Το δικό μου κανάλι

Το δικό μου κανάλι
You tube

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Ζαχαροπλαστική: Κέικ Μπανάνας, της Μαριέτας Ιωσηφίδου .
















Υλικά που θα χρειαστούμε

·            1 farin up αλεύρι

·            ½ κ.γ. αλάτι

·            4 ώριμες μπανάνες

·            330 γρ. ζάχαρη  (1 ½ κούπα του νες καφέ ζάχαρη)

·            2 καψούλια βανιλίνης

·            4 αυγά

·            220 ml σπορέλαιο (3/4 κούπας του νες καφέ σπορέλαιο)

·            2 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό 

  • (4 κουτ.σούπας κακάο+3κουτ. ζάχαρη+1κουταλιά σούπας γάλα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

·         ΄Έχουμε ανάψει τον φούρνο να ζεσταθεί στους 180 βαθμούς.

·         Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και την βανιλίνη

·         Λιώνουμε καλά τις μπανάνες με πιρούνι  ή στο multi

·         Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη και το λάδι και τα ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός για 3 λεπτά, μετά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά να ενωθούν καλά με την ζάχαρη και το λάδι.

·         Ρίχνουμε στο μείγμα τις πολτοποιημένες μπανάνες να ενωθούν καλά με το μείγμα.

·         Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.

·   Σε ένα μπολ έχουμε ενώσει καλά τα υλικά (κακάο+ζάχαρη+γάλα) και προσθέτουμε 5 κουταλιές της σούπας από το μείγμα του κέικ. Τα ενώνουμε απαλά.

·         Έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει την φόρμα του κέικ.

·         Βάζουμε το μισό από το  άσπρο μείγμα πρώτα στο κέικ.

·         Προσθέτουμε το μισό από το μείγμα του κακάο

·         Προσθέτουμε πάλι το άσπρο και το υπόλοιπό κακάο .

·         Χαράσσουμε με ένα μαχαίρι την επιφάνεια να φύγει ο αέρας κατά το ψήσιμο.

·         Ψήνουμε το κέικ στους 180°C στον αέρα, για περίπου 1 ώρα.

·         Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 15 λεπτά και το ξεφορμάρουμε προσεκτικά.

http://marietasyarnland.blogspot.com

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg