Το δικό μου κανάλι

Το δικό μου κανάλι
You tube

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Φρικτή αποκάλυψη Κακλαμανάκη: Η αθλήτρια που είπε η Μπεκατώρου ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά, ήταν μόλις 11 ετών

Ο Νίκος Κακλαμανάκης γνωρίζει ποια είναι η αθλήτρια που αποκάλυψε  η Μπεκατώρου ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. 

Σοκάρει η αποκάλυψη του ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη για τα όσα κατέθεσε η Σοφία Μπεκατώρου στον Εισαγγελέα, για άλλη αθλήτρια, που επίσης έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης, με το αδίκημα να μην έχει παραγραφεί.

Όπως είπε ο Νίκος Κακλαμανάκης στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, η αθλήτρια σήμερα είναι 20 ετών περίπου και όταν έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ήταν μόλις 11 ετών. Παράλληλα διευκρίνισε ότι είναι διαφορετικός ο καταγγελόμενος από αυτόν της γνωστής υπόθεσης της Σοφίας Μπεκατώρου.

Ετσι αναμένεται να κληθεί άμεσα από την Εισαγγελία της Αθήνας προκειμένου να καταθέσει, αφού η πράξη που φέρεται να διαπράχθηκε εντός του χρονικού ορίου της 15ετίας, γεγονός που σημαίνει πως είναι αδίκημα "ζωνταντό", δηλαδή μη παραγεγραμμένο.

Τι ανέφερε στον εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου

Την υπόθεση κακοποίησης της νεαρής αθλήτριας της Ιστιοπλοϊας από ανθρώπους τους αθλήματος στην αναφέρθηκε ο Νίκος Κακλαμανάκης, αποκάλυψε νωρίτερα στον Εισαγγελία της Αθήνας κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της η Σοφία Μπεκατώρου.


Σε κάθε περίπτωση, όπως όλα δείχνουν, τα στόματα έχουν αρχίσει να ανοίγουν και μετά το τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης ο εισαγγελέας αναμένεται να καλέσει για εξηγήσεις το πρόσωπο ή τα πρόσωπα εκείνα που θα έχουν κατονομαστεί από τις παθούσες. 


Πάνω από 3 ώρες κατέθετε η Μπεκατώρου στον Εισαγγελέα

"Ελπίζω και άλλες γυναίκες, κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν", ανέφερε εξερχόμενη του εισαγγελικού γραφείου η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής της.

Περισσότερες από τρεις ώρες κατέθετε στον εισαγγελέα Νίκο Σταφανάτο η κ. Μπεκατώρου, πρώτη και ουσιαστική μάρτυρας στην έρευνα της Εισαγγελίας, που ξεκίνησε μετά την καταγγελία της για σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στο ξεκίνημα της καριέρας της στην ιστιοπλοϊα, από πρόσωπο με κεντρικό ρόλο για την εξέλιξή της ως παγκόσμιου κύρους αθλήτρια. 

Η κ. Μπεκατώρου έδωσε αναλυτική κατάθεση για όσα ισχυρίζεται ότι υπέστη κατά τη διάρκεια αποστολής στην Ισπανία το 1998, γεγονός που -σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει- "κουβαλούσε" επί σειρά ετών, μη μπορώντας να το διαχειριστεί ώστε να το δημοσιοποιήσει σε χρόνο που ο καταγγελόμενος ως δράστης θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Μετά το πέρας της κατάθεσής της, η ολυμπιονίκης δήλωσε στους δημοσιογράφους: "Κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Με αφορμή αυτή, ελπίζω και άλλες γυναίκες, κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μη φοβόμαστε". 

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αξιολογηθούν όλα όσα κατέθεσε στον εισαγγελικό λειτουργό η καταγγέλουσα και αναμένεται να κληθούν σε κατάθεση και άλλοι μάρτυρες.

Η δικογραφία, που μόλις άνοιξε, είναι πιθανό να κινητοποιήσει και άλλες γυναίκες ή άνδρες αθλητές, οι οποίοι ενδέχεται να έχουν υποστεί σεξουαλική βία στο πλαίσιο της επαγγελματικής δραστηριότητάς τους, να προσέλθουν στον εισαγγελέα και να καταγγείλουν πρόσφατες πράξεις σε βάρος τους.

 

 https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/frikti-apokalupsi-kaklamanaki-i-athlitria-pou-eipe-i-mpekatorou-oti-biastike-itan-molis-11-eton/

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg