Το δικό μου κανάλι

Το δικό μου κανάλι
You tube

Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

"ΠΡΩΤΗ είδηση" (ηλεκτρονική εφημερίδα) :"ΤΑ ΚΑΣΑΠΙΘΚΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ "-Ο φταίξας του φταίξαντος.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, περιλαμβάνεται ο Παναγιώτης Κασάπης, , τα οποία χαμογελούν, κείμενο

Μετά από την πολυήμερη απουσία μου
με έπιασε πάλι η μανία του γραψίματος….
και να’ μαι…... 

Παναγιωτης Κασάπης 

Ο φταίξας του φταίξαντος.
Φταις ρε… δε προσέχεις;
Εγώ; δεν είσαι καλά… εσύ φταις ρε μαλάκα που μου ζητάς και τα ρέστα.
Άντε και γα@@@σου καθίκι που τα ρίχνεις σε μένα, στραβούλιακα, πρόσεχε θα με σκοτώσεις..

Συχνά πυκνά γινόμαστε μάρτυρες παρόμοιων περιστατικών στην καθημερινή μας ζωή. Για τον Έλληνα φταίνε συνεχώς οι άλλοι. Για κάθε αναποδιά, για κάθε δική μας αβλεψία, για κάθε πρόβλημα που συναντούμε φταίνε οι άλλοι. Φταίνε οι φονιάδες των λαών οι Αμερικανοί, οι Γερμαναράδες, οι ψυχροί βοριοευρωπαίοι, οι Σκοπιανοί, οι Αλβανοί, οι Τούρκοι και οι Βούλγαροι. Φταίνε οι καπιταλιστές, οι κουμουνιστές, οι ακροδεξιοί, οι αναρχικοί, οι ψεύτες και οι κλέφτες… και δεν αναρωτιόμαστε γιατί; Φταίνε οι πολιτικοί, τα κόμματα, οι πλούσιοι εκμεταλλευτές του λαού, ζηλεύουμε την ακριβή μερσεντές και βαφτίζουμε λαμόγιο αυτόν που την πήρε σπάζοντάς την. Φταίει ο εφοριακός, ο μπάτσος, ο προϊστάμενος χωρίς να σκεφτούμε ότι ίσως φταίμε κι εμείς.
Του μικροτσούτσουνου του φταίνε οι μακριές τρίχες, του τεμπέλη το κράτος, του κλέφτη η ανεργία και η πείνα. Για την κακή πορεία της ομάδας μας φταίει πάντα ο προπονητής ή ο διαιτητής, τη μια ο παίκτης γίνεται παικταράς και την άλλη νούμερο, ανίκανος, παλτό. Φταίει η γκαντεμιά μας, η ατυχία μας, ο καιρός, το κρύο και η ζέστη. Μας φταίνε όλα εκτός από μας τους ίδιους.
Φταίς εσύ ρε μάνα που με γέννησες και γι΄αυτό είσαι υποχρεωμένη να με ταϊζεις, να με ντύνεις, να με ανέχεσαι….
Το ίδιο κάνουν και οι πολιτικοί και τα κόμματά τους. Φταίει ο προηγούμενος για την κατάντια της κοινωνίας, για την καμένη γη, για τα ελλείμματα, για τη διάλυση του κράτους. Γινόμαστε θεατές σε ένα θέατρο του παραλόγου καθημερινά στα τηλεοπτικά κανάλια, ακούγοντας ένα σωρό μαλακίες τις οποίες προσπαθούν να μας κάνουν να τις πιστέψουμε, ωσάν να μην έχουμε δική μας κρίση και μυαλό.
Επιτέλους θα πρέπει να αλλάξουμε ρότα και συμπεριφορές. Αν θέλουμε να ευημερήσουμε, να προοδεύσουμε, να γίνουμε Ευρωπαίοι θα πρέπει να σταματήσουμε την κλάψα, τη μιζέρια και την εσωστρέφεια που μας διακατέχει. Να σκύψουμε στη δουλειά με όρεξη και παραγωγική διάθεση. Να αυτοκριτικάρουμε συνεχώς τον εαυτόν μας αποδεχόμενοι τα λάθη μας προσπαθώντας να τα διορθώσουμε χωρίς να τα επαναλαμβάνουμε. Να γίνουμε υπεύθυνοι πολίτες σεβόμενοι τους καλύτερους αλλά και τους κατώτερους από μας. Να πειθαρχούμε στους νόμους του κράτους και στους κανόνες της κοινωνίας. Να συμπεριφερόμαστε με σωφροσύνη και δικαιοσύνη προς όλους. Να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας απέναντι όλων πληρώνοντας τους φόρους , τις εισφορές προς τα ταμεία, επιστρέφοντας τα δανεικά σε φίλους και συγγενείς. Να μη χαλάμε φιλίες χρόνων κανακεύοντας αυτούς που μας συμφέρει ατομικά…. διακατεχόμενοι από άκρατο φανατισμό.
Όλα αυτά είναι απλά στα λόγια αλλά δύσκολα στην πράξη γιατί έχουμε στο DNA μας βαθιά το σύνδρομο του ραγιαδισμού.
Ας κάνουμε μια καινούργια αρχή στις εκλογές που έρχονται επιλέγοντας όχι με βάση το συναίσθημα και το ατομικό συμφέρον αλλά με βάση τη λογική , το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου και της πατρίδας.
Και θα το πετύχουμε αυτό μόνο εάν τολμήσουμε να πούμε ο καθένας μας στον εαυτό του….. εγώ φταίω…


Παναγιώτης Δ. Κασάπης

"ΠΡΩΤΗ είδηση" (ηλεκτρονική εφημερίδα)  

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg