Το δικό μου κανάλι

Το δικό μου κανάλι
You tube

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

"ΠΡΩΤΗ είδηση" (ηλεκτρονική εφημερίδα) : "ΤΑ ΚΑΣΑΠΙΘΚΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ- ‘’Το εμπάργκο’’.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, περιλαμβάνεται ο Παναγιώτης Κασάπης, , τα οποία χαμογελούν, κείμενο
 Ευθυμογράφημα :
-Αλέξηηη έλα να παίξουμεεε.
-Δεν έρχομαι, δεν έρχομαι, δεν έρχομαι…
-Μα γιατί θα είναι και φίλος σου ο Κυριάκος…
-Ο Κυριάκος… κι από πού ως πού φίλος μου… ξέχασες που τόσο καιρό με βρίζει, με κοροϊδεύει και θέλει να μου πάρει τα παιχνίδια μου; Μάλιστα ζηλεύει την καρέκλα μου που με τόσο κόπο και ψέματα κατάφερα να αποκτήσω από τον μπατίρη το Λε(α)ό. Θέλει σώνει και καλά να κάτσει αυτός πάνω της, να την τουρκέψει για τέσσερα χρόνια και μετά αν είμαι ακόμη μάγκας να μου τη δώσει πίσω.
Το κωλόπαιδο ο Κυριάκος δε με λυπάται καθόλου, με ζηλεύει, με μισεί, θέλει να με διώξει από το Μαξιμόσπιτο για να θρονιαστεί αυτός εκεί παίρνοντας και απολαμβάνοντας όλα τα καλούδια που έχω εγώ. Ξέρεις τι ωραίο πράγμα είναι, χωρίς να έχεις δουλέψει ποτέ στη ζωή σου να απολαμβάνεις τσάμπα τέτοια καλοπέραση δουλεύοντας με παπαρολογίες αυτούς που εργάζονται κανονικά;
-Να έλθω κι εγώ να παίξω μαζί σας; ακούστηκε μια κοριτσίστικη φωνή από δίπλα τους.
Γύρισαν οι δυο φίλοι και αντίκρισαν μια στρουμπουλή κοπελίτσα που τους κοίταζε με λαχτάρα να τη δεχτούν στο παιχνίδι.
-Ποια είσαι εσύ καλέ, πώς τολμάς να μας διακόπτεις και πετιέσαι σα τσουτσού στη σοβαρή αγορίστικη συζήτηση που κάνουμε;
-Είμαι η Φωφώ βρε, δε με θυμάσαι Αλέξη που μου πήρες όλους μου τους φίλους, τους άλλαξες την πράσινη φορεσιά τους και τους έντυσες στα πορτοκαλιά σαν να είναι παρδαλά γιουσουφάκια που σου χορεύουν το χορό της κοιλιάς για να σου φτιάξουν το κέφι; Εσύ δε μπήκες στο μαγαζί του μπαμπά μου και πήρες την καρέκλα κι όλα τα δικά μου παιχνίδια;
-Την κοίταξε ο Αλέξης απορημένος με ένα βλοσυρό βλέμμα και ετοιμάστηκε να τη σιχτιρίσει αλλά μια πονηρή σκέψη του καρφώθηκε στο μυαλό και ένα πονηρό χαμόγελο χαράχτηκε στα πανιασμένα χείλη του.
-Ελα καλέ, έλα να παίξουμε μαζί το ‘’γιατρό’’, να τα βρούμε, να αγαπηθούμε πάλι, να κάνουμε μαζί μια ομάδα για να νικήσουμε τον πούστη τον Κυριάκο. Έλα γλυκιά μου θα σε κεράσω ότι θέλεις κι αν θες και κοκό θα σου δώσω κι από αυτό.
-Πριτς δε σου δίνω τίποτε άλλο, ούτε τους λιγοστούς φίλους μου, ούτε το κορμί μου το ζουμερό. Αν μου τα δώσεις πίσω τα κλεψιμέϊκα τότε κάτι μπορεί να γίνει.
-Μαλάκας είμαι να σου τα δώσω; της απάντησε νευριασμένος ο Αλέξης που αρνήθηκε την πρότασή του. Βλέπεις τόσον καιρό είχε συνηθίσει και σα γόης που ήταν, να μη του φέρνουν αντίρρηση και να γίνεται το δικό του. Νευρίασε, φούντωσε και με άγριες διαθέσεις όρμησε να την αρπάξει. Θα σε διαλύσω… θα σε ρημάξω… θα στα πάρω όλα…
-Θα μου πάρεις τη χαμένη παρθενιά μου αλητάμπουρα που δεν ξέρεις να φέρεσαι σωστά σε μια κοπέλα. Πέρασε το νταηλίκι σου και οι ψευτομαγκιές σου. Αυτά να τα κάνεις στις ομορφονιές που μάζεψες από τα καλάθια της λαϊκής και στους ψευτονταήδες που σε περιτριγυρίζουν. Εγώ είμαι καπάτσα και δε φτουράς με μένα. Θα δεις βρε ότι θα έλθει μια μέρα που θα σου τα πάρω πάλι όλα πίσω.
-Ε….ε…. παιδιά μη μαλώνετε επενέβη ο τρίτος της παρέας κάνοντας το διαιτητή. Να φωνάξουμε τον Κυριάκο και κάτι άλλα λεβεντόπαιδα να συζητήσουμε το θέμα, να βρούμε λύσεις, να παίξουμε μαζί πολιτισμένα κι όμορφα και…. όποιος νικήσει με γεια του με χαρά του.
-Δεν έρχομαι πουθενά μαζί σας, κάνω εμπάργκο σε σας και στο Σκαϊσμένο φίλο σας που νομίζει ότι μπορεί να με νικήσει. Κι αν το κάνει… γρήγορα θα του κάνω ρελάνς και θα το βάλω πάλι από κάτω.
Ο Κυριάκος τους άκουγε πίσω από την πόρτα αμίλητος. Άχνα δεν έβγαζε. Τη μια γελούσε και την άλλη κατσούφιαζε.
-Λες να τα βρω μπαστούνια; μουρμούρισε ανήσυχος. Λες να κουραστώ, να ζαλιστώ, να απαυτωθώ, να γαμ@@@θώ όπως αυτός εκεί; Μήπως θα είναι καλύτερα να μη νικήσω και να τον αφήσω να βγάζει μόνος του τα κάστανα από τη φωτιά; Θα κάνω καμιά μαλακία πάνω στο παιχνίδι και …ότι γίνει. Αν κερδίσω… κέρδισα (αμάν μανούλα μου), κι αν χάσω έχασα. Θα συνεχίσω την ξάπλα όπως μέχρι τώρα.
Εσείς τι λέτε παιδιά; Εσείς θα το αποφασίσετε…


Παναγιώτης Δ Κασάπης

"ΠΡΩΤΗ είδηση" (ηλεκτρονική εφημερίδα)  

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg