα κοινότυπα λόγια, όπως δεν το έκανα ποτέ. Στόχος μου είναι να ξαναζήσει ο τόπος.  Και θα τον πετύχω. ΤΩΡΑ, όχι αύριο. Αυτό θα γίνει με πολύ αγώνα, δουλειά, συνεργασία και κυρίως σεβασμό σε όλους τους ανθρώπους, όπου κι αν κατοικούν, ό,τι κι αν επαγγέλλονται. Γιατί ουσιαστικά αυτοί είναι που θα δημιουργήσουν την ανάπτυξη. Υποχρέωση του εκάστοτε Δημάρχου είναι να τους δείξει το δρόμο και να τους βοηθήσει να τον ακολουθήσουν, μέσα από ένα δήμο ο οποίος πρέπει να λειτουργεί ως θεσμός εξυπηρέτησης της κοινωνίας και όχι ως απλός διοικητικός μηχανισμός.
Δείχνοντας έμπρακτα τα παραπάνω, καταθέτω ήδη από σήμερα τους στόχους της δημοτικής κίνησης καθώς και το δρόμο στον οποίο καλείται η κοινωνία να ακολουθήσει. Παρατίθεται ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τις αρχές που διέπουν τη δημοτική κίνηση καθώς και τις αρχές πάνω στις οποίες θα βασιστεί η λειτουργία του δήμου, το οποίο συνέταξα με τους συνεργάτες μου και θέτουμε στην κρίση σας. Στους επόμενους μήνες θα κατατεθεί ολοκληρωμένο και επεξεργασμένο πρόγραμμα, για να πειστεί και ο τελευταίος δημότης ότι αυτό που λέω το εννοώ και θα το κάνω.
Πρωταρχική μου μέριμνα είναι να εμπνεύσω και να συνενώσω, χρησιμοποιώντας ως ενωτική ουσία την προσωπικότητά μου, όλους τους ικανούς και άξιους ανθρώπους της περιοχής, που τώρα απέχουν από τα κοινά για διάφορους λόγους. Οι πολίτες τους περιμένουν. Είναι η ώρα της ευθύνης για όλους μας. Ο τόπος μας δεν μπορεί δυστυχώς να σηκώσει άλλη καθυστέρηση. Είστε όλοι καλεσμένοι στη μεγάλη πρόκληση να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και να αλλάξουμε τη μοίρα μας. Εγώ πρώτος παίρνω την ευθύνη.
Γιώργος Γάλλος
υποψήφιος Δήμαρχος Αμφίπολης

ΣΚΟΠΟΣ :

Ο τόπος μας να ξαναγεμίσει ζωή και προκοπή

ΣΤΟΧΟΙ :

- Να ξανακερδίσουμε όλοι τη χαμένη αξιοπρέπειά μας
- Να έχουν όλοι οι ενήλικες μια αξιοπρεπή εργασία στον τόπο τους
- Να έχουν όλοι οι ηλικιωμένοι τη φροντίδα και εκτίμηση που τους πρέπει
- Να έχουν όλα τα παιδιά τα εφόδια και την αγάπη που χρειάζονται

ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

Διαφάνεια: Ουσιαστικός έλεγχος της Δημοτικής Αρχής από μέλη του συνδυασμού,  οι οποίοι δε θα πρέπει να συμμετέχουν στα όργανα του Δήμου.
Ανεξαρτησία: από τα πολιτικά κόμματα και κάθε άλλου είδους πολιτικές και οικονομικές εξαρτήσεις, οι οποίες στόχο έχουν το έλεγχο της κοινωνίας για δικό τους συμφέρον.
Σεβασμός στη διαφορετική άποψη: ελεύθερη έκφραση της άποψης των μελών. Δεν διαγράφονται τα άτομα όταν αυτά έχουν διαφορετική άποψη από την πλειοψηφία.

ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΥ

Ισότητα των δημοτών: Όλοι οι δημότες αντιμετωπίζονται ενιαία σε όλα τα θέματα, ανεξάρτητα του τόπου κατοικίας τους.
Συμμετοχή των δημοτών: Υποστηρίζεται και ενθαρρύνεται η συμμετοχή των δημοτών σε επιτροπές και θεματικές ομάδες, οι οποίες εκφράζοντας γνώμη και λειτουργώντας επικουρικά, μπορούν να βοηθήσουν στη λειτουργία του Δήμου. Στο πλαίσιο αυτό ενθαρρύνουμε την ουσιαστική λειτουργία της Επιτροπής Διαβούλευσης και των Λαϊκών Συνελεύσεων των Κοινοτήτων.
Απεξάρτηση του δημότη από αιρετούς: Ο δημότης, για την επίλυση των προβλημάτων του, θα πρέπει να απευθύνεται στις υπηρεσίες του Δήμου και όχι στους αιρετούς. Ευθύνη των αιρετών είναι ο ουσιαστικός και συστηματικός έλεγχος των υπηρεσιών του Δήμου και όχι η απευθείας προσωπική εξυπηρέτηση των δημοτών.
Σταθερό στρατηγικό σχέδιο:
Συγκρότηση «Συμβουλίου Στρατηγικού Σχεδιασμού», με άτομα που θα ξεπερνούν τις πρόσκαιρες συγκυρίες, μέσω του οποίου ο Δήμος θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί σταθερό Στρατηγικό Σχέδιο για το μέλλον του.

Ουσιαστικός ρόλος των τοπικών συμβουλίων:

Διάκριση αρμοδιοτήτων Τοπικών Συμβουλίων και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου τους, με αντίστοιχη διάθεση πόρων.
Συγκεκριμένο μοντέλο διοίκησης: Ο δήμος δεν αναλώνεται μόνο στην αντιμετώπιση άμεσων προβλημάτων αλλά ασχολείται κυρίως με τη δημιουργία μηχανισμών επίλυσης τους. Δημιουργούνται Θεματικές Ομάδες Πολιτών με συγκεκριμένη διάρθρωση και σχεδιάζουν το Πρόγραμμα του τομέα τους.  Βοηθούν του Δημοτικούς Συμβούλους στον έλεγχο και τη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής, καθώς και στην υποβολή προτάσεων για τα μείζονα θέματα του Δήμου.

Ενημέρωση δημοτών:

Ενισχύεται κάθε προσπάθεια ενημέρωσης των δημοτών για τις διαθέσεις και πράξεις της δημοτικής αρχής με όλα τα μέσα και κυρίως  με την παρουσία Δημάρχου, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων σε τακτά χρονικά διαστήματα στις Κοινότητες του Δήμου.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιώργος Γάλλος Γεννήθηκε το 1967 στην Πρώτη Σερρών. Σπούδασε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από το 2000 κατοικεί στην Πρώτη Σερρών, είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Ασημίνα Πουλίδου, με την οποία έχουν δύο παιδιά, τη Φωτεινή και τον Κωνσταντίνο.
ΣΠΟΥΔΕΣ:  Διδακτορικό (Άριστα) από το ΤΕΦΑΑ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης, Πτυχίο Πανεπιστημίου ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ (Άριστα), Αγγλικά, Η/Υ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΡΓΟ: Συγγραφέας πλήθους επιστημονικών άρθρων σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Εισηγητής, μέλος επιστημονικών & οργανωτικών επιτροπών σε πολλά συνέδρια. Υποτροφία από το ΙΚΥ. Βραβεύσεις επιστημονικών αναρτήσεων σε διεθνή συνέδρια.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ: Λέκτορας 407 στο ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ. Βαθμολογητής του ΑΣΕΠ. Έχει διδάξει σε όλες τις βαθμίδες εκπ/σης. Διευθυντής Γυμνασίου Ροδολίβους & 1ου Γυμνασίου Σερρών. Μέλος στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων και Δραστηριοτήτων του Υπουργείου Παιδείας. Στο παρελθόν εργάστηκε σε διάφορες θέσεις με ένσημα ΙΚΑ και ΤΕΒΕ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ: Αντιδήμαρχος και Δημ. Σύμβουλος Δήμου Πρώτης Σερρών (2007-10). Επικεφαλής ελ. Αντιπολίτευσης Δήμου Αμφίπολης (2011-14).
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ: Πρόεδρος και μέλος Δ.Σ. Συλ. Μεταπτυχιακών Φοιτητών ΑΠΘ. Μέλος Δ.Σ. Ένωσης Γυμναστών Βόρειας Ελλάδας. Πρόεδρος Συλλόγου Φιλομούσων Πρώτης, Ιδρυτικό μέλος Κέντρου Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης "Ωδή Αμφίπολης". Εμπνευστής και ιδρυτής της ΜΑΘΗΤΙΑΔΑΣ, του μοναδικού θεσμού με 1200 μαθητές από όλη την Ελλάδα και ομογενείς από 40 χώρες.  Έχει κάνει διαλέξεις και παρουσιάσεις σε διάφορους φορείς με κυριότερους τους κάτωθι:
Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (Πεκίνο 2008)
Ελληνική Κοινότητα Λονδίνου (Λονδίνο 2008)
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Βρυξέλλες 2012)
Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία (Αρχαία Ολυμπία 2018)
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Αθήνα 2018) κ.α.

Επιμέλεια :Παύλος Π Νούνης 

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg