Το δικό μου κανάλι

Το δικό μου κανάλι
You tube

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Με την μάσκα μου σε προστατεύω, με την μάσκα σου με προστατεύεις..!!!!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται και στέκεται 
Πρώτη Σερρών
Ένα πολύτιμο αξεσουάρ που
έχει μπει στην ζωή μας....
Είναι θέμα υγείας.

 
Σάββατο πρωί, στην πλατεία της Πρώτης Σερρών, στον κεντρικό πλακόστρωτο δρόμο, μονοπωλεί τα βλέμματα ένα παραδοσιακό ξύλινο ραφείο. Η βιτρίνα του δεν έχει φορέματα και κοστούμια, αλλά είναι πλημμυρισμένη από χρωματιστές μάσκες. Ποιος θα φανταζόταν, μερικούς μήνες πριν, ότι οι μάσκες θα αποτελούσαν το απαραίτητο και επιβεβλημένο αξεσουάρ της καθημερινότητας μας…Μάσκες σε όλα τα μεγέθη, σε διαφορετικά σχέδια, με πολύχρωμα υφάσματα, αεροπλανάκια, ομπρέλες, αστέρια και λουλούδια, που προσαρμόζονται στα πρόσωπα μεγάλων και μικρών. Η μοδίστρα Αντωνία Γουγουσάκη, δεν ράβει απλά τις μάσκες, αλλά πρώτα, όπως μου ανέφερε, παίρνει τα μέτρα από τα πρόσωπα των πελατών της, κυρίως των παιδιών και στη συνέχεια τις ράβει έτσι ώστε να προσαρμόζονται ακριβώς στα πρόσωπα τους.
«Έρχονται οι συγχωριανοί μου και επειδή όλοι έχουμε διαφορετικά πρόσωπα προσαρμόζω τις μάσκες στα μέτρα τους», επισημαίνει η κα Γουγουσάκη και διευκρινίζει πως «ρυθμίζω τη μάσκα στο πρόσωπο τους, άλλος έχει στρογγυλό πρόσωπο, άλλος μακρόστενο και αυτό το κάνω ειδικά στα παιδιά, για να αισθάνονται πιο άνετα. Παίρνω τα μέτρα από τα πρόσωπά τους και ράβω το μέγεθος της μάσκας στο σχήμα του προσώπου τους, με τα λαστιχάκια να είναι προσαρμοσμένα ανάλογα». 
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και κοντινό πλάνο
 «Μάσκες στα μέτρα των πελατών και ειδικές παραγγελίες»
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται και υπαίθριες δραστηριότητες

Όπως αναφέρει η μοδίστρα από την Πρώτη Σερρών, αρκετοί πελάτες της, κάνουν και ειδικές παραγγελίες. «Δέχομαι και παραγγελίες, για παράδειγμα μια πελάτισσα μου, μου ζήτησε συγκεκριμένο σχήμα για τις μάσκες των παιδιών της, με υαλοβάμβακα στο εσωτερικό, καθώς θεωρεί ότι θα είναι πιο βολικές στο σχολείο».

Άλλαξε ριζικά η δουλειά της, δηλώνει η Αντωνία Γουγουσάκη και πλέον ράβει μόνο μάσκες, ενώ δέχεται παραγγελίες από διάφορα μέρη της Βόρειας Ελλάδας. «Έχω δώσει σε σχολείο μάσκες για μαθητές, ήταν μια πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Αντί να κάνουν μικρά δωράκια στον Αγιασμό, αποφάσισαν να δώσουν στα παιδιά μάσκες. Βέβαια δίνω μάσκες και σε καταστήματα και σε φαρμακεία αλλά τις περισσότερες τις αγοράζουν οι συγχωριανοί μου».

 Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα που στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

«Χρωματιστές μάσκες επιλέγουν οι ηλικιωμένοι, σκούρες μονόχρωμες οι νέοι»

Αυτό όμως που της έχει προκαλέσει μεγαλύτερη εντύπωση είναι οι επιλογές που κάνουν οι πελάτες μεγαλύτερης ηλικίας. Συγκεκριμένα αναφέρει πως «έχω προσέξει ότι οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας προτιμούν χρωματιστές μάσκες. Το χωριό μας έχει πολλούς ηλικιωμένους και εγώ τους έδινα γκρι, άσπρες μαύρες και αυτοί μου ζητούσαν χρωματιστές. Μας ζορίζει που μας ζορίζει η μάσκα τουλάχιστον να είναι ευχάριστη. Φαίνεται πως έχουν ανάγκη το χρώμα, τους κάνει πιο αισιόδοξους. Ενώ οι νεαροί, θέλουν μονόχρωμες και σκούρες. Πραγματικά αυτό μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση».

Η κα Γουγουσάκη, επιχειρεί όπως τονίζει να δημιουργεί πρωτότυπα σχέδια και αναφέρει πως «προσπαθώ να έχω ποικιλία, διότι όλοι πλέον φοράμε μάσκες παντού, όπου και να πάμε στο σούπερ μάρκετ, στην εκκλησία, στα καταστήματα ακόμα και έξω στους δρόμους σε πολλές περιοχές. Οι μάσκες που ράβω είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές, είναι όλες βαμβακερές, πλένονται στους 60 βαθμούς και είναι διπλές ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί και το φίλτρο».

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg