Το δικό μου κανάλι

Το δικό μου κανάλι
You tube

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Τραγωδία στον Όλυμπο: Αυτοί είναι οι δύο νεκροί ορειβάτες - Γιατροί στη μάχη με τον κορονοϊό

Οι δύο άτυχοι ορειβάτες νίκησαν τον κορονοϊό, όμως λύγισαν από τη χιονοστιβάδα που τους παρέσυρε στον Όλυμπο.

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Λάρισας με τον θάνατο των δύο ορειβατών, που παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα στον Όλυμπο, αγνοούνταν για ώρες και τελικά ανασύρθηκαν νεκροί.

Τα θύματα, των οποίων τα ίχνη χάθηκαν ενώ έκαναν ορειβασία στην περιοχή Ξερολάκι, ήταν 49 και 46 χρόνων. Ο ένας εργαζόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ως παθολόγος-εντατικολόγος, και ο δεύτερος ως αναισθησιολογος στο ίδιο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, οι δύο άτυχοι γιατροί είναι ο Θεόδωρος Χατζόπ

ουλος, αναισθησιόλογος, και ο Τηλέμαχος Ζαφειρίδης παθολόγος, που εργάζονταν στη ΜΕΘ του ΓΝΛ, στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Οι συνάδελφοί τους είναι συντετριμμένοι και κάνουν λόγο για υπέροχους ανθρώπους, αλλά και εξαίρετους επιστήμονες.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας:

"Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας εκφράζει την ανείπωτη θλίψη του για τον άδικο θάνατο δύο μάχιμων γιατρών, μετά από τραγικό ατύχημα στον Όλυμπο. Η ιατρική κοινότητα αλλά και η κοινωνία της Λάρισας είναι συγκλονισμένη. Ο πρόωρος θάνατος των δύο συναδέλφων ενός αναισθησιολόγου και ενός παθολόγου-εντατικολόγου, επιμελητών Α' της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λάρισας, από πτώση χιονοστιβάδας στο βουνό των Θεών, κατά την άσκηση του αγαπημένου τους αθλήματος της ορειβασίας, μας συγκλονίζει και ταυτόχρονα μας προβληματίζει γιατί ο χαμός τους αφαιρεί από την πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορoνοϊού δύο αξιόλογους επιστήμονες. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειές τους".

Το χρονικό της τραγωδίας

Οι δύο άτυχοι άντρες εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη θέση Ξερολάκι του Ολύμπου. Την Πυροσβεστική Υπηρεσία κάλεσε τρίτο άτομο που βρισκόταν μαζί τους, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του και παρέμεινε στο σημείο, περιμένοντας τους διασώστες.

Για τον εντοπισμό των δύο ορειβατών είχε απογειωθεί ελικόπτερο Super Puma από την Αθήνα, με τέσσερις εναέριους διασώστες. Επίσης, στο δύσβατο σημείο επρόκειτο να μεταβούν πυροσβέστες από την 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, την 8η ΕΜΑΚ Λάρισας και από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Κατερίνης και Ελασσόνας. Εντέλει, το βράδυ της Πέμπτης με ερπυστριοφόρο της 8ης ΕΜΑΚ ολοκληρώθηκε η μεταφορά των δύο νεκρών που παραδόθηκαν στο ΕΚΑΒ. 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ανακοίνωσε ότι έχει ενημερωθεί για το συμβάν μέσω ασυρμάτου από το τρίτο μέλος της ορειβατικής παρέας, το οποίο βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Μέλη της ΕΜΑΚ από την Θεσσαλονίκη ετοιμάζονταν πριν γίνουν γνωστά τα τραγικά νέα να μεταβούν στο σημείο.

Ε/Π SuperPuma του Π.Σ. με 4 εναέριους διασώστες μεταβαίνει στη θέση Ξερολάκι Ολύμπου, για έρευνα και διάσωση ατόμων. Μεταβαίνουν επίσης 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα από Π.Υ. Ελασσόνας και της Π.Υ. Κατερίνης, καθώς και οι ΟΟΕΔ της 2ης ΕΜΑΚ,8ης ΕΜΑΚ με 8 και 11 πυροσβέστες αντίστοιχα
Σε συνέχεια προηγούμενου μηνύματος εντοπίστηκαν 2 άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους, από εναέριους διασώστες του Ε/Π SuperPuma του Π.Σ. και συνεχίζονται οι ενέργειες για την ανάσυρσή τους.
 
Ε/Π SuperPuma του Π.Σ. με 4 εναέριους διασώστες μεταβαίνει στη θέση Ξερολάκι Ολύμπου, για έρευνα και διάσωση ατόμων. Μεταβαίνουν επίσης 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα από Π.Υ. Ελασσόνας και της Π.Υ. Κατερίνης, καθώς και οι ΟΟΕΔ της 2ης ΕΜΑΚ,8ης ΕΜΑΚ με 8 και 11 πυροσβέστες αντίστοιχα
 

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg