Το δικό μου κανάλι

Το δικό μου κανάλι
You tube

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

«Έφυγε» σε ηλικία 79 ετών ο θρύλος της τζαζ, Τσικ Κορία

 

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που στάθηκαν δίπλα στο ταξίδι μου, και βοήθησαν να κρατηθεί λαμπερή η φλόγα της μουσικής», το τελευταίο μήνυμά του

Ο θρύλος της αμερικανικής τζαζ, Τσικ Κορία πέθανε στις 9 Φεβρουαρίου από μια σπάνια μορφή καρκίνου σε ηλικία 79 ετών, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του στο Facebook.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που στάθηκαν δίπλα στο ταξίδι μου, και βοήθησαν να κρατηθεί λαμπερή η φλόγα της μουσικής», έγραψε ο Κορία σε ένα μήνυμα που συντάχθηκε πριν τον θάνατό του, σύμφωνα με την ανακοίνωση που ετοίμασε η ομάδα του.

«Είναι η ελπίδα μου όσοι έχουν μια αμυδρή επιθυμία να παίξουν, να γράψουν, να κάνουν μια παράσταση, να το κάνουν. Αν όχι για τους εαυτούς σας, τότε για εμάς τους υπόλοιπους. Δεν είναι μόνο επειδή ο κόσμος χρειάζεται περισσότερους καλλιτέχνες, αλλά επειδή είναι απλά πολύ διασκεδαστικό», πρόσθεσε.

https://www.protothema.gr/culture/article/1094372/efuge-se-ilikia-79-eton-o-thrulos-tis-tzaz-tsik-koria/

Παγκόσμια θλίψη : Ανακοινώθηκε ο θάνατος του θρύλου της τζαζ Τσικ Κορία


 

Εδώ και δεκαετίες βρίσκεται στην κορυφή της Τζαζ. Είναι ένας ταξιδιώτης της μουσικής. Έχει δοκιμάσει όλα τα είδη, ενώ έχει δημιουργήσει νέα μουσικά ρεύματα. Εδώ και κάποιους μήνες, ο Τσίκ Κορία βρίσκεται σε παγκόσμια περιοδεία. Τον συναντήσαμε στη Βουδαπέστη, όπου έπαιξε μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό «Πριν από χρόνια για μένα έγινε προφανές, ότι η μουσική είναι ένα δώρο προς την κοινωνία. Μπορείς να παίξεις μουσική για τον εαυτό σου και δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό.   

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg